INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MILAN - BARCELONA 2-0 / GALATASARAY - SCHALKE 1-1

VIDEO Gladiatorii » Milanezii, imperiali în meciul cu Barcelona (2-0). Galatasaray şi Schalke au terminat la egalitate (1-1)

Muntari a închis tabela cu un şut de senzaţie.
Muntari a închis tabela cu un şut de senzaţie.

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 februarie 2013 01:02

Massimiliano Allegri şi jucătorii săi au demonstrat cum se poate cîştiga un meci de Champions la două goluri diferenţă cu doar 35 la sută posesie a mingii. Şi împotriva cui? A Barcei!

Mingea sare printre muşuroaiele de pe San Siro. Şi gazonul, cu 30 la sută fibre artificiale, pare făcut acum pentru război la Milano. "Diavolul" se apără ca la handbal, pe semicerc, toţi rossonerii fiind "legaţi" dintr-o parte în cealaltă a careului într-un hipercatenaccio. Apoi presingul lor împinge jocul spre mijlocul terenului într-o luptă acerbă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Allegri, strategia succesului aseară
Excelent organizaţi în defensivă de Massimiliano Allegri, italienii ucid fiecare atac al Barcelonei. Şi încearcă imediat, dacă au ocazia, să rupă ritmul şi să plonjeze pe contraatac, mizînd pe viteza supersonică a lui El Shaarawy. Care are cea mai mare ocazie a primei reprize: plecat din ofsaid, "faraonul" sprintează singur spre poartă. Puyol e însă acolo, la timp, şi îl opreşte.

Dominare fără ocazii
Barca atacă, pasează, se descurcă printre capcanele fixate în iarba italiană, are la un moment dat 71 la sută posesia balonului, dar se blochează la 20 de metri de poarta lui Abbiati. N-are ocazii. Caută cu disperare spaţii, nu le găseşte. Milan închide tot. Aşa a fost şi în urmă cu un an, în "sferturile" Ligii, cînd Guardiola numea acest teren "pistă de patinaj", iar Dani Alves "cîmp de cartofi". Nici Messi n-are soluţii. Şi el se loveşte de zidul ridicat de peninsulari. E mereu înconjurat de trei adversari.

Boateng, după henţ. Şi Muntari, ca în NBA
Iar pe acest atac aproape continuu al catalanilor, Milan înscrie. După o lovitură liberă, Montolivo trage de la 30 de metri, Zapata ridică mîinile, balonul îl loveşte în braţ, henţ, arbitrul scoţian Thomson nu vede nimic. Şut Boateng, gol, 1-0!

Şi acum? Cum poate Barca, în criză de timp, să mai desfacă blocul ermetic al defensivei lui Allegri? Nici Vilanova, de la New York, nu le mai transmite prin iPhone ideea salvatoare. Iniesta realizează că nu vor înscrie dacă vor încerca să intre cu mingea în poartă. Şi trage de la 18 metri. Tare. Pe lîngă.

Şi imediat, altă contră-fulger, mortală, a Milanului. Niang îi păcăleşte pe fundaşii spanioli, iar El Shaarawy îi aşază mingea ca în NBA, pentru slam-dunk, lui Muntari. Voleu, 2-0. Barcelona e sfîrşită, imagine a lui Puyol, căpitanul abandonînd terenul rănit la cap. S-a terminat şi drumul ei în Ligă în faţa acestui furios Milan?

27 de ani au trecut de cînd Berlusconi a preluat Milanul: 20 februarie 1986; cadou pentru patron

10 meciuri consecutive are Barcelona din 13 ianuarie în toate competiţiile cu cel puţin un gol primit

8 ani şi jumătate trecuseră de la precedenta victorie a lui Milan în faţa Barcei în Ligă: 1-0 în grupe (2004)

AC MILAN - BARCELONA 2-0
(Boateng 57, Muntari 81)

MILAN: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini, Muntari - Boateng, Pazzini (75 Niang), El Shaarawy (88 Traore). Antr. M. Allegri

BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Puyol (88 Mascherano), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fabregas (62 Alexis) - Pedro, Messi, Iniesta. Antr. J. Roura

A arbitrat Craig Thomson (Scoţia)
Returul se va juca pe 12 martie.

 

Nemţii, din 3 pase!
Aseară, Galata lui Sneijder şi Drogba a pornit vijelios, dar Schalke (în continuare fără Marica, accidentat) a liniştit-o. Nu trecuseră decît 12 minute cînd, după un triunghi Drogba - Selcuk - Burak, ultimul l-a depăşit elegant pe Howedes, boltă cu călcîiul, şi şutul a fost nimicitor.

Turcii ar fi putut să facă 2-0, dacă mingea lui Hamit Altintop nu s-ar fi izbit de transversală (18). În ultimul minut al primei reprize, pe un atac al gazdelor, Nounkeu a pierdut balonul la 60 de metri de propria poartă, nemţii au declanşat contra rapidă, din trei pase Jones a rămas singur la 16 metri, iar bomba acestuia s-a oprit în plasă. La 1-1, Schalke are prima şansă.


GALATASARAY - SCHALKE 1-1 - VIDEO
(Burak Yilmaz 12 - Jones 45)

GALATASARAY: Muslera - Sabri (83 Umut Bulut), Semih, Nounkeu, Riera - Hamit Altintop (66 Eboue), Felipe Melo, Selcuk - Sneijder (46 Amrabat) - Burak Yilmaz, Drogba. Antr. F. Terim

SCHALKE: Hildebrand - Hoger, Howedes, Matip, Kolasinac - J. Jones, Neustadter - Farfan, Draxler (84 Barnetta), Bastos - Huntelaar (75 Pukki). Antr. J. Keller

A arbitrat William Collum (Scoţia)
Returul se va juca pe 12 martie.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (97)
alexs20
alexs20  •  21 Februarie 2013, 22:30
Postat de sasquatchro pe 21 Februarie 2013, 12:59

In cazul asta felicitari pentru Bayern, m-au surprins placut, nu ma asteptam sa ii "faca" in asemenea hal pe "tunari". Bayern mi-s simpatici mai ales dupa finala aia tembela cand MU a castigat din doua cornere, dupa ce nemtii au sters cu ei pe jos tot meciul, dar au avut ghinion imens.

Bayern si Juve sunt pariurile mele anul asta pt castigarea Ligii cu un plus pt Juve :)

alexs20
alexs20  •  21 Februarie 2013, 22:28
Postat de sakazuke pe 21 Februarie 2013, 13:21

e greu pt amandoua...singure si-au complicat viata.:)) vad ca mai toata lumea(fani barca) e sigura ca real le va da cu terenul incap lui man-u....nu stiu eu??? ce este sigur este ca real cu gol inscris are mai multe sanse decat barca care tre sa dea 2 pt prelungiri si 3 sa mearga mai departe direct,asta fara sa primeasca....un pic greu dar nu imposibil,ceva genul arsenal de acum catva ani....singura problema a lui real este ca are 2 clasico inainte de old traford...pfff grav grav

eu zic ca mai multe sanse are Barca In primul rand, Milan e o echipa slabuta (desi sunt fan Milan), nu are jucatori de superclasa nici in aparare iar Barca pe Nou Camp e o echipa mult mai buna decat in deplasare; nu mai zic de dimensiunea terenului care este la maximul permis de regulament; Inter in 2010 si Chelsea anul trecut aveau jucatori foarte buni si de aceea au rezistat Real are sanse mici acum, pt ca MU e foarte puternica acasa, nu ii vad sa repete figura acelui 3-2 de acum un deceniu

dani_val
dani_val  •  21 Februarie 2013, 18:10
Postat de neaga1900 pe 21 Februarie 2013, 18:01

El nu a furat , au facut-o altii in contul lui ! Si ...sa ma llingeti undeva .....

Ok, pune-ti pisica cu care traiesti s-o faca.

Vezi toate comentariile (97)
Comentează