INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA D / BAYERN - MAN. CITY 2-3

VIDEO Pierduţi în spaţiu » Pellegrini nu ştia că mai avea nevoie de un gol pentru a cîştiga grupa D

Milner, în prim-plan, a fost cel mai bun jucător al englezilor. Dar la fel de ingnorant ca și colegii // Foto: Guliver/GettyImages
Milner, în prim-plan, a fost cel mai bun jucător al englezilor. Dar la fel de ingnorant ca și colegii // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 12 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 11 decembrie 2013 22:33

Managerul Pellegrini, inginer de profesie, şi jucătorii erau convinşi că le trebuie o victorie la 3 goluri diferenţă pentru a-i depăşi pe bavarezi la ”meciuri directe” (1-3 în tur).

Man. City a condus cu 3-2 la Munchen din minutul 62 şi i-ar mai fi trebuit un gol pentru a cîştiga grupa. O victorie cu 4-2, coroborată cu acel 1-3 din tur, le-ar fi dat "cetăţenilor" cîştig de cauză în faţa lui Bayern la "meciuri directe". Dar în tabăra englezilor nimeni nu ştia.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Managerul Pellegrini s-a dat de gol în minutul 88, cînd a înlocuit un vîrf, pe Dzeko, cu un mijlocaş, Rodwell. "E cea mai stranie schimbare pe care am văzut-o în ultimii ani", a comentat fostul internaţional scoţian Graeme Souness. Şi dacă mai exista vreo îndoială, toată lumea s-a lămurit cînd tehnicianul chilian a ajuns în faţa camerelor TV.

Întrebat dacă nu era mai potrivit să-l introducă pe golgeterul Aguero, Pellegrini a răspuns: "Aş fi fost tentat, într-adevăr, dacă înscriam şi al patrulea gol". Iar Milner, autorul golului trei, a admis ulterior: "Noi, jucătorii, credeam că ne trebuie o victorie cu 5-2 ca să cîştigăm grupa".

Li s-a mai întîmplat
Man. City a trăit un episod asemănător în ultima etapă din 1995-1996. "Cetăţenii" ştiau că trebuie să obţină un rezultat mai bun decît Southampton şi Coventry pentru a rămîne în Premier. Iar la scorul de 2-2 cu Liverpool, cînd a auzit că Southampton e condusă de Wimbledon, managerul Ball şi-a instruit oamenii să ţină de remiză. Mare greşeală. "Sfinţii" au întors rezultatul şi City a retrogradat.

"Nu sînt sigur că Pellegrini înţelege cum e cu golurile marcate în deplasare" (Graeme Souness, fost internaţional scoţian)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
liviuemil
liviuemil  •  12 Decembrie 2013, 17:04

Ca sa vezi cita matematica stie un ....englez (fotbalist) !!!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  12 Decembrie 2013, 09:56

Ce i pasa lui Manuel Pellegrini de ce spune lumea ...cand o sa mai bata si alta echipa pe nemti pe terenul lor atunci sa vorbeasca ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează