INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MARSEILLE - INTER 1-0

VIDEO Chivu a fost spectator la golul naufragiului Interului din Marsilia » ”Amnezie letală”

Chivu a terminat amețit pe
Chivu a terminat amețit pe "Velodrome". Cine îi mai dă o mînă să se ridice de jos cu Inter?

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 21:36

Fundaşul interist este acuzat de presă, după ce a stricat într-o clipă un meci întreg de luptă. ”A fost cheia jocului. Eroarea fatală din final a costat scump”, l-a criticat L'Equipe.

Inter încasează lovituri dure în serie. Pumnul care a trimis-o în corzi la Marseille, chiar înaintea gongului final, l-a prins pe Chivu obosit şi cu garda jos. Pentru golul decisiv din prelungiri n-are nici un alibi, iar trupei lui Ranieri nu i-a mai lăsat drept la recurs decît în returul de pe 13 martie!

Gafa reflectată şi pe tabelă (0-1) a distrus tot ce făcuse bine timp de 92 de minute. Notele i-au scăzut dramatic, la fel ca şansele calificării în "sferturile" Ligii, iar presa l-a taxat în consecinţă.

VEZI AICI VIDEO CU GAFA LUI CHIVU DE LA GOLUL LUI AYEW!

"A fost cheia jocului"
L'Equipe l-a numit "cheia jocului" (nota 4), acuzîndu-l pentru "eroarea fatală" din final. "O seară care putea fi relativ liniştită pentru fundaşul stînga român, mai ales că atacul marseillez a ales rareori zona lui. Din nefericire, cînd a trecut pe acolo, Chivu l-a scăpat pe Andre Ayew, care a înscris decisiv", scrie ziarul francez. "A făcut o partidă decentă în faţa unor adversari explozivi, ca Amalfitano şi Azpilicueta. A dormit însă chiar în ultima secundă, ruinînd munca la sacrificiu a formaţiei sale, ceea ce este de neiertat", a accentuat versiunea italiană a site-ului Eurosport.

Nici Gazzetta dello Sport (nota 5) nu îl iartă: "Stagiune oglindă a Interului. Cu vîrfuri şi minime, răbufniri de orgoliu şi recăderi periculoase. Atent la Amalfitano, a rezistat şi cînd axul a fost întărit cu Azpilicueta, dar a naufragiat la ultimul asalt, punîndu-şi mîinile în cap: şi nu numai el".

Eliminat cu Schalke
Nu e prima oară cînd Chivu pierde la Inter din cauza suspendării un meci important în Ligă. În ediţia trecută, pe 5 aprilie 2010, Cristi a încasat două cartonaşe galbene în 9 minute contra lui Schalke (2-5), fiind eliminat. A ratat returul "sferturilor" (1-2), "nerazzurrii" ieşind din competiţie.

"Foarte concentrat în apărare, Chivu şi-a pierdut omul din marcaj chiar la ultima fază. O eroare care îi va da motiv de remuşcări veşnice" (Il Giornale, cotidian italian)

"În repriza secundă şi-a mărit numărul alunecărilor şi intrărilor la limită. L-a scăpat pe Ayew în clipa cea mai importantă. Avertizat, va rata returul" (La Repubblica, cotidian italian)

3,34 este media notelor acordate pentru evoluţia cu Marseille lui Chivu de cei peste 7.000 de fani interişti pe site-ul oficial al clubului

8 cartonaşe galbene în 17 meciuri din campionat, Cupă şi Ligă a strîns Chivu în acest sezon. În cel trecut, a luat 11 avertismente şi două "roşii"

18 goluri în ultimele 9 partide a încasat Inter, care nu a mai reuşit să înscrie de 381 de minute

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
kily
kily  •  24 Februarie 2012, 11:12

mai stie cineva cate meciuri i'a pierdut chivu lui inter de unul singur, pentru 5 milioane/an salariu?! si venea la nationala si critica pe toata lumea: media, suporteri... este un nesimtit, este cel mai nedemn purtator al banderolei de capitan al Nationalei, in istoria ei!

stelist86
stelist86  •  24 Februarie 2012, 08:57

lasati ca vine nenea ioanitoaia cu un articol in apararea lui si se rezolva totul,adevarul este ca acest chivu NU MAI POATE FACE FATA LA ACEST NIVEL,punct,daca vrea sa-si compromita toata cariera sa continue asa,dar cind lacomia este regina nu ai ce sa faci !pleaca bai baiatule onorabil cit mai poti la alta echipa cu alte obiective,decit sa fii alungat cu pietre

Vezi toate comentariile (2)
Comentează