INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MAN. UNITED - LYON 1-0

Tot Ronaldo

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2008 00:00

Oricît s-a zbătut Lyon, portughezul a înscris iarăşi, fiind golgeterul Ligii. Şi Manchester e în "sferturi"

Englezii iau tot. Şi Manchester e în "sferturi". Mai solidă, mai eficace şi cu acelaşi imprevizibil Cristiano Ronaldo, United trece de Lyon.

Statistica n-o avantaja pe OL. Din '65, echipele franceze fuseseră de 11 ori pe "Old Trafford". Niciodată nu cîştigaseră! Lyon, acum? Sau măcar prelungiri? Imposibil.

Sir Alex, la "diavoli", vrea viteză pe aripi. Renunţă la Scholes şi Tevez, uită 4-4-2 şi îl cheamă pe Nani, pentru 4-3-3. Oaspeţii îl titularizează pe Ben Arfa, riscă.

După cîteva minute în care lyonezii par proaspeţi şi îndrăzneţi, roş-albii sechestrează mingea. Se scurg minute întregi şi insularii nu mai ies din jumătatea adversă. Cristiano Ronaldo şi Nani schimbă locurile, sprintează, gazdele au ocazii, finalizează, dar nimic cadrat. Nu încă. Francezii răspund. Însă nu muşcă. O face United.

Brown învăluie pe dreapta, Nani îi pasează, Brown centrează în faţa porţii, Anderson e contrat. Balonul ajunge la Ronaldo, Cristiano croşetează pe spaţiu redus, apoi plasează mingea la colţul scurt, pe lîngă Coupet: 1-0. Primul şut pe poartă al lui MU, minutul 41. Ronaldo, 30 de goluri în acest sezon, 21 în campionat, 6 în Ligă. E golgeter, alături de Messi.

Lyon vrea mult, însă posesia, variaţia jocului, cornerele, şuturile n-o ajută. Nici noroc n-are. Pentru că, şi cînd Van der Sar e surprins de execuţia lui Keita, bara se opune! Final.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
 •  05 Martie 2008, 10:47

N-are cum sa mai rateze anul acesta champions league. Ronaldo, Rooney si Nani fac legea acum. Forza Manchester

 •  05 Martie 2008, 09:43

Mai complicat e cu balonul de aur - ramane de vazut cine ia Liga,ce se intampla la Europene.

 •  05 Martie 2008, 03:29

daca anu trecut a fost camuflat de Kaka in meciurile directe ceea ce cred ca i-a si adus brazilianului balonul de aur , anu asta ar fi frumos si cinstit sa fie anu lui C Ronaldo.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează