INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - LIBEREC 1-0

VIDEO Nu e criză, e Kapetanos! » Un penalty scos de grec a salvat campioana în meciul cu Liberec, scor 1-0

Kapetanos e cel mai în formă om al campioanei în această toamnă
Kapetanos e cel mai în formă om al campioanei în această toamnă

Articol de GSP - Publicat joi, 02 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 02 august 2012 01:10

Atacantul a ratat la foc automat în prima repriză, dar apoi a scos penalty-ul prin care CFR s-a impus cu Liberec.

După 4 ani în care UEFA ne-a primit direct în grupe, invitaţia la festinul Ligii Campionilor a căpătat valenţa unui wildcard. Adică eşti chemat, dar trebuie să demonstrezi că meriţi să intri la bal, după ce ai trecut de două runde dure.

Click aici pentru rezumatul VIDEO al partidei!

CFR s-a trezit în faţă cu Liberec, însă cehii nu mai sînt echipa naivă de acum trei ani, cînd Dinamo scoatea primul DVD contemporan cu un meci memorabil. Bătrînul Stajner e gata să-l pensioneze pe Andone încă din start, dar s-a împiedicat în finalizare (4). Primele emoţii, primele broboane de sudoare. Mureşan face doi paşi în coasta defensivei adverse, are culoar, păcat că şutul său are efectul unei salve de calibru (9).

Timizi la început
Clujul caută un dram de inspiraţie la construcţie, însă Vass pare un spiriduş rătăcit în linia mediană. Deac e şi el pierdut în spatele liniilor cehe. Nici măcar Sougou nu mai are sprintul de gazelă pentru a-i surprinde pe fundaşii lui Slovan. Rada se satură să vadă chinul prelungit al mijlocaşilor şi trimite viclean pe jos, Kapetanos ratează milimetric balonul. Deac scapă şi el o secundă din marcaj, îl serveşte perfect pe Sougou, dar reluarea sa cu capul nu-i poate provoca nici o emoţie lui Bicik (21).

Liberec nu are timp de lamentări şi e gata să penalizeze eroarea lui Vass. Sural trage din unghi în bară, iar apoi Breznanik reia alături (29). Ritmul creşte instant, Bastos trimite din "foarfecă" pe spate, iar Kapetanos reia cu capul, însă Bicik întinde mîna miraculos (31). Clujul presează, Camora şi Kapetanos nu găsesc rezolvarea ideală (41,44).

Credit grec
La reluare, criza din jocul clujenilor e rezolvată de Kapetanos. Grecul e trîntit în careu de Toth (52), iar turcul Ylmiriz e prompt şi arată penalty. Cadu nu ezită, sporind creditul lui Andone la oficială.

CFR e euforică, iar Cadu e aproape de "dublă" (58). Deac s-ar dribla şi pe el la 10 metri de poartă şi e blocat (70). Clujenii caută desprinderea, Andone dictează retragerea. E 1-0 italian şi emoţiile continuă la Liberec.

509229-caseta-cfr-liberec-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Stăncioiu, scos din lot!
Goalkeeperul Eduard Stăncioiu a pierdut primul "11", după ce a fost titular în primele trei meciuri ale stagiunii. Internaţionalul român n-a făcut nici măcar parte din lotul cu care "vişiniii" au abordat turul cu Liberec, Ando preferîndu-l ca soluţie de rezervă pe Mihai Mincă. Portughezul Mario Felgueiras a fost titular aseară, la debutul său într-un meci oficial pentru trupa din Gruia.

Valente nu a convins
Ioan Andone a folosit aseară sistemul său preferat, 4-4-2, după ce la Piatra Neamţ a optat pentru un modul cu un singur atacant. Antrenorul a făcut 5 modificări faţă de echipa cu care a remizat în Moldova, 2-2. A surprins faptul că Ando l-a ţinut pe bancă pe Diogo Valente, fotbalistul considerat o lovitură de mercato în momentul în care a semnat cu CFR. Sîmbătă, la Piatra Neamţ, extrema stîngă n-a fost nici măcar pe banca de rezerve.

Trecut în stînga
Ciprian Deac a evoluat aseară pe postul de mijlocaş stînga, după ce în startul stagiunii a fost folosit în banda dreaptă. Stîngaciul l-a avut ca adversar direct pe fundaşul Ondrej Kusnir, singurul fotbalist din lotul cehilor care a mai jucat împotriva clujenilor, în "dubla" cîştigată de Sparta Praga în Europa League (3-2 la Cluj, 2-0 la Praga).

Simulatorul Breznanik
În minutul 27, după un duel mai tare la centrul terenului, Bastos s-a îndreptat ameninţător spre mijlocaşul oaspeţilor Michal Breznanik. Cei doi s-au împins şi şi-au aruncat cuvinte grele. Cehul a supralicitat însă şi a simulat o lovitură în faţă. "Centralul" turc Bulent Yildirim a fost atent şi l-a avertizat cu un cartonaş galben doar pe jucătorul cehilor.

INBOX
- Gabi Mureşan a fost aproape de o accidentare urîtă în minutul 15, după ce a fost călcat pe genunchi de Bosancic. Jucătorul clujenilor a avut nevoie de îngrijiri medicale.
- La meciul de aseară peluza a doua a fost goală. Reprezentanţii UEFA le-au cerut clujenilor să nu scoată la vînzare bilete pentru acea zonă, din motive de securitate.
- Gazonul stadionului "Dr. Constantin Rădulescu" a rezistat foarte bine, în ciuda faptului că la Cluj a plouat abundent în ultimele 3 zile.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
eupersonal
eupersonal  •  02 August 2012, 14:34

Bravo CFR!

wollt..
wollt..  •  02 August 2012, 14:24
Postat de bluered_sky pe 02 August 2012, 14:18

Trebuie taiat in carne vie! Asa educi cetateanul cel mai bine. Asa a fost peste tot!

pai da ... tai si pe urma tratezi prin educarea prostimii ...

bluered_sky
bluered_sky  •  02 August 2012, 14:18
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Trebuie taiat in carne vie! Asa educi cetateanul cel mai bine. Asa a fost peste tot!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează