INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LEGIA 1-1

VIDEO+FOTO "Tati, dacă Pintilii nu e, nimic nu e!" » Steaua s-a dereglat complet după ce şi-a pierdut elementul de siguranţă şi a remizat, 1-1, cu Legia

Articol de - Publicat joi, 22 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 22 august 2013 10:09

Accidentat, mijlocaşul a ieşit la pauză, dar vestea proastă e că nu va juca nici la retur, fiind suspendat


"Tati, bate Steaua şi azi?". Cu un castron de floricele în mînă şi o bucurie în privire, ţîncul ambalat tot în roşu şi albastru aşteaptă să primească acelaşi răspuns afirmativ pe care tatăl său i-l tot dă de un an şi ceva. De data asta, părintele îi oferă altă perspectivă. "Dacă nu batem azi, tati, degeaba am tot făcut-o un an întreg!". Azi înseamnă prestigiu, azi înseamnă mîndria de a sta la masă cu Barcelona, azi înseamnă orgoliul de a nu fi sub Karagandy, azi înseamnă punguţa cu mulţi bani. De fapt, azi, dar şi marţea viitoare.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Ogor Arena
Azi înseamnă urcuşul spre elită, unul la fel de dificil cu cel al interminabilelor scări ale Arenei Naţionale, care te conduc spre locurile presei. De sus, terenul seamănă cu ogoarele însămînţate sau arate pe care le vezi din avion. Pe centru parcă ar fi grîu, că e mai vernil, la corner sigur e rapiţă. De fapt, e gazonul infect al unui stadion superb şi ideea noastră de investiţie zero într-o afacere care ar trebui să aducă nu doar Stelei, ci fotbalului nostru un income de 20 de milioane de euro.

Uriaşul Kuciak
Noroc că noi sîntem obişnuiţi. Şi ai noştri, care pun mingea jos din start, o pasează şi îi împing pe polonezi spre poarta lui Kuciak. Puţin cîte puţin, cu Tănase motorul principal al acţiunilor de atac, cu Popa mult în centru, de acolo de unde să-l lase pe Piovaccari singur cu portarul. E minutul 11 şi Steaua are deja prima mare ocazie pe care italianul n-o fructifică. Nu-i reproşează nimeni. "Uniţi, nimeni nu ne poate învinge!" e sloganul peluzei, pe care-l adoptă în teren jucătorii. "Tati, avem de muncă azi", mi-l imaginez pe senior încercînd să-şi liniştească pruncul obişnuit cu golurile. Oaspeţii stau bine în teren, cu un 4-4-2 mai drept decît tuşele cu var şi mai compact ca un arici în pericol. Cu greu mai vine un şut al lui Stanciu (26) respins de Kuciak. Dar morişca macină fizic. Zidul plonez începe să semene cu al lui Waters, volumul 2. Se mişcă. Tănase (33) ajunge singur cu portarul, dar parcă vrea să-l supere şi mai tare pe Porumboiu că l-a pierdut la TAS.

Se face dreptate!
Piovaccari însă face dreptate cu un lob cît Casa Poporului care parcă nu mai intră o dată în poartă, după o demarcare furişată pe după linia ţinută de compatriotul său, tuşierul Feverani: 1-0 (34). "Vezi, tati, vezi!". Steaua dă gol mereu în prima repriză. Şi nici nu primeşte, pentru că are şi portar, Tătăruşanu barînd în min. 44 singurul şut periculos al oaspeţilor. Repriza se termină cu o singură veste proastă: Pintilii nu va juca la retur.

3-1 pentru Steaua a fost raportul ocaziilor după prima repriză

Şi începe cu o alta, acelaşi Pintilii, lovit dur la cap, rămîne la cabină. Prepeliţă cuplează cam greu, motiv pentru care oaspeţii se aşază în terenul Stelei. Nu-i bine, nu mai controlăm jocul şi, cum un necaz nu vine niciodată singur, Kosecki pune latul, singur la 6 metri, pentru un 1-1 rapid (53). Piovaccari şi Furman pun capul la bătaie şi creează ocazii în acelaşi minut, 57.

După care Bourceanu, cel mai lent stelist, trece în viteză pe lîngă Vrdoljak, parcă pentru a-i arăta defectele, şi trage la o palmă de bară. Tribuna trece la "Pe ei, pe mama lor!". "Ce înseamnă asta, tati?". Va afla peste cîţiva ani.

Pînă atunci trage speranţe de la Iancu, înlocuitorul lui Stanciu. Gardoş îi ia şi el locul marelui absent Chiricheş abia în minutul 68 şi urcă spre careul lui Kuciak: doar corner! Popică slalomează pe drepta. Iar corner! Piovaccari termină benzina. Cristea o avea? Iancu trece vîrf. Iar corner. Ei se apără în zonă, noi le batem pe toate la ei. La fel, fără nici o altă schemă. O luăm de la capăt. Popică scoate "liberă" după "liberă". Îi ţinem pe leşi la ei în careu. Gardoş (78) dă cu capul, dar spre peluză, Cristea îl întinde pe Kuciak (90), iar Szukala, tot cu capul, n-a nimerit ţinta.

Nu, azi nu-i ziua aia pentru care Steaua a alergat un an. Tati a avut dreptate, puştiule! "Da, nenea, da' n-ai zis că ziua de azi se termină abia marţea viitoare?". Aşa să fie, copile!

3-2 pentru Steaua a fost raportul ocaziilor în repriza secundă

Steaua a dominat la toate capitolele
Steaua Parametru Legia
57% Posesie 43%
23 Şuturi la poartă 12
12 Şuturi pe poartă 5
12 Cornere 3
6 Ocazii 3

584005-caseta-steaua.jpg

N-a fost ofsaid!
Golul de 1-0 al Stelei a venit în urma unei faze în care Bourceanu l-a lansat, cu o pasă verticală, pe Piovaccari, iar faptul că italianul a rămas singur cu Kuciak a ridicat semne de întrebare în privinţa poziţiei în care se afla atacantul roş-albaştrilor. Reluările însă au demonstrat că asistentul a văzut perfect, Piovaccari fiind pe linie cu Dossa Junior. Acelaşi asistent a judecat perfect şi faza din repriza a doua, cînd Legia marcase pentru 2-1, Kosecki fiind 20-30 de centimetri în ofsaid.

Pintilii, rănit şi suspendat
Unul dintre cei 3 stelişti care erau la limita suspendării a fost avertizat aseară de Rizzoli. Pintilii a încasat "galben" în minutul 37 şi nu va putea fi folosit de Reghe în returul de la Varşovia. Pintilii, care şi-a spart capul în meciul de ieri, a oferit o imagine horror: arcada i s-a deschis, sîngele i-a şiroit pe faţă ( foto) şi a fost cusut pe viu. A fost schimbat la pauză cu Prepeliţă, care aproape sigur va fi înlocuitorul său şi în partida de marţea viitoare.

Nervos pe Latovlevici
Prestaţia pe care a avut-o fundaşul stînga al Stelei în prima repriză nu numai că l-a nemulţumit pe Reghecampf, dar chiar l-a scors din sărite. După ce Latovlevici a rămas în urmă la o fază şi a ieşit o situaţie de poartă a Legiei, de nervi, Reghe a aruncat cu sticla de apă pe care o avea în mînă, după care a urlat la elevul săi, reproşîndu-i modul în care se poziţionează şi anticipează atacurile polonezilor.

"Open the gate for ultras"
O parte dintre suporterii Stelei din Peluza Sud au arborat un banner cu trimitere directă la reprezentaţii UEFA, cei care au decis sancţionarea pentru un meci a ultraşilor polonezi, prin închiderea uneia dintre peluze la partida retur de marţea viitoare. Pe bannerul afişat de suporterii de la SUD era următorul mesaj: "Open the gate for ultras", adică "Deschideţi porţile pentru ultraşi". UEFA a judecat apelul Legiei ieri, dar pînă în prezent nu a fost comunicată decizia Comisiei de Recurs

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (210)
thefisherking
thefisherking  •  24 August 2013, 00:55

Va fi foarte greu sa marcheze in retur. Polonezii au o organizare defensiva de invidiat si nici nu vor fi nevoiti sa atace. La Bucuresti au controlat 20min din meci pentru ca la Steaua rezervele (Prepelita) sunt cam 40% din valoarea titularilor si pt ca Steaua gestioneaza extrem de rau momentele de dupa primirea golurilor. Plus ca n-am inteles retragerea de dupa golul de 1-0, e un soi de automultumire paguboasa. Apoi, Popa a gresit vreo patru pase in pozitii care i-au adus imediat pe polonezi in situatii decisive. Iancu e zero ca varf. Latovlevici a facut un meci grotesc. Per total, circulatie slaba, greseli numeroase si angajament fizic moderat. Cam astea sunt cauzele.

baruch
baruch  •  23 August 2013, 16:26
Postat de rrt1947 pe 23 August 2013, 07:01

esti praf

eu cred ca omul e realist. bun, ok, poate sa-i intre jocul stelei de la inceput si le da vreo 3 la rand, repede. dar vorbim despre cum joaca astea 2 echipe in mod obisnuit. iar legia varsovia se acopera destul de bine pentru o echipa din clasa ei. nu sunt italieni ca valoare, dar ca gandire a jocului.. a, ca sa nu uit: pur si simplu ma calca pe nervi comentariile legate de gazonul arenei nationale. acelasi gazon este si pentru o echipa si pentru cealalta. sa vina ziaristii astia destepti, care n-au plantat un pom in viata lor, si sa puna ei gazon acolo, daca-i doare asa de tare.

rrt1947
rrt1947  •  23 August 2013, 07:01
Postat de supereduardo10 pe 22 August 2013, 15:34

Cel mai probail scor in polonia este 0-0. 1.Polonezii iau cam 0,6 goluri pe meci deci nu prea primesc goluri, 2 Stau excelent in teren si au un portar foarte bun 3. Contrataca foarte bine si au un joc de cap imbatabil. 4. In meciul de aseara la 1-0 au iesit imediat la joc si au controlat meciul aproape total pana au egalat. Apoi au revenit la un antijoc care dadea impresia ca steaua e echipa mai buna, nimic mai fals. Toate astea duc la concluzia ca steaua are sanse foarte mici sa marcheze in Polonia si chiar daca marcheaza un gol imi este foarte greu sa cred ca nu vor primi niciunul.

esti praf

Vezi toate comentariile (210)
Comentează