INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MALMO - ȘAHTIOR 1-0

VIDEO Ce faci dacă nu găsești poarta? La meciul 100 în grupele Ligii, Mircea Lucescu a pierdut în Suedia, 0-1 cu Malmo

Rosenberg (în albastru) trage și îl bate pe Piatov. 1-0 Malmo // Foto: AFP
Rosenberg (în albastru) trage și îl bate pe Piatov. 1-0 Malmo // Foto: AFP

Articol de - Publicat joi, 22 octombrie 2015 00:00

Aseară, în 95 de minute (cu tot cu prelungiri), Șahtior n-a avut decît un singur șut cadrat. Iar suedezii 6! Și gazdele au ratat și un penalty la 1-0. Peste două săptămîni, Luce are nevoie de o victorie la două goluri diferență.

UEFA a anunțat o sărbătoare. "Centenar, Lucescu. Meciul 100 în grupele Ligii". Dar Luce s-a enervat. "Nu am 100, ci 126. Să terminăm cu acest subiect", a replicat antrenorul lui Șahtior marți, la conferință. "UEFA nu a ținut cont de preliminarii, dar au fost partide importante și în calificări, cu Inter, Bruges sau Fenerbahce. Vesticii sînt puternici și joacă direct în faza finală".

VIDEO: Vezi AICI golul meciului!

Multe ocazii risipite

Și supărarea nu i-a trecut nici aseară. Din contră. După două eșecuri la rînd, 0-4 cu Real și 0-3 cu PSG, avea nevoie de o victorie la Malmo ca să fie sigur de locul 3, echivalent cu "16"-imile Europa League. Ce succes? Șahtior a dominat perioade lungi, a avut posesie 70 la sută și multe faze de poartă, cornere, lovituri libere și șuturi, însă ce faci dacă nu cadrezi nici o minge?

Mare ocazie Gladki, care a mai făcut o preluare singur cu goalkeeperul advers și a fost blocat, altă șansă Fred, pe lîngă, fază fixă Srna din poziție centrală, peste. Și bombă Teixeira, respinsă de vîrful Rosenberg cu cotul în 6 metri. "Centralul" grec Sidiropoulos n-a dat nimic.

Pericol la fiecare contră suedeză

Pînă la pauză, avea peste 20 de acțiuni periculoase, dar 0 la șuturi pe poartă și 0 pe tabelă. Iar suedezii conduceau, pentru că au profitat de prima ocazie. Konate s-a distrat cu doi "mineri", centrare înapoi și Rosenberg n-a ratat. 1-0. Apoi, Berget putea marca pentru 2-0. A apărat Piatov, miraculos. Cum la fel a fost portarul ucrainean și după pauză, cînd a respins la penaltyul lui Djurdjci, dictat în minutul 55 la o ținere reciprocă Srna - Berget.

Fiecare contraatac al lui Malmo l-a ținut cu sufletul la gură pe Lucescu. Și scandinavii ținteau bine (și o bară, în final). Doar Piatov în formă i-a oprit.

În ofensivă, puține schimbări. În sfîrșit, primul balon pe poartă al lui Șahtior. În ce minut? 70! Și cine? Stoperul Rakițki. Era 5-1 pentru Malmo la mingi cadrate!

În minutul 78, Luce a tresărit cînd a văzut cum tremură plasa nordicilor. Neșansă. Tușierul Kostaras a văzut ofsaid la Eduardo. Final, 1-0! Acum, Șahtior e pe locul 4, cu 0 puncte și 0 goluri marcate în 3 partide. Ca să urce pe 3, are nevoie neapărat de o victorie la două goluri diferență în returul cu Malmo. Pe 3 noiembrie, la Lvov.

41 de eșecuriare Mircea Lucescu în grupele Champions League (35 de victorii și 24 de egaluri)

63 de acțiunipericuloase a avut Șahtior aseară; Malmo doar 22 (10-4 la cornere și 68% posesie)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
rejeleblatist
rejeleblatist  •  22 Octombrie 2015, 10:05

il vechio iar te`au furat arbitrii? de aia echipa ta a avut primul sut pe poarta in min 70...nu ti`ar fi rusine NESIMTITULE ...am citit ca ai avut posesie 70%...bah pase pase pase...ataca poarta bah lasa *** pasele alea enervante...pase pase pase faci la antrenament nu in meci oficial

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează