INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - STEAUA 1-0

VIDEO Înapoi la sportul nostru » Steaua a ieșit din Champions League cu un scor general de tenis: 0-6

Steliștii au rezistat cu greu tăvălugului englez
Steliștii au rezistat cu greu tăvălugului englez

Articol de GSP - Publicat joi, 25 august 2016 00:00

City e la alt nivel, prea bogată, prea talentată, dar Europa League rămâne o consolare convenabilă și sportiv, și financiar.

UEFA organizează și meciuri amicale la sfârșit de august. Champions League, competiția poleită și vândută tot mai bine de la un an la altul, are momentele ei de relaxare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Manchester City- Steaua dezminte atmosfera generală dintr-un play-off în care fotbaliștii se bat pentru zeci de milioane de euro în numele unor societăți ale căror prognoze depind de o fază sau de o greșeală a unui arbitru.

Lecții

Steaua a primit un cadou pe care nu l-a cerut, un tur al stadionului Etihad cu un meci inclus. Oamenii lui Guardiola au rezolvat calificarea la București și folosesc jocul din Anglia ca pe un antrenament televizat pe toată planeta. Cu adevărat un antrenament!

Pep "taie" fazele și cheamă fotbaliști la margine ca să le corecteze poziționarea și deprinderile. Fundașul Stones merge la bancă și dialoghează cu antrenorul în cuvinte și în gesturi, ca doi oameni care își permit să discute despre cum ar trebui făcut și ce ar mai merge încercat.

Englezii fac lecții în timpul unei partide la capătul căreia știu că vor merge în grupe. Reghecampf a învățat din tur la ce duce curajul neîntreținut de arme potrivite.

Au mai lăsat mingea, au dat gol

Laurențiu și-a mai revizuit opinia despre ce înseamnă onoarea în fotbal, echipa lui reacționează doar în jumătatea proprie, nimeni nu mai urcă în presing la fundașii centrali ai lui Manchester. Prudența îi ajută pe români să nu ia gol și le lasă mingea englezilor. City are posesie 80 la sută pe parcursul primei reprize.

Scorul scade la 63 la sută în minutul 65. Perioada în care s-a înregistrat regresul a conținut și un gol al lui Delph. Reușita e încă un argument care dezminte planul din tur al românilor, de a le fura mingea, cu orice preț și cât mai repede, unor adversari prea tehnici ca să nu fie capabili de un contrapresing relaxat. Steaua rezistă mai ușor dacă așteaptă cuminte în terenul ei.

Iar Enache!

Guardiola continuă să le predea live jucătorilor lui. Spaniolul a creat la Barcelona formația cea mai tehnică și mai îndrăgostită de minge, apoi a importat rețeta la Bayern Munchen, împotriva tradiției de fotbal direct a nemților.

Reghecampf e martor la un moment de inginerie, la o etapă a transformării lui Manchester City după rețeta unuia dintre cei mai de succes tehnicieni din ultimii 30 de ani. Steaua e un cobai, un șoricel bun de supus experimentelor.

Banca oaspeților are grijile ei. Laur a fost prea încrezător la meciul tur, acum nu reține un detaliu surprinzător din jocul echipei lui. Improvizația Aganovici s-a descurcat mai bine ca fundaș dreapta decât Enache, titularul postului.

Set!

Reghe l-a scos pe croat și l-a coborât în defensivă pe Gabi cu câteva minute înainte ca Delph să înscrie cu capul tocmai de lângă Enache. Fotbalistul ex-Astra s-a comportat ca un copil în duel cu un adult, atât de puține șanse a avut! Steaua continuă să sufere pentru că în locul unui fundaș dreapta adevărat a preferat să cumpere un prieten al familiei Reghecampf.

Românii se apără mai atent sau englezii se protejează pentru zecile de partide cu mize uriașe care îi așteaptă de-a lungul sezonului spectaculos și devorator de energie. Albaștrii pasează la trecerea timpului, nu ca să avanseze.

O posesie negativă, o temporizare convenabilă pentru toată lumea. 0-1 sună decent, 0-6 la general e un set de tenis. Un scor din alt sport. E corect, pentru că e vorba despre alt nivel, inaccesibil pentru un club din România. Steaua trece în Europa League, unde o așteaptă 7-8 milioane de euro și adversari mai "umani".

Mâine la 14:00 e tragerea

Steaua nu părăsește Europa, chiar dacă a fost eliminată din Champions League. Mâine, de la ora 14:00, în urma tragerii de la Nyon, Stanciu și compania își vor afla adversarii din grupele Europa League.

Vicecampioana face parte din urna a doua și poate da peste adversari accesibili, măcar cei din urnele 3 şi 4: Slovan Liberec, Maribor, Maccabi Tel Aviv şi Austria Viena sau Zoria Lugansk, Dundalk, Karabah, FC Zurich și IFK Goteborg. 15 septembrie e data la care se va disputa prima etapă în grupele Europa League.

Reacție genială a lui Stanciu :)

Cu două ore înainte de startul partidei, în momentul în care Steaua a ajuns la stadionul Etihad și a ieșit pentru a inspecta gazonul, microfoanele DolceSport au surprins reacția lui Nicușor Stanciu: "E groasă rău la cât de scurt au tuns aștia iarba! Mai bine o lăsau mare cum era aseară".

Altfel, și Mutu îl consideră pe Stanciu ca fiind unul dintre marile talente ale fotbalului românesc: "Stanciu e fotbalist foarte bun, dar e la început. E necopt încă, e o promisiune. Până acum în meciurile importante n-a reușit să fie un lider".

La meciul de adio

Guardiola l-a folosit aseară titular pe portarul englez Joe Hart, care n-avea rival pe Etihad până la venirea tehnicianului spaniol. Fanii prezenți pe stadion au afișat mai multe bannere de susținere pentru Hart și l-au aplaudat la scenă deschisă atât în momentul ieșirii pe gazon pentru încălzire, cât și când a intrat la cabine.

Asta nu-l va ajuta prea mult pe Joe, care va pleca de la City. În locul său va fi legitimat chilianul Claudio Bravo, de la Barcelona, care a ajuns, marţi, în Anglia pentru a efectua vizita medicală. "Momentan nu pot vorbi despre Claudio, însă nici nu pot nega ceea ce toată lumea știe", a spus Pep înainte de meci.

Ce a declarat Nicușor Stanciu după meci:

  • "Adversarii nu s-au schimbat foarte mult. Noi am făcut un joc foarte bun defensiv și cred că dacă aveam noroc puteam să terminăm un egal. E o diferență mare între noi și echipele de top din Champions League"
  • "Ne dorim adversari mai accesibili în grupele Europa League, vrem să ajungem din nou în primăvara europeană"
  • "Mă întorc cu echipa la București, oricine își dorește să joace într-un campionat puternic, dar eu mă simt foarte bine la Steaua și-mi doresc să continuu aici"

"Nu e nimic relevant în meciul ăsta pentru că n-a jucat nimeni important de la ei. Oricum, la București a fost un accident că am luat 5 goluri. Sunt realist, nu puteam să-i învingem niciodată"
Gigi Becali, patron Steaua

"Se întâmplă multe situații ca ale mele în fotbal. Îi apreciez pe toți de aici și sunt foarte fericit că Manchester City a ajuns din nou în grupele Champions League!"
Joe Hart, portar Manchester City

"Actuala prima ligă din România este exact ce era Divizia C acum 7 ani! Steaua și-a prezentat în meciul ăsta amical cu City echipamentul lui Dinamo"
Dumitru Dragomir, ex-președinte LPF

city steaua 1 0

Cifrele meciului

City vs. Steaua
62 posesie 38
4 cornere 4
9 şuturi la poartă 5
6 şuturi pe poartă 3

INBOX

  • Un suporter al Stelei stabilit în Anglia a fost ridicat de un steward chiar la începutul partidei după ce-a afișat un banner cu mesajul "Dreptate pentru Steaua", scris în limba engleză.
  • Reghecampf a făcut o criză de nervi în primele minute ale meciului, după ce Ovidiu Popescu a greșit o fază la mijlocul terenului: "Ori ești atent, ori te scot și stai pe bancă!".
  • Suporterii roș-albaștrilor prezenți pe Etihad s-au auzit în mai multe momente ale partidei. Aceștia au scandat pro-Steaua, dar nu au uitat să-i înjure și pe rivalii de la Dinamo.
  • City putea să beneficieze de un penalty în minutul 30, când Bogdan Mitea a comis un fault prostesc în propriul careu. El a sărit la cap cu Yaya Toure, dar l-a călcat pe gleznă pe mijlocaș. Arbitrul a lăsat jocul să continue.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
1745flo
1745flo  •  25 August 2016, 18:41

Acum exact un an fcsbeul juca acasa cu Rosenborg si lua 3-0! Astia chiar nu se invata minte!÷)))

1745flo
1745flo  •  25 August 2016, 18:33
Postat de jack_the_stripper pe 25 August 2016, 13:36

FCSB-ul asta e de doua parale, nu ca New New New Dinamo, neinvinsa de 4 ani in meciurile din cupele europene... E mult mai decent sa stai acasa, capra de exemplu...

Si cu ce esti mai castigat daca participi si-ti da Maccabi Haifa 5-0???

tihi
tihi  •  25 August 2016, 16:58

Fiecare la locul lui!!!Noi in campionatul national,sa mai invatam un pic de fotbal!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează