INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - CFR CLUJ 0-1

VIDEO Băieţi de nota 10! » CFR a făcut un meci fabulos la Manchester, dar a ratat dramatic calificarea în optimile Ligii

Felgueiras și-a exasperat adversarii cu intervențiile sale fabuloase
Felgueiras și-a exasperat adversarii cu intervențiile sale fabuloase

Articol de GSP - Publicat joi, 06 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 decembrie 2012 00:46

Una dintre cele mai mari izbînzi din istoria fotbalului românesc rămîne doar una de palmares pentru că Braga a pierdut, acasă, cu Galata, după ce a condus cu 1-0. Cu 10 puncte, CFR merge doar în Europa League, unde va fi cap de serie la tragerea la sorţi programată pe 20 decembrie. Păcat!

Felgueiras a apărat tot, Luis Alberto a marcat golul victoriei cu o execuţie senzaţională, însă turcii au revenit de la 0-1 la Braga şi au cîştigat pe final.

Una dintre cele mai mari izbînzi din istoria fotbalului românesc rămîne doar una de palmares pentru că Braga a pierdut, acasă, cu Galata, după ce a condus cu 1-0. Cu 10 puncte, CFR merge doar în Europa League, unde va fi cap de serie la tragerea la sorţi programată pe 20 decembrie. Păcat!

Felgueiras a apărat tot, Luis Alberto a marcat golul victoriei cu o execuţie senzaţională, însă turcii au revenit de la 0-1 la Braga şi au cîştigat pe final.

Clujenii au exersat mersul piticului în Europa şi au ajuns la un pas de "optimile" Champions League. Pentru ultimul hop era însă nevoie de un salt fără plasă de siguranţă. Pe Old Trafford linia de demarcaţie între vis şi coşmar e extrem de subţire. Ce tactică să abordezi în faţa unei formaţii cu un atac extraordinar?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Paulo Sergio a dat credit echipei care i-a adus victoria cu Braga, la Cluj. N-a greşit, iar Bastos şi Sougou au primit undă verde spre poarta lui De Gea. Smalling i-a făcut cadou brazilianului o minge în careu, dar portarul "diavolilor" a respins cu un reflex împrumutat din handbal. Şi apărarea vişiniilor s-a dovedit vulnerabilă. Ivo Pinto a blocat însă şutul lui Powell (21).

"Feroviarii" s-au adunat rapid şi au plecat în viteză pe contraatac. Ştafeta Mureşan - Rui Pedro l-a găsit la ultimul schimb pe Sougou. Senegalezul a întîrziat şutul o fracţiune de secundă, iar tacklingul lui Wootton a ieşit cîştigător la fotografie (22). CFR rămînea în ofensivă, cu Rooney obligat să se apere la marginea careului mic.

N-a durat mult, Cleverley a fost aproape de gol, s-a opus Felgueiras (26). Golul lui Mossoro (32), la Braga, mosor pentru speranţele clujenilor. A fost exact momentul în care Manchester a trecut la un ritm drăcesc. Arhanghelul Felgueiras a făcut minuni în poartă, cu trei intervenţii incredibile la Hernandez (38), Welbeck (40) şi Rooney (41).

Bomba lui Luis Alberto!
Clujul a început repriza secundă ca şi cum solia de la Braga ar fi eşuat. Trupa lui Sergio nu s-a baricadat în apărare. Mureşan a tras parcă de pe City of Manchester Stadium, mingea a ocolit vinclul (55). Luis Alberto i-a preluat îndrăzneala. Ce moment şi-a ales brazilianul să iasă în sfîrşit la rampă într-un joc al CFR-ului! Şut superb, de la 30 de metri, mingea loveşte bara, aproape de păianjen, şi declanşează fiesta în tabăra clujenilor (56): 0-1!

Două minute mai tîrziu, Burak Yilmaz ne tempera bucuria. Nu şi nebunia lui Cadu, cu o intrare la sacrificiu la şutul lui Giggs (66). Nu şi echilibrul imperturbabil al lui Felguieras, cu o nouă intervenţie în faţa lui Phil Jones (73). Sergio a mutat în defensivă, dar ar fi preferat să gestioneze şi finalul de la Braga - Galatasaray. Aydin Yilmaz făcea inutil efortul românilor. Cu 10 puncte în grupa H, CFR va evolua în primăvară în Europa League. Păcat!

6-3 a fost raportul ocaziilor aseară, în favoarea gazdelor

"Incredibil cît ghinion! Să baţi la Manchester acasă şi totuşi să nu te califici...!" (Gabi Balint, la DigiSport)

"E victoria lui Paulo Sergio, a pregătit extraordinar partida. Şi nu doar acum, s-a văzut inteligenţa lui tactică şi runda trecută, Braga" (Ilie Dumitrescu, la DigiSport)

"E trist, e frustrant, să baţi pe Old Trafford, să faci 10 puncte şi să nu te califici. Am cîştigat mai mult decît un meci" (Paulo Sergio, antrenor CFR)

"E o victorie istorică din toate punctele de vedere, noi ne-am făcut datoria, unii nu puteau pune pariu 10 cenţi pe victoria CFR-ului, dar noi ne-am demonstrat valoarea" (Arpad Paszkany, finanţator CFR)

"Îi felicit, sîntem o echipă, trebuie să fim realişti că Braga are 100 milioane de euro buget, să nu vorbim de Manchester! Am făcut un record de puncte, trebuie văzută partea plină a paharului, atît echipa lui Andone, cît şi a lui Paulo Sergio merită toate felicitările mele" (Arpad Paszkany, finanţator CFR)

"Am fost peste ei, am obţinut un rezultat bun, aşa a fost să fie, dar merită lăudată toată echipa. Reuşita lui Alberto a fost un eurogol" (Arpad Paszkany, finanţator CFR)

"Nici nu mi-am putut imagina că o cîştigăm pe Old Trafford şi nu o să ne calificăm. Unii jucători plîngeau în vestiar, dar le-am spus că sînt nişte eroi" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR)

"Nu e o satisfacţie că am reuşit 10 puncte în Liga Campionilor, dar va trebui să fim cu fruntea sus" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR)

542143-united-cfr.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Galata în ”optimi”
Deşi era de aşteptat ca Galatasaray să dea tonul, Braga a plecat mai bine în meci. Iar după ce Eder (15) şi Vinicius (16) au ratat incredibil, Mossoro a stabilit scorul la pauză cu un şut din marginea careului (32). Turcii? De nerecunoscut. Nici măcar o ocazie în prima parte! Oaspeţii au devenit mai activi la reluare, însă abia după ce Carlos Alberto a deschis scorul pentru CFR. Şi-au egalat prin Burak Yilmaz (59). A urmat un joc pe contre, din care Galata a ieşit învingătoare: Aydin Yilmaz, 1-2, la o greşeală a portarului Quim (78). Şi merge merge mai departe în "optimi". (Aurelian Botezatu)

Superstiţie la tricouri
Clujenii au ţinut să evolueze aseară în tricourile de culoare verde, al treilea rînd de echipament, din superstiţie. Ei au considerat că tricourile le poartă noroc după ce au reuşit să bată Braga la meciul de debut (2-0). În Turcia, contra Galatei, CFR a jucat în alb, scoţînd o remiză în inferioritate numerică (1-1).

"SuperMario" la înălţime
Mario Felgueiras a reuşit din nou o partidă de senzaţie la Manchester, reuşind trei intervenţiii salutare în prima repriză, cînd a reuşit să scoată chiar de pe linia porţii mingea deviată de Rooney. În precedentele deplasări, Felgueiras a avut alte două prestaţii de senzaţie, fiind notat în Gazetă cu 10 pentru evoluţia de la Braga şi cu 8 cu Istanbul.

Mutare de ultima oră
Paulo Sergio intenţiona să înceapă cu Laszlo Sepsi titular pe postul de fundaş stînga, dar antrenorul portughez al CFR-ului s-a răzgîndit în ultimul moment. Sepsi s-a lovit la coapsă în meciul cu Galatasaray de la Cluj şi, deşi a fost titular la Mediaş, resimte încă unele dureri. Astfel, Sergio l-a aruncat în luptă pe Ionuţ Rada, care a mai evoluat în banda stîngă în mai multe partide din Liga Campionilor.

Gălăgie clujeană pe Old Trafford
Cei aproximativ 200 de fani ardeleni care au făcut deplasarea la Manchester şi-au făcut simţită prezenţa pe Old Trafford încă din startul meciului. Scandările suporterilor români au dominat în cîteva rînduri fondul sonor de pe "Teatrul Viselor", salutînd jocul curajos al favoriţilor. Fanii clujeni au explodat la golul lui Luis Alberto: "România, România!", s-a auzit din tribunele stadionului.

Rooney, taxat pentru lipsă de fair-play
În minutul 67, Rui Pedro s-a prăbuşit la pămînt după un contact cu Ryan Giggs, dar Rooney nu a trimis mingea în afara terenului pentru a permite intervenţia echipei medicale. Gestul atacantului l-a iritat pe Luis Alberto, care la oprirea jocului s-a îndreptat ameninţător spre vedeta lui Manchester, reproşîndu-i lipsa de fair-play. Cu cîteva minute înainte, clujenii au întrerupt jocul la accidentarea lui Powell în urma unui duel aerian cu Gabi Mureşan.

542144-clasament-grupa-h.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (183)
andystar
andystar  •  06 Decembrie 2012, 23:03

FELICITARI CFR E O SURPRIZA FRUMOASA DAR MA ASTEPTAM SA BATA GALATA ,NU CUM SPUNE MURESAN MIRAT !

rarescipri
rarescipri  •  06 Decembrie 2012, 20:08

Felicitari CFR . Succes Steaua . Hai ROMANIA .

gaby_blion
gaby_blion  •  06 Decembrie 2012, 18:35

felicitari cfr cluj...nu e usor sa faci 10 puncte in champions league... nu stiu cate echipe nu s-au calificat mai departe cu asa punctaj, milan de ex merge mai departe cu 8 puncte.. succes steaua diseara...in ciuda vesnicei antipatii!!

Vezi toate comentariile (183)
Comentează