INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  OPTIMI

VIDEO Rezumatele UCL » Barcelona şi PSG merg în "sferturi, după victoriile cu Manchester City şi Bayer Leverkusen

Articol de - Publicat joi, 13 martie 2014 00:00 / Actualizat joi, 13 martie 2014 01:44

FC Barcelona şi PSG s-au calificat astăzi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, alăturîndu-se astfel celor de la Atletico Madrid şi Bayern Munchen. Numele ultimelor echipe calificate în faza următoare le vom afla săptămîna viitoare.

 

FC BARCELONA - MANCHESTER CITY 2-1 (în tur 2-0)

Cvadruplul Ballon d'Or a renăscut, salvîndu-şi echipa din capcana periculoasei echipei insulare. Gol, bară, acţiune esenţială la 2-1, plus un joc aproape de perfecţiune

Click aici pentru VIDEO!

Tocmai cînd se spunea că Barcelona e muribundă, că Messi suferă ca niciodată, anticipîndu-se o surpriză colosală, eliminarea blaugrana din " optimi" după 2-0 în tur, Barca s-a eliberat, iar Messi a fost mai puternic decît cel pe care-l ştiam.

Pentru că, aseară, în faţa unui adversar foarte bun, inteligent, motivat, agresiv la extrem, luptînd eroic pe Camp Nou, "puricele" a jucat ca un nebun pentru echipă, nu pentru el. Şi i-a ieşit aproape tot: un gol, o bară, 3 şuturi, 6 recuperări, 5 pase ideale, 94% pase corecte! Plus acţiunea de la reuşita lui Dani Alves, de 2-1. Leo a atras departe de careu ambii stoperi ai lui Man. City, lăsîndu-le colegilor drum liber spre poartă.

"Sîntem experţi în miracole", anunţa Kompany, căpitanul insularilor, înaintea meciului. City a forţat ultima limită, şi-a creat ocazii, dar a înscris prea tîrziu. Barca a ştiut că acesta e jocul ei. O revanşă pentru toate erorile din 2014. Şi, dacă arbitrul Lannoy nu ar fi privat-o de un penalty şi un gol clar în primele 20 de minute, poate ar fi avut o seară mai liniştită spre "sferturi".

67 de goluri a marcat Messi în 84 partide de Ligă pentru Barca; încă 5 reuşite şi depăşeşte recordul lui Raul (71)

Cele trei mari erori de arbitraj de la Barca - City:
608960-penalty-messi.jpg
Penalty refuzat Barcelonei
Minutul 8. Messi a preluat mingea în careul lui City, chiar înainte ca Lescott să-l atace decisiv şi să-i agaţe piciorul de sprijin. Nu s-a dat nimic.

608961-ofsaid-jordi-alba.png
Ofsaid inexistent!
Minutul 18. Fabregas l-a lansat pe Jordi Alba, venit din spate. Acesta era pe linie cu ultimii apărători englezi, a centrat pentru Neymar, care a înscris. S-a dictat greşit ofsaid la Alba.

608959-dzeko.jpg
11 metri clar pentru City
Minutul 78. Francezul Lannoy a gafat şi împotriva lui Man. City. Dzeko l-a driblat pe Pique, catalanul faultîndu-l evident în careu. Arbitrul a închis ochii.

BARCELONA - MAN. CITY 2-1 (în tur 2-0)
(Messi 67, Dani Alves 90+1 - Kompany 89)
BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Neymar (80 Alexis), Messi, Fabregas (86 Sergi Roberto). Antr. G. Martino
MAN. CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov - Fernandinho, Milner - David Silva (72 Negredo), Y. Toure, Nasri (74 Navas) - Aguero (46 Dzeko). Antr. R. Cousillas
A arbitrat Stephane Lannoy (Franţa)
Eliminare: Zabaleta (78)

PSG - BAYER LEVERKUSEN 2-1 (în tur 4-0)

În cealaltă partidă a zilei, Bayer Leverkusen a sperat la un miracol numai 13 minute. Sam deschis scorul în minutul 6, însă toate speranţele nemţilor s-au năruit 7 minute mai tîrziu, cînd Marquinhos a reuşit să egaleze. Rolfes a ratat şi o lovitură de pedeapsă, în timp ce Lavezzi a marcat pentru 2-1 (53), asigurînd victoria francezilor şi în retur.

Click aici pentru VIDEO!

PARIS SG - LEVERKUSEN 2-1 (în tur 4-0)
(Marquinhos 13, Lavezzi 53 - Sam 6)
PSG: Sirigu - Jallet, Marquinhos, Thiago Silva, Digne - Pastore, Cabaye, Rabiot - Cavani (85 Camara), Ibrahimovici (72 Menez), Lavezzi (62 Lucas). Antr. L. Blanc
LEVERKUSEN: Leno - Donati, Wollscheid, Omer Toprak, Guardado - Rolfes, Reinartz (78 Wagener), Emre Can - Castro (67 Son), Derdiyok, Sam (67 Brandt). Antr. S. Hyypia
A arbitrat Ivan Bebek (Croaţia)
Eliminare: Emre Can (68)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
milton
milton  •  13 Martie 2014, 19:11
Postat de rsalexander pe 13 Martie 2014, 18:45

Meciu' de aseara mi-a demonstrat, daca mai era cazu', ca Messi nu mai forteaza ca inainte pentru a fi 100 % pentru CM. Aseara probabil a stiut si el ca trebuie sa arate altceva dupa ultimele 2 esecuri din campionat. De mult nu l-am mai vazut sa vina si sa faca si faza defensiva, sau dupa ce pierde mingea sa alerge juma de teren la recuperare...

Sa stii ca si eu m-am gandit la asta. A venit dupa o accidentare nasoala, care l-a tinut 2 luni departe de gazon, a vrut sa intre in ritm treptat, fara sa forteze, tocmai pentru ca fi in forma maxima la CM. El e constient ca, daca ia si CM cu Argentina, poate ramane in memoria colectiva ca fiind cel mai mare. Nu-i va fi usor, dar merita incercat. :))) Oricum, si daca nu ia CM, ramane unul dintre cei mai mari all time. Aseara a aratat ca, daca vrea sa joace, poate face si presing, iar faza din min 4, cu deposedarea la Aguero, a demonstrat asta. Cred ca era vremea sa dea un semnal pozitiv dpdv al poftei de joc, ca pe mine incepuse sa ma cam sacaie indolenta lui din ultima vreme.

rsalexander
rsalexander  •  13 Martie 2014, 18:45
Postat de alexzece pe 13 Martie 2014, 11:12

Barca a jucat bine aseara,s-a vazut dorinta din partea jucatorilor.m avut ghinion,cred ca scorul putea fi un 4,5-2 lejer.Mi-a placut reveenirea de spirrit a lui Messi,cand el joaca,Barceelona exista,asta e clar.De acum inainte,in afara de eventuala calificare a lui Olympiakos,nu cred ca pornim favorita in vreo dubla,tinand cont de ce am vazut sezonul asta la noi si de marea slabiciune pe care o avem in aparare.Dar avem fotbalisti foarte buni si s-a vazut si-n dubla cu City:inca putem bate pe oricine daca e echipa e motivata si alearga.

Meciu' de aseara mi-a demonstrat, daca mai era cazu', ca Messi nu mai forteaza ca inainte pentru a fi 100 % pentru CM. Aseara probabil a stiut si el ca trebuie sa arate altceva dupa ultimele 2 esecuri din campionat. De mult nu l-am mai vazut sa vina si sa faca si faza defensiva, sau dupa ce pierde mingea sa alerge juma de teren la recuperare...

rsalexander
rsalexander  •  13 Martie 2014, 18:42
Postat de zidane92 pe 13 Martie 2014, 09:22

Calificare odioasa dupa o japca demna de vremea cooperativei din liga 1?Arbitrul din tur ce mai face,s-a angajat la varzelona?

Ba baiatule, ai ajuns la un nivel si mai scazut daca tu chiar ai tupeu sa sugerezi ca Barca a fost ajutata de arbitrii in aceasta dubla. De la drimmero n-am pretentii sa fie corect cand e cazu', ala e un terminat, credeam ca e ceva de capu' tau si poti fi fairplay cand se cere, chiar daca esti fanu' rivalei, dar se pare ca m-am inselat. Tot mai multi frustrati pe siteu'. Pacat.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează