INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OPTIMI, TUR / MARSEILLE - INTER 1-0

VIDEO Chivu, gafă şi suspendare! Românul a greşit la golul din prelungiri al lui OM

Inter a pierdut în ultimele secunde meciul de la Marseille. FOTO: AP
Inter a pierdut în ultimele secunde meciul de la Marseille. FOTO: AP

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 00:00

La meciul 50 în Ligă, Chivu a greşit la golul din prelungiri. În plus, a primit al 3-lea "galben" şi nu va juca în retur. Cînd Inter încearcă salvarea sezonului

E limpede. Lui Inter nu-i iese nimic! Aseară ar fi putut să plece de pe "Velodrome" cu un egal, măcar cu un egal. Dar echipa lui Ranieri a pierdut în al treilea minut de prelungire. Şi Liga este şi ea în pericol acum!

Cînd joci a 50-a partidă în Champions, ar trebui să fie o sărbătoare. Dar jubileul lui Chivu nu venea într-un moment bun pentru echipa sa. Chiar deloc. Trei înfrîngeri consecutive în campionat au împins Interul pe marginea prăpastiei, permanenta tensiune din ultimele săptămîni dezechilibrîndu-i pe nerazzurri. Picioarele tremurau, mintea nu mai era limpede, iar spiritul interist reliefat pe vremea lui Mourinho dispăruse.

VEZI AICI GAFA LUI CHIVU DE LA GOLUL LUI AYEW!

Simplu, fără riscuri
Pe acest fond au jucat milanezii aseară, în "cazanul" înroşit marseillez. Se temeau să nu piardă din nou. De aceea, Chivu n-a vrut să rişte nimic, a evitat orice complicaţie. De cîte ori a fost sub presiune, mai ales în prima repriză, a rezolvat simplu, direct, rapid, cu degajări în lung de linie sau cu pase spre coechipierii apropiaţi. Francezii au încercat să creeze superioritate pe flancul său, cuplul Azpilicueta - Amalfitano căutînd o breşă, de cîteva ori adversarii au centrat de lîngă el, însă fundaşul stînga al milanezilor a şi recuperat în situaţii dificile.

Bodycheck pedepsit
Totuşi, Chivu a uitat un detaliu important: avea două "galbene". La primul cartonaş, era suspendat. Şi, în două rînduri, a făcut bodycheck. Înainte de pauză, l-a lovit peste picioare pe Valbuena la mijlocul terenului. Atunci, a scăpat. Dar în minutul 67 arbitrul turc Cakir nu l-a mai iertat cînd românul l-a bruscat din spate pe Amalfitano. Avertisment, şi la retur va sta în tribună.

Seara s-a încheiat şi mai rău. Şi pentru Chivu, şi pentru Inter. În ultimele secunde, la un corner de pe stînga, Andre Ayew s-a desprins uşor de marcajul lui Chivu, chiar şi tras de tricou, deviind mingea în poartă din careul mic: 1-0. Nerazzurrii plîngeau de nervi. Forlan şi Stankovici rataseră ei golul decisiv înainte.

MARSEILLE - INTER 1-0 (A. Ayew 90+3)
MARSEILLE: Mandanda - Azpilicueta (80 Fanni), S. Diawara, Nkoulou, Morel - A. Diarra, B. Cheyrou (84 Kabore) - Amalfitano, Valbuena, A. Ayew - Brandao (73 J. Ayew). Antr. D. Deschamps
INTER: J. Cesar - Maicon (46 Nagatomo), Lucio, Samuel, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, D. Stankovici, Zarate (63 Obi) - Sneijder - Forlan. Antr. C. Ranieri
A arbitrat Cuneyt Cakir (Turcia)
Returul se va juca pe 13 martie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
boby_g3us
boby_g3us  •  23 Februarie 2012, 12:29
Postat de boby_g3us pe 23 Februarie 2012, 12:28

Am vazut meciul si Cristi nu a jucat rau,au luat un gol din faza fixa pe o greseala colectiva!Ma surprinde titlul articolului ,d-ul JUMATE cred ca a jucat mult fotbal la viata lui,cum poti spune ca a fost o gafa a lui CHIVU??? Pa ai vazut ,d-le ziarist cum a sarit SAMUEL la cap in faza respectiva,e adevarat ca a marcat jucatorul din marcajul lui CHIVU dar e departe pana a fi o gafa. Sa vad ce reactie poti avea la un corner cand 2 jucatori sar la cap in fata ta si te trezesti cu mingae in fata!!!

Scuze ,am scris SAMUEL in loc de LUCIO ,uf ce gafa am facut ,mai mare ca a lui CHIVU sau ca a lui Jumatate...

mdionis
mdionis  •  23 Februarie 2012, 12:34
Postat de manieroht pe 23 Februarie 2012, 10:17

Mai nou, sa scapi un om din marcaj la un corner, unde e haos si imbulzeala, a devenit "gafa". "Gafe" dintr-astea se fac la fiecare faza fixa, doar ca de cele mai multe ori trec neobservate pentru ca nu se marcheaza.

E o gafa fiindca a lasat concentrarea la o parte intr-o faza periculosa. Desi intrat de putine minute pe teren, Ayew avusese deja 3-4 tentative periculoase de a o "baga in ate" cu capul inainte de acea faza, orice aparator lucid trebuie sa stie ca nu poate sa ii lase spatiu de manevra. Chivu s-a descurcat acceptabil spre bine pana in ultimul minut, insa la ultima faza a dormit in centrul careului mic in loc sa il preseze pe Ayew si sa il impiedice sa plaseze nestingherit lovitura cu capul: greseala de incepator. E inadmisibil la nivelul lui sa nu faca marcajul ca lumea (din pacate i se intampla din ce in ce mai des, chiar daca in rest nu joaca rau).

beeswax106
beeswax106  •  23 Februarie 2012, 12:33

gresala colectiva

Vezi toate comentariile (10)
Comentează