INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ANIVERSARE

VIDEO și FOTO » Eșecul transformat în succes » Povestea neștiută despre revanșa lui AC Milan în fața lui Liverpool, din urmă cu 10 ani: Maldini, la un pas de bătaie cu fanii + profeția căpitanului

foto: Guliver/Getty Images +8   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 23 mai 2017 16:13

Pe 25 mai 2005, AC Milan pierdea finala Ligii Campionilor în fața lui Liverpool, un meci de neuitat pentru microbiști. Englezii au avut o revenire de senzație, 3-3, după ce italienii conduseseră cu 3-0 la pauză. Liverpool s-a impus, după penalty-uri, scor 3-2.

A fost un moment extrem de dificil pentru marea echipă a Milanului. O echipă care arăta așa:

  • Dida, Cafu, Maldini, Stam, Nesta, Gattuso (Rui Costa '112), Seedorf (Serginho '86), Pirlo, Kaka, Shevchenko, Crespo (Tomasson '85).
    Rezerve nefolosite: Abbiati, Kaladze, Costacurta, Dhorasoo.
    Antrenor: Carlo Ancelotti

De partea cealaltă, Liverpool arăta așa:

  • Dudek, Finnan (Hamann '46), Traore, Hyypia, Carragher, Riise, Gerrard, Luis Garcia, Alonso, Kewell (Smicer '23), Baros (Cisse '85)
    Rezerve nefolosite: Carson, Josemi, Nunez, Biscan.
    Antrenor: Rafa Benitez

gettyimages 53158414

REZUMATUL PARTIDEI LIVERPOOL - AC MILAN 3-3 (3-2, d.p.)

Gattuso&comp. nu mai aveau chef de fotbal

După înfrângerea de la Istanbul, jucătorii lui AC Milan nu mai aveau motivație să continue. Dezamăgirea era atât de mare încât vestiarul își pierduse orice speranță și dorință de a continua.

Gattuso, fan al echipei de când era mic, nu voia să mai îmbrace tricoul roș-negru, Nesta era la Miami și spunea că vrea să rămână acolo și să se trateze pentru durerile de spate care-l chinuiau, Pirlo nu mai avea chef de fotbal. Și același lucru se întâmpla și cu alți jucători din echipă.

Părea imposibil ca acea echipă să o ia de la capăt, însă căpitanul Maldini nici nu a vrut să audă că cineva e dispus să renunțe. Era decis să-și ia revanșa alături de AC Milan și să gestioneze ca un adevărat lider situația de criză.

REPROȘUL FANILOR ȘI DORINȚA DE REVANȘĂ

De unde venea toată aceste sete de revanșă? Legenda spune că la întoarcerea în Italia, pe aeroport, jucătorii lui AC Milan au dat nas în nas cu un grup de suporteri milanezi furioși pentru eșecul în fața lui Liverpool. Fanii s-au îndreptat spre jucători, reproșându-le înfrângerea și ordonându-le: "Măcar cereți-ne scuze!"

Toți fotbaliștii Milanului aveau capetele plecate. Sau aproape toți. Paolo Maldini, un om crescut în spiritul Milanului, era uluit: "Să vă cerem scuze pentru ce?!"

Puțin a lipsit ca lucrurile să nu degenereze. Paolo era rănit în orgoliu și oamenii precum căpitanul rossonerilor de la acea vreme nu sunt genul pe care să încerci să-i umilești.

A ajuns acasă, și-a pus ordine în gânduri și și-a sunat, rând pe rând, fiecare coleg de echipă pentru a le transmite un mesaj scurt și cuprinzător: "Vom ajunge din nou în finală și vom învinge, să fiți siguri de asta!"

Doi ani mai târziu, profeția lui Maldini devenea realitate. Și, ca în orice poveste de succes, ce adversar mai potrivit decât Liverpool pentru ca răzbunarea să fie completă?

SEARA LUI SUPERPIPPO 

Pe 23 mai 2007, AC Milan ridica trofeul Ligii Campionilor după 2-1 în fața lui Liverpool, pe Olympic Stadium, din Atena.

Milan a înscris prima, prin Filippo Inzaghi, chiar înainte de pauză ('45). Tot el a marcat în minutul 82, iar Dirk Kuyt a înscris pentru englezi în minutul 89. Paolo Maldini avusese dreptate. Milanul zâmbea din nou.

REZUMATUL PARTIDEI AC MILAN - LIVERPOOL 2-1

  • AC Milan: Dida, Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (Kaladze '79), Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf (Favalli '90), Kaka, Inzaghi (Gilardino '88).
    Rezerve nefolosite: Kalac, Cafu, Serginho, Brocchi.
  • Liverpool: Reina, Finnan (Arbeloa '88), Carragher, Agger, Riise, Pennant, Alonso, Mascherano (Crouch '78), Zenden (Kewell '59), Gerrard, Kuyt.
    Rezerve nefolosite: Dudek, Hyypia, Gonzalez, Bellamy.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cristy82
cristy82  •  23 Mai 2017, 19:16

articol slabut mai ales ca vorbim de poate cea mai spectaculoasa finala de CL din istorie. Povestea in sine e fantastica.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează