INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPA H / REAL MADRID - TOTTENHAM 1-1

VIDEO Portarii-extratereștri » Ciocnirea Ronaldo - Kane s-a transformat în duelul Navas - Lloris: ”Au luat pelerina lui Superman”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2017 10:31

Două parade de pe altă planetă. Primul a fost francezul lui Tottenham, ”omul de gumă”, incredibil reflex cu piciorul la mingea lui Benzema. Al doilea, costaricanul lui Real, plonjon ireal în fața lui Kane.

A fost seara lor, a portarilor. Știam că sunt buni, foarte buni, poate chiar puțin subevaluați, mai ales costaricanul, dar nu ne așteptam să-i facă să dispară pe Cristiano și Kane. Pentru ei vedeam acest meci, pentru doi dintre marii golgeteri ai momentului. Și totuși, duelul de pe "Bernabeu" a fost Navas vs Lloris. Au câștigat amândoi.

11 zileîi despart pe Navas și Lloris; costaricanul s-a născut pe 15 decembrie 1986, francezul pe 26 decembrie 1986

Fiecare a avut clipele lui de glorie în repriza a doua. Două super parade și două reflexe care depășesc reacțiile terestre.

Vezi aici video cu rezumatul meciului

A anulat cuplul Ronaldo - Benzema

Lloris pământean - Ronaldo a lansat o rachetă din careu sub transversală: francezul a reacționat fulgerător, întinzând mâna stângă și blocând mingea.

Lloris extraterestru - Benzema era singur la cinci metri, perpendicular pe poartă, cu balonul pe frunte. A vrut să-l surprindă pe contre-pied, însă căpitanul lui Tottenham, deși era în plonjon, a ridicat instantaneu piciorul stâng. A respins! "E omul de gumă", l-a descris Tomás Roncero‏, redactor-șef la As.

Plonjonul anului!

Navas pământean - Eriksen a șutat inteligent, cu efect la semiînălțime, încercând să-i înșele vigilența la colțul scurt latino-americanului. O săritură de panteră, mingea împinsă cu vârful degetelor în plasa laterală.

Navas extraterestru - Kane a rămas face-to-face cu Keylor. A făcut exact ce trebuia să facă. Colțul lung, ușor efect interior, razant cu iarba. Picioarele portarului și mâna lui stângă au evitat golul victoriei londoneze. Plonjonul anului! "Pentru mine, numărul 1 mondial", a comentat același Roncero, completând: "Navas și Lloris au luat pelerina lui Superman".

"Navas și Lloris sunt mari. Să ne bucurăm de ei!"

Antrenorii au fost entuziasmați de goalkeeperii lor, Zidane înclinându-se și în fața rivalilor. "Navas a fost ca întotdeauna. Mare! Dar la fel a fost și Lloris. Să ne bucurăm de ei, să-i apreciem. Și portarii sunt parte din fotbal", a declarat câștigătorul ultimelor două Ligi ale Campionilor, în timp ce Pochettino fusese sedus de Lloris: "Hugo a fost strălucitor, fantastic. De câte ori să vă repet că este printre cei mai buni din lume!". Marți, Navas și Lloris au fost chiar cei mai buni. Ambii au fost primii la sfârșit. 

"Am fi putut câștiga la Madrid, dacă nu era Keylor Navas. A fost decisiv de două ori în repriza secundă. Benzema a fost atât de aproape de poarta mea! N-a avut cea mai bună execuție. Ar fi trebuit să marcheze"
Hugo Lloris, portar Tottenham

"Lloris, câteva intervenții de clasă. Ne-am creat suficiente ocazii, dar și Tottenham a avut șanse de gol"
Keylor Navas, portar Real Madrid

"Am făcut totul așa cum trebuia, însă, uneori, portarul îți răspunde cu o paradă extraordinară, ca a lui Keylor"
Harry Kane, atacant Tottenham

"O partidă intensă, în care au strălucit portarii. Navas și Lloris au fost eroici"
As, cotidian spaniol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  18 Octombrie 2017, 19:27

Nu inteleg de 2 ani agitatia asta cu inlocuirea lui Navas. Un portar excelent care scoate uneori niste goluri ca si facute. Nu l-am urmarit mult pe De Gea dar chiar nu mi se pare cu nimic peste Navas. In loc sa se fi scapat de Benzema si sa aduca un atacant de careu capabil sa o bage in ate din 3 metri ei se gandesc sa inlocuiasca portarul la fiecare mercato...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează