INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - BAYERN MUNCHEN 2-2 (ÎN TUR 2-1)

VIDEO + FOTO Real Madrid, prima finalistă a Ligii Campionilor! Performanță uluitoare reușită de trupa lui Zidane

FOTO: Reuters +31   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 01 mai 2018 18:20

Real Madrid a terminat la egalitate pe Santiago Bernabeu cu Bayern Munchen, scor 2-2 (2-1 în tur), și s-a calificat în a 3-a finală consecutivă de Liga Campionilor. 

Nu te poți plictisi de Real - Bayern! E a 26-a oară când se înfruntă, record în cupele europene, dar acest meci se poate juca la nesfârșit. E fotbal!

"Apărăm tronul, obținem gloria"

"Bernabeul" e plin, așteaptă a treia finală de Ligă la rând a albilor, a 4-a în ultimele cinci sezoane, și peluza plină de fani iberici ridică un banner uriaș. Zeița Cibele, Marea Mamă a Zeilor, un simbol al Madridului, aduce în arenă trofeul cu urechi mari. Mesajul galeriei: "Apărăm tronul, obținem gloria".

Gazdele au câștigat cu 2-1 la München, însă e întotdeauna dificil împotriva lui Bayern, pentru că această echipă nu renunță niciodată. Sezonul trecut, a fost la fel în "sferturi", iar bavarezii nu s-au predat decât în prelungiri, învinși de brigada maghiară a lui Viktor Kassai.

Două goluri în 11 minute

Partida începe așa cum era de așteptat. Real, în avantaj după prima manșă, e în expectativă. Bayern presează furibund. Și deschide scorul surprinzător de iute, la o eroare mare a lui Sergio Ramos. Căpitanul blanco vrea să respingă acrobatic, cu călcâiul, greșește, și Kimmich înscrie. Tot Kimmich punctează primul, ca în tur. 0-1 după numai 3 minute.

Bavarezii joacă agresiv, dar madrilenii profită de spațiile libere și egalează. Marcelo, ca o extremă stânga, centrează în careul mic, acolo unde Benzema îl păcălește pe Alaba, simulând că atacă direct colțul scurt, și rămâne la bara a doua, de unde plasează mingea ușor, cu capul. 1-1. Ce start! Două goluri în 11 minute, la primele șuturi pe poartă.

"Uită-te! Nu ține ochii închiși"

Nemții se întorc în ofensivă. Și Heynckes ghidează jocul roș-albilor spre stânga, unde cuplul Ribéry - Alaba avansează permanent, macină în continuu cu învăluiri și combinații rapide și subtile. Copleșindu-l pe Lucas, prea singur și prea nexperimentat ca fundaș dreapta.

Se joacă 11 la 11, dar oaspeții creează mereu superioritate, și în centru, și pe banda stângă. Și cer penalty, primul penalty pe care "centralul" turc îl refuză. Lewandowski cade în careu la ciocnirea cu Sergio Ramos. Nu se dă nimic, chiar dacă Müller îi arată adiționalului de poartă că are ochii să vadă, nu să-i țină închiși.

Penalty clar la Marcelo!

Zidane îl cheamă pe Lucas la margine, șoptindu-i cum să se poziționeze, iar Modrici coboară mult să-l ajute. Nacho iese la încălzire, dar rămâne acolo.
Încă un asalt, Bayern! Șut Lewa după acțiunea lui Hummels, apără Navas, James șut în nori din doi metri!

Minutul de prelungire al primei reprize îl pune la zid pe arbitru. Penalty clar, Marcelo se uită la minge și o oprește cu mâna stângă în careu. Çakır nu vrea să dea nimic!

Gafă Ulreich. James își cere scuze la gol

Pauză. Și, după pauză, gol instantaneu. La care nimeni nu s-ar fi gândit. Ulreich, înlocuitorul lui Neuer, alunecă și, uluitor, lasă balonul să treacă pe lângă el. Benzema nu putea rata, era cu poarta goală. 2-1.

Real are câteva minute de euforie, însă Cristiano nu găsește plasa, și Bayern reia atacul. Pe stânga, pe dreapta, pe centru, e asediu asupra careului albilor. Care se fisurează până când se transformă într-o crevasă. James profită și egalează. 2-2 (63). Columbianul, împrumutat de la Madrid, nu se bucură. Parcă le cere scuze spectatorilor.

Mai e o jumătate de oră. Și bavarezii mai au o ocazie. Mare de tot. Șut Tolisso, blocat incredibil de Navas, care face o partidă aproape perfectă.

Minutele se duc, Real trage cu dinții și cu ghearele de acest egal. Și nu se mai întâmplă nimic. Pentru că Bayern, chiar dacă are și posesia, și șansele de gol, nu reușește golul eliberării, oricât de mult prelungește Çakır, care se simte vinovat. 2-3 nu mai vine. Rămâne 2-2, se califică spaniolii.

Încă o dată. Dominată acasă, hărțuită, rănită, la fel ca la 1-3 cu Juventus în "sferturi", echipa lui Zidane se califică a 3-a oară la rând în ultimul act. Realul rănit va juca la Kiev.

Va și cuceri al 3-lea trofeul consecutiv? Poate. Dar ultima oară când a pierdut o finală a fost în 1981. Învinsă de Liverpool. 

8 paradea avut Navas aseară, recordul pentru portarul lui Real în Ligă

4goluri a marcat neamțul Kimmich in acest sezon de Champions League

Real Madrid - Bayern Munchen 2-2
Au marcat: Benzema '11 '46 / Kimmich '3, James '63

Vezi și:
 GALERIE FOTO Scenografie specială pregătită de fanii lui Real Madrid

VIDEO + FOTO Robert Lewandowski a cerut penalty după un duel cu Sergios Ramos » Decizia luată de Cuneyt Cakir

Echipele de start

Real Madrid: Keylor Navas - Lucas Vázquez, Sergio Ramos, Varane, Marcelo -  Kovacic, Kroos, Modric - Asensio; Cristiano Ronaldo, Benzema
Rezerve: Casilla, Bale, Casemiro, Ceballos, Nacho, Hernandez, Mayoral 
Antrenor: Zinedine Zidane

Bayern: Ulreich - Kimmich, Hummels, Süle, Alaba - Thiago, Tolisso - Muller, James, Ribéry - Lewandowski
Rezerve: Starke, Dorsch, Rafinha, Mai, Martinez, Rudy, Wagner
Antrenor: Jupp Heynckes

*Casemiro este înlocuit de Zidane cu Mateo Kovacic.

UPDATE ora 20:00

Fanii bavarezi fac spectacol pe străzile din preajma stadionului Santiago Bernabeu.

 

 

 
 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (295)
andrei.f
andrei.f  •  02 Mai 2018, 11:17

Fără arbitri, Real e o erchipă obişnuită, nu cred că ar câştiga trofee !

1653440854704584
Ilie Chiriac  •  02 Mai 2018, 10:36

Daca hotiile se numesc performante?

para.para
para.para  •  02 Mai 2018, 10:29
Postat de dinamo_fan pe 02 Mai 2018, 01:30

am vazut faza de mai multe ori. raman la parerea ca se poate da penalty la o faza ca aia. Dar nu e nici macar neglijenta, mingea vine de foarte aproape si Marcelo incearca sa o lipeasca de corp dar nu mai apuca. Mana dreapta e lipita de corp, mana stanga e lipita pana la cot, jucatorul nu incearca in nici un fel sa joace mingea cu mana. Contraargumentul este evident...daca nu esti sigur ca poti sa fereti bratul, sari ori cu bratele la spate ori nu sari deloc. Altfel iti asumi riscul ca mingea te poate lovi in mana. Am vazut penaltyuri data si pentru henturi mai putin evidente dar si neacordate pentru henturi mai evidente. Acum cei de la Bayern pot gasi un tap ispasitor, ca nu au primit un penalty la o minge care il loveste pe marcelo in mana din 3 metri la marginea careului. De curiozitate, poti garanta 100% ca e in careu ? https://prnt.sc/jcjji5 (e deocamdata cea mai buna reluare pe care am gasit-o cu camera de sus).

Daca traiai intr-o tara civilizata nu mai ramaneai la parerea ca se poate da penalty la o faza ca aia. Dar asa, manipulat si mintit zilnic cu buna stiinta de catre aceasta hartie de impachetat peste, nu doar tu, ci toti care traiesc in cea mai saraca tara din UE o sa ramana la parerea ca la orice adiere de vand se poate da penalty pentru fcsb.

Vezi toate comentariile (295)
Comentează