INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - BARCELONA 2-0

VIDEO Allegrissimo! » Tehnicianul Milanului, artizanul unui succes neaşteptat împotriva Barcelonei

Articol de - Publicat vineri, 22 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 februarie 2013 18:48

Extraordinarul strateg italian a anulat toate calităţile Barcelonei, împiedicînd-o să pătrundă în careul rossonerilor. "Allegri, ce capodoperă tactică!", a exclamat marele Vialli după meci


"Berlusconi e genial, dar echipa o fac eu la Milan". Şi tactica. Şi jocul. Şi fiecare mişcare pe teren a jucătorilor săi. Massimiliano Allegri, 45 de ani, a întruchipat în acest meci cu Barcelona toţi marii antrenori italieni, de la Bearzot la Sacchi, de la Capello la Lippi. El este eroul momentului: Max.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

A gîndit foarte bine partida de pe San Siro, a ales strategia ideală anti-Barca. I-a anulat toate calităţile. A lăsat-o să paseze 70 de metri, dar s-a închis perfect în faţa propriului careu. Nu i-a mai lăsat nici cel mai mic spaţiu de pătrundere. Şi-a aşezat jucătorii - toţi cei 10! - pe două linii, foarte aproape unii de alţii, formînd o reţea de păianjen în care a agăţat toate mingile catalanilor.

Citeşte şi: VIDEO Falimentul tiki-taka » Barça pe San Siro: 73% posesie, 805 pase şi înfrîngere cu 0-2 în faţa Milanului

- L-a neutralizat pe Messi. Argentinianul n-a reuşit să tragă un şut pe poartă 90 de minute!

- I-a tăiat toate căile de acces "creierului" Xavi, forţîndu-l să paseze constant în spate

- A blocat benzile Barcelonei.
Rapizii Dani Alves şi Jordi Alba, de obicei extrem de periculoşi în incursiunile ofensive, n-au existat

"Încă un gol la Barcelona"
"Băieţii au jucat extraordinar faza defensivă, n-au lăsat să treacă nimic. Cred că spaniolii nici măcar n-au intrat vreodată în careul nostru. Nimeni nu se aştepta la această victorie, însă eu am crezut în ea", a declarat fericitul antrenor la sfîrşit. Iar Gianluca Vialli a exclamat la microfonul Sky Sport: "Ce capodoperă tactică!".

A fost o capodoperă tactică. Pentru că Allegri a făcut mai mult decît să demoleze jocul Barcei. L-a creat pe al său, surprinzîndu-şi rivalii pe contraatac. A profitat de viteza şi de tehnica lui El Shaarawy. I-a dat libertate, alături de taifunul Boateng şi de percutantul Pazzini. Aşa a învins.

"Acesta este omul care supus cea mai puternică echipă din lume, omul căruia i-a ieşit tot", a comentat Gazzetta dello Sport. Dar Allegri mai ştie ceva: "Ca să ne calificăm, trebuie să înscriem şi la Barcelona. Cel puţin un gol".


"Iată un meci în care s-a remarcat antrenorul! Allegri a pregătit ca un maniac fiecare situaţie de joc. Toate ideile lui au ieşit fantastic"
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

"Cel mai bun om de pe teren contra Barcelonei a fost Mister. Massimiliano Allegri"
Sulley Muntari, mijlocaş Milan

"Milan a făcut o partidă perfectă. Bravo, Allegri! A ales cea mai inteligentă strategie"
Adriano Galliano, administrator delegat Milan

"Ar fi trebuit să căutăm golul de 3-0. Sînt situaţii cînd trebuie să-ţi ucizi adversarul"
Massimiliano Allegri, antrenor Milan

"Vom aborda la fel returul de la Barcelona, dar cu mai multă luciditate în joc"
Massimiliano Allegri, antrenor Milan

"Această victorie e a tuturor. De la jucători la preşedinte. Cînd situaţia era dificilă, Milan a avut puterea să mă păstreze şi să dea încredere acestor băieţi minunaţi"
Massimiliano Allegri, antrenor Milan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
milton
milton  •  22 Februarie 2013, 09:14

Asa este, italienii au facut un meci tactic perfect. Chiar daca esteticul a fost lasat de-o parte, milanezilor le-a iesit tot., si nu pot fi acuzati de antijoc. In fata Barcei, daca iesi la joc, o furi groaznic. Au jucat ce-au stiut si le-a iesit. Barca va avea de intors acest rezultat, iar lucrurile nu vor deloc lesne, dimpotriva. Sunt convins ca Milan va aborda aceeasi tactica, o supraaglomerare a zonei de 16, asteptand sa loveasca pe contraatac, pentru ca au jucatori extrem de rapizi si de tehnici. As vrea sa cred ca Barca va avea forta intoarcerii scorului, dar mi-e teama ca va primi gol si pe Camp Nou, iar acest lucru va fi fatal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează