INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - ŞAHTIOR 7-0 (ÎN TUR 0-0)

VIDEO Mircea Lucescu, Bavarie totală! » Cea mai dură înfrîngere suferită de Luce: 0-7 cu Bayern!

Momentul decisiv: Gotze (stînga) exagerează şi cade după ce trece de tacklingul lui Kucer // Foto: Guliver/GettyImages
Momentul decisiv: Gotze (stînga) exagerează şi cade după ce trece de tacklingul lui Kucer // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 martie 2015 01:18

În minutul 3, Kucer l-a agăţat cu genunchiul pe Gotze, însă era în lateral, iar Şahtior mai avea un stoper în centrul careului, pe Rakiţki. Şi totuşi, "centralul" William Collum a dictat 11 metri. Şi, în acelaşi timp, i-a dat "roşu" lui Kucer. Aici s-a terminat tot pentru Lucescu.

Guardiola, mereu gentil, l-a mai mîngîiat o dată pe Luce înaintea meciului. "Îl cunosc bine pe român, are întotdeauna un as în mînecă". Dar Pep era conştient că are echipă mai bună. Mult mai bună. "Pentru noi, e simplu. Trebuie să învingem, indiferent de ce ne pregăteşte Şahtior".

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Ibericul, care ştia şi că Lucescu nu cîştigase niciodată în faţa unei echipe germane în Champions, voia să atace, să o sufoce pe campioana Ucrainei. De ce să mai ţină doi închizători, ca de obicei? Unul ajunge, s-a gîndit el. A forţat ofensiva cu cinci guri de foc, 4-1-4-1.

Cadoul scoţian
Nu se aştepta însă ca arbitrul William Collum să-i facă şi un cadou. Şi atît de rapid. După trei minute, o combinaţie de efect pe covorul verde, rapidă şi eficace, a creat o crevasă în zidul lui "minerilor". Gotze s-a strecurat pe acel spaţiu liber, Kucer a declanşat prea tîrziu tacklingul, iar neamţul a exagerat căderea.

O clipă, "centralul" a ezitat. Apoi, a arătat 11 metri. Nu s-a oprit. S-a dus la Kucer cu cartonaşul roşu în mînă. Eliminare! De ce? Gotze era în lateral, iar Rakiţki, aflat în faţa porţii, putea interveni. Eroare mare a arbitrului.

Avalanşa de goluri
Atunci s-a terminat meciul, cînd nici nu începuse bine. După ce Thomas Muller a transformat penaltyul, întreaga strategie a lui Şahtior explodase. Şi 11 la 11 era aproape imposibil să reziste. Cu un om în minus, nu putea decît să încerce să limiteze scorul. În acele momente, probabil că Luce s-a gîndit şi la un final dezastruos.

Chiar dacă Pep l-a înlocuit rapid pe Robben, accidentat, munchenezii au atacat în valuri. Şi golurile au venit, unul după altul. 2-0 pînă la pauză, în minutul 34, cînd Srna se refugiase în plasă, lăsîndu-l pe Boateng să înscrie uşor.

Maşina germană nu poate fi oprită
Repriza a doua a început şi mai rău. Două reuşite în trei minute (Ribery 49, Muller 52). Apoi, Ribery a ieşit, şi el accidentat, dar maşina de goluri germană nu s-a oprit. Aproape imediat, Badstuber (62) l-a crucificat pe Piatov cu o lovitură de cap violentă. 5-0, al doilea fundaş central al lui Bayern tocmai marcase. Mai era o jumătate de oră.

Cînd vor spune stop bavarezii? Vor spune? Niciodată! A fost 6-0, cum să nu înscrie şi Lewandowski? Singur cu Piatov, polonezul n-avea cum rata! Şi Gotze a mai lovit o dată adversarul rănit: 7-0. Pe bancă, Lucescu se resemnase. Tăcea. Îl bătuse rău o mare echipă. Şi arbitrul.

4 victorii acasă, 13 goluri date, 0 primite
În acest sezon de Champions, Guardiola a defilat acasă cu Bayern. A cîştigat toate cele patru meciuri pe Allianz Arena, 13 goluri marcate, nici unul primit. Iar fiecare joc a avut mai multe reuşite faţă de precedentul:
1-0 cu Man. City
2-0 cu AS Roma
3-0 cu ŢSKA Moscova
7-0 cu Şahtior

7-0 a fost scorul cu care Şahtior a cîştigat (cu BATE Borisov) şi a pierdut (cu Bayern) în acest sezon de Ligă, caz unic în istoria Ligii

13-0 a fost raportul şuturilor pe poartă în favoarea lui Bayern aseară (21-3 spre poartă)

73 la sută a fost posesia bavarezilor la pauză (66 la sută la sfîrşitul meciului)
69 de atacuri periculoase a avut trupa lui Guardiola (numai 11 Şahtior)

"Am pierdut toate duelurile, jucătorii mei n-au avut orgoliu azi. Este cea mai ruşinoasă înfrîngere din cariera mea" ( Mircea Lucescu, antrenor Şahtior, la DolceSport)

"De ce mi-a fost frică n-am scăpat. Eram ferm convins că aici vom avea probleme în primele minute. S-a întîmplat după trei. Tot ce pregătisem s-a dat peste cap. Aici îţi trebuie caracter. Dar va anunţ: voi fi antrenorul lui Şahtior şi din toamnă, sezonul viitor" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior, la DolceSport)

"Cartonaş roşu nemeritat la faza penaltyului. Era în lateral. Arbitrii le-au oferit un cadou nemţilor" (Mircea Lucescu, antrenor Şahtior, la DolceSport)

"E penalty, dar nu şi eliminare. International Board spune foarte clar. Dai cartonaş roşu dacă e situaţie clară de gol. Şi Gotze nu avea această situaţie. Arbitrul a greşit, a dictat două sancţiuni extrem de dure, capitale, împotriva lui Şahtior" (Ion Crăciunescu, fost mare arbitru, la DigiSport)

"O ştiu foarte bine pe Şahtior. E o echipă excelentă. Dar, 11 la 10, ne-a fost mult mai uşor să-i învingem pe ucraineni" (Pep Guardiola, antrenor Bayern)

BAYERN - ŞAHTIOR 7-0
(T. Muller 4 penalty, 52, Boateng 34, Ribery 49, Badstuber 62, Lewandowski 75, Gotze 87)

BAYERN: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber (67 Dante), Alaba - Schweinsteiger - Robben (19 Rode), T. Muller, Gotze, Ribery (59 Bernat) - Lewandowski. Antrenor: P. Guardiola

ŞAHTIOR: Piatov - Srna, Kucer, Rakiţki, Şevciuk - Stepanenko, Fred - Douglas Costa (79 Wellington Nem), Alex Teixeira (70 Ilsinho), Taison (9 Krivţov) - Luiz Adriano. Antrenor: M. Lucescu

A arbitrat William Collum (Scoţia)
Eliminare: Kucer (3)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
booba
booba  •  12 Martie 2015, 18:07

o crevasă în zidul lui "minerilor"

magura
magura  •  12 Martie 2015, 13:20
Postat de roadster1988 pe 12 Martie 2015, 10:59

dupa infrangerea asta minoritarul ar trebui sa/si dea demisia daca ar avea putin caracter.

Si ii iei tu locul la Saktior? Viteazule...

dash.berlin
dash.berlin  •  12 Martie 2015, 12:07
Postat de cpt.ahab pe 12 Martie 2015, 10:17

Bayern se califica cu siguranta, dar nu cred ca ar mai fi castigat cu acest scor. In orice caz, un arbitru fara minte. La Bayern se vede revenirea lui Badstuber, un fundas foarte bun. Pacat ca s-a accidentat Robben.

Da...si Riberry a iesit schiopatand...sper sa nu fie nimic grav cu niciunul dintre ei .

Vezi toate comentariile (19)
Comentează