INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO TBILISI - STEAUA, AZI, 19:00, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua, nu te baza pe retur! » Manşa a doua cu Dinamo Tbilisi se va juca pe un teren dezastruos

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 29 iulie 2013 22:53

Gazonul de pe Naţional Arena e mai prost decît oricînd: iarba lipseşte pe unele porţiuni, iar unde există, peticele diferă ca structură şi ca dimensiune. După Dinamo - FC Vaslui, Mulţescu a explicat că nici una dintre echipe nu a putut juca din pricina terenului


Steaua - Dinamo Tbilisi va fi influenţat şi de teren. Asta înseamnă că miza partidei de azi, din Georgia, e şi mai mare, fiindcă roş-albaştrii nu pot controla desfăşurarea returului. Gigi Mulţescu s-a enervat după Dinamo - FC Vaslui 2-0, cel mai recent joc disputat pe Naţional Arena: "Nici nu mai poate fi vorba despre construcţia fazelor de atac pe un asemenea teren! Este execrabil, efectiv nu se poate juca!".

Antrenorul a reacţionat astfel deşi formaţia lui cîştigase, dar s-a supărat după 90 de minute în care fotbaliştii ambelor formaţii sesizaseră cum mingea sărea diferit în funcţie de porţiunea de teren pe care ajungea.

Iarba lipseşte în zona centrală a terenului, una care seamănă mai mult cu suprafeţele pe care se joacă în Cupa Africii decît cu un stadion din Europa. Administratorii l-au peticit pe alte porţiuni, însă straturile adăugate au structură, culoare şi dimensiune diferite. De aceea, terenul arată invers decît unul normal: iarba pare foarte bună în faţa porţilor, unde de obicei se toceşte, şi oribil în rest.

Primăria va încerca să-l aducă într-o stare OK înaintea partidelor "naţionalei" cu Ungaria şi cu Turcia, de la începutul lunii septembrie. Surse din instituţie susţin că iarba nu va fi înlocuită integral, ci se vor reface numai zonele de pe teren cel mai deteriorate.

În afara meciurilor României, decisive pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, ar mai putea fi vorba şi despre jocurile Stelei în grupele Champions League, o competiţie pe care UEFA o organizează cu stricteţe maximă şi ţine cont inclusiv de calitatea gazonului.

Urmează program horror
Nu era de ajuns că starea gazonului e deplorabilă, dar urmează cea mai dificilă perioadă pentru suprafaţa de joc de pe Arena Naţională. Începînd de sîmbătă, aici se vor disputa nu mai puţin de 6 partide în decurs de fix două săptămîni. Primul va fi Steaua - Rapid, pe lîngă trupa lui Reghe aici urmînd să mai susţină jocuri Dinamo, în Liga 1, Astra, în Europa League şi echipa naţională, pentru amicalul cu Slovacia.

Şase meciuri în 14 zile
Data Meci Competiţie
3 august Steaua - Rapid Liga 1, etapa a 3-a
6 august Steaua - Dinamo Tbilisi Liga Campionilor
8 august Astra - Trencin Europa League
11 august Dinamo - Steaua Liga 1, etapa a 4-a
14 august România - Slovacia amical
17 august Steaua - CFR Cluj Liga 1, etapa a 5-a

Explicaţiile Primăriei, proprietara stadionului
Sorin Oprescu a comentat pe larg, la România TV, situaţia în care a ajuns terenul Arenei Naţionale:
- "Gazonul s-a schimbat şi se va mai schimba. Noi, spre deosebire de alţii, îl folosim şi foarte, foarte des. Eu sînt bucuros că e aşa, dar uite că dacă joci de trei ori pe săptămînă iarba are de suferit, s-a terminat!"
- "Nu putem să schimbăm terenul tot timpul, dar reparaţiile trebuie făcute. Unele sînt mai reuşite, altele nu. Acum avem oameni care-l îngrijesc şi au grijă să arate cît de cît bine"
- "E clar că avem nevoie de lămpile alea de fotosinteză, mai ales în perioada de iarnă, atunci cînd nu e lumină. Am ajuns să fiu doctor în ştiinţe de iarbă"
- "Nu-şi doreşte nimeni ca acest gazon să nu fie impecabil. Vă dau un exemplu din alte ţări: pe Wembley se schimbă de două-trei ori pe an. Dar acolo sînt două meciuri pe lună, nu ca la noi. Nu sînt scuze, sînt realităţi"
- "O schimbare integrală de gazon ajunge pînă la 350.000 de euro, dar dacă nu ar exista repetitivitatea aceasta de meciuri, iarba ar respira mai mult"
- "Pentru meciurile din această toamnă trebuie să rezolvăm în totalitate problemele cu gazonul. Am învăţat deja şi noi că sînt probleme. Încercăm să fim în top şi la gazon, chiar dacă nu tot timpul am fost acolo!"

5 meciuri s-au disputat pe Arena Naţională în ultimele 20 de zile: Supercupa României, două partide ale Astrei în Europa League, turul Stelei cu Vardar şi partida lui Dinamo cu FC Vaslui

"În România nu există ce are Dinamo Tbilisi"
Ultima achiziţie a campioanei Georgiei e chiar românul Dorin Goga, care a mai lucrat cu Dusan Uhrin la Timişoara. "Am găsit o echipă puternică la Tbilisi, unde se munceşte foarte mult, dar cel mai mult m-a surprins ce condiţii au. Baza sportivă pe care am văzut-o este perfectă, nu i-am găsit nici un defect. În toată România nu găseşti aşa ceva!", a spus Goga pentru DolceSport. Apoi a adăugat: "N-a trebuit să le explic eu foarte multe despre Steaua fiindcă ştiau deja. Mă aştept la un meci foarte echilibrat".

Steaua, mai multe trofee, Dinamo, mai mulţi bani
Dinamo Tbilisi Parametru Steaua
1925 Anul în care s-a fondat 1947
36 Trofee interne 51
1 Trofee internaţionale 2
201 Loc coeficient UEFA 60
10,4 Valoare lot* (mil. euro) 41,8
10 Buget 2012 (mil. euro) 10
350.00 Salariu antrenor 250.000
400.000 (Xisco) Salariu maxim jucător 210.000 (Piovaccari)
* conform transfermarkt.de

"Încă nu sîntem în formă maximă"
Alexandru Bourceanu a vorbit la Digi înainte de plecarea echipei spre Tbilisi: "Dinamo e o echipă foarte bună, are un public numeros, care creează o atmosferă foarte intensă. Anul ăsta trebuie să facem ceva mai mult în Europa faţă de sezonul trecut. Cred că nu sîntem în formă maximă. Asta simţim şi noi jucătorii, o ştiu şi antrenorii. Într-o scurtă perioadă, vom fi mai în formă".

"În Vest l-ar mînca jucătorii"
Mircea Lucescu i-a dat o replică antrenorului Stelei, cel care e convins că ar face faţă la Bayern sau Dortmund: "Cred că nu ştie ce spune. La cluburi aşa de mari l-ar mînca jucătorii! Occidentalii n-au încredere în estici. Îi acceptă greu şi îi «toacă» repede. Reghe a reuşit lucruri remarcabile la Steaua, dar ca să aibă o şansă în Vest, trebuie să facă şi mai mult. O calificare în grupele Ligii Campionilor şi un parcurs bun acolo sînt obligatorii!".

580889-caseta-steaua.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
saineanu
saineanu  •  30 Iulie 2013, 18:27
Postat de rad1cal pe 30 Iulie 2013, 09:33

Eu nu zic din punctul de vedere al autoritatilor care e normal sa vrea sa faca bani din orice... Zic din punct de vedere al celor doua cluburi care au numai de pierdut din afacerea asta. Dinamovistii spuneau ca pana acum nu mergeau decat cateva mii la meciuri pentru ca era stadionul urat si nu vedeai meciul, ba era Borcea conducator, ba Turcu, ba ca ploua, ba ca era soare, ba ca aveau fratii Becali influente acolo... S-au schimbat absolut toate astea si nr a ramas la fel. Din punctul meu de vedere eu as vrea sa joace Steaua numai in Ghencea, mai ales ca la ora asta acolo e cel mai bun gazon din tara. Dar daca mascaricii care conduc clubul vor in mocirla... sa fie sanatosi.

Ti-o fi aratat tie edilul Londrei factura de la gazon!

saineanu
saineanu  •  30 Iulie 2013, 18:26

Sa-si faca echipele bucurestene stadioane si gata!Nici Sorin Oprescu, nici bucurestenii nu sunt de vina ca unul e la puscarie, alalalt a facut dezastrul la Rapid sau actionarii cainilor rosii nu se inteleg intre ei.

saineanu
saineanu  •  30 Iulie 2013, 18:24

Exista un "acasa" pentru toti, adica Groapa pentru dinamovisti, Ghencea pentru stelisti sau Giulesti pentru rapidisti. Nimic de zis despre Arena Nationala, este o mare realizare, dar este a altora. Chiar ma intreb unde se jucau meciurile de acasa ale echipelor bucurestene daca Sorin Oprescu nu ar fi insistat pentru Arena Nationala!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează