INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LUDOGOREŢ 1-0

VIDEO Alex, nu Alexandrov » Chipciu şi-a luat revanşa pentru penalty-ul ratat, iar Steaua are prima şansă la calificare: 1-0 cu Ludogoreţ

Moment critic: Chipciu ratează penalty-ul!
Moment critic: Chipciu ratează penalty-ul!

Articol de - Publicat miercuri, 20 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 20 august 2014 01:54

Steaua s-a salvat în ultima clipă exact prin jucătorul care făcuse toate prostiile din lume pînă atunci, Chipciu. Întrebaţi toţi specialiştii fotbalului ce notă i-ar fi dat pînă în minutul 88.

Topkata. Minge, adică, în bulgară. Noi, cei care am prins "deliciile" Epocii de Aur şi vedeam meciurile din fotbalul mare furînd cu ligheanul (bunicul antenelor parabolice) drepturi TV de la fraţii de la sud de Dunăre, mai ştim cîteva cuvinte de bază. Faulira, naruşenie, zasada. În afară de cuvinte, mai ştim că posesia topkatăi, mingii carevasăzică, este foarte importantă. Mai ales dacă este însoţită de ritm şi intensitate.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Muzică fără melodie
Steaua a avut posesie bună încă de la primul fluier al neamţului Felix Brych. Nu intensitate şi ritm. Sau nu cît ar fi trebuit. Gâlcă le ceruse exact asta steliştilor înaintea meciului cu Ludogoreţ. Posesie, ritm, intensitate. Do, re, mi. Ca un solfegiu. Şi agresivitate. Do, re, mi, la. Dar bineînţeles că noi sîntem aici la fotbal, nu la ora de muzică. Iar la fotbal cîntă cel mai puternic, cel mai bine organizat.

Fără Keşeru, asta da personalitate pentru un antrenor!, dar cu Sînmărtean trimis pe stînga, acolo, în locul lui Tănase, Steaua a şontîcăit la construcţie. Lui Sînmărtean îi place să vină spre centrul terenului şi în general acolo unde are libertate de mişcare. Nu să stea lipit de tuşă sau de fundaşii centrali. Apoi, pentru că Stanciu dispare repede din joc, iar Chipciu alternează accelerările cu decelerările într-un mod surprinzător nu doar pentru adversari, ci şi pentru coechipieri. Prea multe devieri strică, dragă Alex!

Minutul negru
Strică şi pentru că Ludogoreţ, fără să fie vreo Barcelonă, este cu un cap, două peste Stromsgodset sau Aktobe. Oamenii lui Dermengiev au jucat simplu şi economicos, ca o echipă aflată în deplasare. Marcelinho nu şi-a propus să seducă publicul, ca "Luci" Sînmărtean, ci să dea cît mai multe pase utile.

Totuşi, "Luci" a provocat un penalty intrînd în careul de 16 metri cu mingea la picior, acolo unde s-a lovit de Minev cît să-l păcălească pe Brych, aflat departe şi cam prost plasat. N-a fost nici naruşenie, nici faulira, herr Brych, dar danke!

Era minutul 34 şi stadionul aştepta să cadă securea peste grumazul ludogoreţean, care nu întîmplător rimează cu teleormănean. Chipciu bate slab şi previzibil, Stoianov apără, lumea oftează.

Precis în succesiunea asta. Este minutul negru al lui Chipciu, care după ce ratează ia şi un cartonaş galben, care îl pune în stare de suspendare la retur.

Totuşi Keşeru
Din nou posesie stelistă, din nou replici cuminţi ale campionilor bulgari. Prima parte se încheie cu încă o ocazie a lui Chipciu, la o pasă venită de la adversar după un carambol în care a fost implicat şi Sînmărtean. Atacantul stelist se împiedică, reuşind însă un şut respins mult mai spectaculos decît era cazul de acelaşi Stoianov. Rămîne 0-0 şi ne întrebăm cînd va intra Keşeru. Sau cînd. Motivele sînt tot mai temeinice.

Nu Steaua este echipa periculoasă la reluare, ci Ludogoreţ. Mihail Alexandrov trece pe lîngă gol după centrarea lui Misidjan şi este nevoie de şpagatul salvator al lui Arlauskis. Mai sînt 33 de minute din meci şi intră Keşeru în locul lui Stanciu. Se poate spune şi altfel. Cu o întîrziere de 57 de minute, golgeterul Stelei a intrat pe teren. Vom vedea care variantă este corectă. Oricum, intrarea lui Claudiu pare să fi crescut un pic şi temperatura celorlalţi de pe teren.

Triunghiurile de pase dintre Latovlevici, Sînmărtean şi Chipciu capătă sens, iar prezenţa lui Keşeru în faţă impune alt respect lui Moţi, altfel sigur şi sobru. Şutul lui Claudiu (69) nu i-a impus însă un respect prea mare lui Stoianov.

Silueta fără soluţii, fantoma care se trezeşte la viaţă
O siluetă neagră, elegantă, se plimbă la marginea terenului. Silueta nu are soluţii, fiindcă după introducerea lui Keşeru ezită să mai schimbe. Poate Bokila. A, nu a fost transferat! Atunci Piovaccari? Nici el? E clar, Iancu. Sau Vîlceanu. Sau Toşca.

Aţi ghicit, silueta care nu prea are soluţii este Costel Gâlcă. Nu are nici soluţii, dar parcă nici inspiraţie. Şi ce se întîmplă atunci cînd un antrenor este în criză de idei şi cu securea deasupra capului. Vine jucătorul cel mai fluierat al meciului pentru prostiile făcute şi înscrie. Asta a reuşit Chipciu în minutul 88, să rescrie istoria meciului. Poate şi viitorul acestei echipe care are meritul de a fi continuat să lupte în pofida unei seri mediocre.

"Ludogoreţ a venit, a jucat şi s-a mulţumit cu 0-0, dar ce n-au realizat bulgarii e că şi acest scor tot pe Steaua o avantaja" (Basarab Panduru, expert DolceSport)

"A fost greu. Am cîştigat, dar încă mi-e greu să mă pronunţ asupra şanselor de calificare. Va fi infern la Sofia, probabil stadionul va fi plin, dar trebuie să rezistăm" (Iasmin latovlevici, fundaş Steaua)

"Am scos un scor bun, ne-am mărit şansele de calificare. Returul va fi greu, dar e bine că n-am primit gol acasă" (Nicandro Breeveld, mijlocaş Steaua)

"Nu intrăm în panică pentru că mai e un meci la Sofia. Acum steliştii au prima şansă pentru că au cîştigat, dar noi sîntem încrezători în forţele noastre" (Cosmin Moţi, fundaş Steaua)

"Deocamdată Steaua conduce cu 1-0, dar mai e meciul de la Sofia. Un gol este şi mult şi puţin. Personal, cred că returul o să fie foarte diferit de ce am văzut la Bucureşti" (Georgi Dermengiev, antrenor Ludogoreţ)

"N-am venit să jucăm la 0-0, am vrut să cîştigăm. Nu am putut, e păcat. I-am tratat cu seriozitate, nu a contat amicalul din Anglia. Am prins o zi mai slabă" (Cosmin Moţi, fundaş Ludogoreţ)

"Pentru mine nu e nimic special să joc împotriva Stelei, am şi uitat ce s-a întîmplat, e un subiect încheiat. Totuşi, îmi doresc mult să marchez la Sofia pentru că aş face-o în Liga Campionilor" (Younes Hamza, atacant Ludogoreţ)

Cifrele meciului:
Steaua - Parametru - Ludogoreţ
56% - Posesie - 44%
10 - Şuturi la poartă - 4
4 - Şuturi pe poartă - 2
7 - Cornere - 8
2 - Intervenţii portar - 4

630756-steaua-ludogoret-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

N-a fost penalty
În minutul 34, Steaua a obţinut un 11 metri, după un duel cu Minev. "Centralul" Brych a considerat că Sînmărtean a fost faultat, însă reluările TV nu i-au confirmat decizia. În plus, un fost arbitru FIFA a spus aseară pentru Gazeta Sporturilor: "Nu se impune penalty fiindcă apărătorul bulgar nu pune piciorul pe direcţia de alergare a lui Sînmărtean, ci stelistul intră în piciorul adversarului. Din punctul meu de vedere, nu se impune nici lovitură de pedeapsă, nici dictată simulare, ci lăsat jocul să continue". Felix Brych a arbitrat acum 3 luni finala Europa League şi a fost şi la Mondialul din Brazilia, unde a condus două partide.

Chipciu, suspendat la retur
La un minut după ce a ratat penalty-ul, Chipciu a primit un cartonaş galben pentru un fault stupid, şi-a tras de tricou un adversar, undeva la mijlocul terenului. Avertismentul e cel de-al treilea pe care şeptarul roş-albaştrilor îl încasează în preliminariile Ligii şi va fi suspendat pentru returul de la Sofia, programat săptămîna viitoare în capitala Bulgariei.

Reghe, aproape de semifinale
Tot aseară, fostul antrenor al Stelei în precedentele două sezoane, Laurenţiu Reghecampf, a cîştigat cu noua sa echipă, Al-Hilal, manşa tur din sferturile de finală ale Cupei Campionilor Asiei. Reghe a bătut-o pe Al Sadd, campioana Qatarului, scor 1-0, într-un meci la care au asistat peste 60.000 de spectatori. Returul e programat marţea viitoare.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (108)
dommon
dommon  •  20 August 2014, 21:25
Postat de silvercloud pe 20 August 2014, 15:29

Un lucru mi se pare destul de evident: nu poti sa faci performanta in Liga Campionilor cu jucatori ca Adi Popa, Rapa, Stanciu, Prepelita ... pe bulgari se prea poate sa-i eliminam din Liga dar cand Steaua va intalni alte echipe valoroase datele problemei se pot schimba dramatic pentru bucuresteni !! Galca, daca nu vin doi jucatori de calitate esti pierdut!!

da, stanciu mi se pare slabut de tot, dar popa e ok...a jucat slab aseara, dar si-a demonstrat calitatile in alte meciuri, si sunt sigur ca poate juca mult mai bine...ne trebuie ce-i drept inca 1-2 mijlocasi, 1 atacant...

dommon
dommon  •  20 August 2014, 21:24
Postat de adi324 pe 20 August 2014, 10:31

OK la jigniri sunteti tari ..cu argumentele e mai greu...23 MECIURI CONSECUTIVE FARA VICTORIE IN CL.....RECORDUL RUSINII IN EUROPA.....si partea si mai proasta pt voi e k steaua are potential sa-l inbunatateasca

din alea 23, vreo 8 sunt egaluri...si aici vorbesti doar de grupele champions league, unde intalnesti ele mai bune echipa ale lumii, nu elfsborg sau nec...in preliminarii, in ultimii 10 ani, am pierdut de 2 ori, atat, deci mi se pare mai mult decat ok...

silvercloud
silvercloud  •  20 August 2014, 15:29

Un lucru mi se pare destul de evident: nu poti sa faci performanta in Liga Campionilor cu jucatori ca Adi Popa, Rapa, Stanciu, Prepelita ... pe bulgari se prea poate sa-i eliminam din Liga dar cand Steaua va intalni alte echipe valoroase datele problemei se pot schimba dramatic pentru bucuresteni !! Galca, daca nu vin doi jucatori de calitate esti pierdut!!

Vezi toate comentariile (108)
Comentează