INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BĂNUIELI DE BLAT ÎN LIGA CAMPIONILOR

Suspecta de serviciu » Alexa a spus acum 2 ani întregii lumi că Dinamo Zagreb face blaturi

Poli-Dinamo Zagreb 0-3 a fost un meci cu multe probleme. Scandalul unui posibil blat, plus incidente grave provocate de suporterii croaţi
Poli-Dinamo Zagreb 0-3 a fost un meci cu multe probleme. Scandalul unui posibil blat, plus incidente grave provocate de suporterii croaţi

Articol de - Publicat vineri, 09 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 09 decembrie 2011 11:26

Meciul pierdut la scor în faţa celor de la Lyon (1-7), necesar francezilor ca să se califice în primăvara Champions League, nu e primul în care croaţii de la Dinamo Zagreb sînt suspectaţi pentru evoluţia lor de pe teren. UEFA nu i-a sancţionat nici acum, chiar dacă dinamoviştii au ridicat mari semne de întrebare şi la alte partide. Printre ele, jocul cu Poli Timişoara în toamna lui 2009!

Unul dintre cititorii Gazetei, Zsolt, ne-a reamintit că în acest sezon, în luna august, la partida tur din play-off-ul Ligii Campionilor, croaţii au trecut pe teren propriu de suedezii de la Malmo, 4-1, după un meci cu multe ciudăţenii. Portarul ceh Melichárek a avut o evoluţie cu adevărat suspectă. La primul gol al croaţilor a oferit mingea pe tavă după o degajare aiurea şi a comis un penalty inutil la scorul de 2-1 pentru Dinamo.

În scandalul în care toţi ochii sînt aţintiţi asupra formaţiei din Zagreb, apare şi numele lui Poli Timişoara, formaţie care s-a întîlnit cu croaţii în grupele Europa League, în sezonul 2009-2010. Ambele partide disputate de bănăţeni în compania trupei din Zagreb au fost considerate dubioase, mai ales după dezvăluirile lui Dan Alexa, căpitanul de atunci al timişorenilor. Acesta a spus că fostul arbitru Sorin Altmayer l-a contactat şi i-a pomenit de 500.000 de euro în schimbul facilitării victoriei la scor a croaţilor.

În tur, la Timişoara, jucătorii lui Poli au fost învinşi fără drept de apel, 0-3, croaţii făcînd spectacol în faţa unei echipe de nerecunoscut. La retur, altă surpriză, violeţii au zburdat şi au învins cu 2-1!

Finanţatorul Marian Iancu a declarat la vremea respectivă că nu a simţit nimic ciudat în cele două întîlniri.

În plus, un alt episod care îi încriminează pe croaţi s-a petrecut în primăvara lui 2009. Cotidianul Jutarnji a dezvăluit că Dinamo Zagreb ar fi ajutat mafia pariurilor din Europa şi Asia să facă un profit de 1,4 milioane de euro în urma finalei Cupei Croaţiei cu Hajduk Split (3-0, 0-3, 4-3 la penalty-uri)!


Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
ertyuiop
ertyuiop  •  09 Decembrie 2011, 15:37

Din pacate se pare ca sovieticul nume Dinamo e sinonim in toata lumea cu, BLAT!

costibb
costibb  •  09 Decembrie 2011, 13:11

se pare ca numele dinamo este predestinat pentru blaturi:))))))))

vladutz13
vladutz13  •  09 Decembrie 2011, 11:55

Nu cred ca Timisoara a fost implicata. In retur clar a fost blat, facut doar de croati, pt pariuri. In tur.... am fost noi mult prea slabi. Oricum, eu am fost socat de cat de slab au jucat croatii in CL sezonul asta... vazandu-i anii trecuti, erau o echipa clar peste Otelul si totusi au fost de-a dreptul umiliti in unele meciuri!!! Daca zicem ca a fost blat acum cu Lyon... de ce sa nu suspectam ca a fost blat si in dubla de dinainte cand Ajaxul a facut diferenta aia uriasa de golaveraj....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează