INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - BARCELONA, SÎMBĂTĂ, 21:45, GSP.RO, TVR1, DOLCE1, DIGI1

Urmașul lui Kovacs » Antrenorii de la Barcelona şi Juventus pot intra în clubul select al antrenorilor care reușesc ”tripla”

Ştefan Kovacs, purtat pe braţe în mai 1973, după ce Ajaxul a învins-o pe Juventus, 1-0 în finala CCE de la Belgrad // Foto: Guliver/GettyImages
Ştefan Kovacs, purtat pe braţe în mai 1973, după ce Ajaxul a învins-o pe Juventus, 1-0 în finala CCE de la Belgrad // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2015 00:00

Antrenorul care va cuceri trofeul sîmbătă, la Berlin, îl va egala pe legendarul român care a pregătit-o pe Ajax între 1971 și 1973, alăturîndu-li-se și celebrilor predecesori Ferguson, Mourinho și Guardiola.

Barcelona - Juventus nu pune în joc doar cel mai prestigios trofeu european, dar reprezintă și o provocare pentru cei doi antrenori. Aflați ambii la primul lor sezon pe banca finalistele Ligii, Luis Enrique și Massimiliano Allegri pot realiza sîmbătă "tripla", după ce au reușit să cîștige titlul și Cupa în Spania, respectiv Italia.

Numai unul îi va călca pe urme lui Ștefan Kovacs, tehnicianul ce a scris istorie la Ajax între 1971 și 1973 și s-a stins acum două decenii.

Nea Piști a luat totul cu "lăncierii" în 1972, completînd colecția cu Supercupa Europei și Cupa Intercontinentală. Și n-a lipsit mult să repete performanța anul următor, dar a ratat "tripla", neizbutind să ajungă în finala Cupei Olandei.

"Lucho" încearcă să devină campion continental din primul foc ca antrenor, după ce a ratat în două rînduri finala ca jucător, mereu eliminat în penultimul act (2000 cu Valencia și 2002 chiar cu Juventus), și a sărbătorit Liga din 2006 ca suporter blaugrana: "Mai mult decît cîștigarea Ligii, îmi dă emoții posibilitatea triplei în atît de scurt timp". Allegri ar deveni însă primul antrenor italian întrei cei 8 magicieni, depăşindu-i pe Capello, Trapattoni și Ancelotti.

Neymar campion și se face blond!

Dacă Barca triumfă la Berlin, Neymar a promis că se vopsește blond, împreună cu grupul său de amici. Nu ar fi prima dată cînd brazilianul bravează, nu mai departe de CM 2014 oxigenîndu-și mai multe șuvițe. De părul său are grijă de cinci luni frizerul Wagner Tenorio, căruia îi plătește lunar 2.000 de euro pentru a-și satisface capriciile.

Nemții au cheltuit 5,6 milioane euro

Gazdele din Berlin s-au pregătit în cel mai mic detaliu pentru marea finală. Totul arată aproape ca nou, tribunele și  împrejurimile arenei, iar pista de atletism și restul panourilor din incintă au fost vopsite în albastru, la dorința UEFA. I-a costat totul 5,6 milioane de euro pe nemți, care speră să scoată însă de pe urma evenimentului 50 de milioane.

ȘI EI AU REUȘIT "TRIPLA"

Antrenor An Echipă
Jock Stein 1967 Celtic
Guus Hiddink 1988 PSV Eindhoven
Alex Ferguson 1999 Man. United
Pep Guardiola 2009 Barcelona
Jose Mourinho 2010 Inter
Jupp Heynckes 2013 Bayern

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
romanescu
romanescu  •  04 Iunie 2015, 15:00

Antrenorul roman de nationalitate maghiara,Istva Kovacs( si nu Stefan sau Covaci), nascut la Timisoara (1920), ajucat la Ca Oradea, Charleroi, Ripensia Tm, CFR Turnu-Severin, Ferar Cluj(42-47),devenit CFR Cluj(47-50), U Cluj(50-53). A antrenat U Cluj (53-60), CFR Cluj (60-62), Romania (asistent),Steaua(67-70),Ajax(71-73)Franta, Romania, Panathinaikos, Monaco. Cel mai titrat antrenor , cetatean roman de nationalitate maghiara !!! La fel ca si Imre Jenei si Laszlo Boloni. Ce ; antrenorul roman ? RIDICOL !!!

10205720759612340
Jiji Belciug  •  04 Iunie 2015, 12:01

despre ce vorbiti voi aici, angajatilor gsp? echipa voastra a reusit deja tripla istorica in tara voastra. cupa romanikai, titlul romanikai si cupa campionilor din liga romanikai (au jucat multi campioni in liga de romanika anul acesta, campiones del CFR, campeones del Otelu si campeones del Poarta Alba). restul e cancan, ce guardiola, ce mourinho, ce Ferguson? *** a cumparat sa ia tripla istorica in la romanika, ca sa aveti si voi ce scrie toata vara.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează