INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - DINAMO TBILISI 1-1 (ÎN TUR 2-0)

VIDEO şi FOTO Să vină adversarii! » Steaua s-a calificat în play-off, după 1-1 cu Dinamo Tbilisi, şi e la doi paşi de grupele Ligii

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 07 august 2013 00:24

În ultimul meci de vacanţă din Europa, Steaua s-a relaxat şi a lăsat spectacolul pe seama tribunelor


Dintre adversarii europeni ai Stelei, puţine echipe au avut prilejul să-şi audă numele în scandările galeriei gazdă. Georgienii au plecat, probabil, foarte nedumeriţi de la Bucureşti: de ce să fie înjuraţi? Ei n-au greşit cu nimic. S-au apărat corect, au atacat poziţional corect, chiar cu oarecare ingeniozitate: toate construcţiile ofensive includeau un ocol obligatoriu prin propria jumătate. După primele 2 minute, cînd au avut primul şut pe poartă şi prima lovitură liberă a meciului, jucătorii lui Uhrin jr. au practicat în prima repriză doar ocolurile ofensive.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

Public aşteaptă echipă
Steaua promisese spectacol fanilor care au colorat cu fulare şi ţinute de vară betoanele încinse din jurul Arenei Naţionale. Peste 40.000 de suporteri aşteptau un pic de show, să se mai răcorească. Dar meciul cu Dinamo Plictisi a amînat spectacolul pentru play-off.

Mă rog, gazonul era, într-adevăr, spectaculos, cîrpit cu dreptunghiuri. Ai spune că priveşti un colaj modernist comandat de un primar excentric din Emirate. Jocul cu dinamoviştii lui Uhrin jr. chiar invita la contemplaţie.

Rănitul de serviciu
Aşa se întîmplă la meciurile fără miză: fiecare jucător îşi descoperă mizele lui. Latovlevici, "clovnul", s-a grăbit să înscrie (6), după o preluare la pas, din careu, pentru a-i demonstra ceva selecţionerului. Chiricheş s-a străduit să împingă sus jocul Stelei, ca să arate că e prezent trup şi suflet, pe gazonul peticit. Una dintre peluze i-a scandat numele.

Adi Popa a făcut paradă de viteză, dar a trecut mai greu de solizii fundaşi georgieni. Cu un şut generos peste poartă, Gabi Iancu a ţinut să-l facă mare pe goalkeeper-ul georgienilor, deşi acesta trecea binişor de 2 metri. Szukala a executat o bicicletă la centrul terenului, iar Tănase, numai el ştie de ce, a reuşit să-şi facă rost de nişte crampoane pe cap.

Gol din neatenţie
Steliştii s-au concentrat fiecare pe meciul lui, inclusiv Piovaccari, pe care mingile l-au evitat misterios, chiar şi cînd primea pasă de la coechipieri. Plictisiţi ei înşişi de rutele ocolitoare, georgienii au profitat de relaxarea roş-albaştrilor şi au egalat prin Ustaritz (min.48), după o serie de bîlbe.

Galeria a înteţit ritmul scandărilor, roş-albaştrii însă n-au urcat în valuri spre poarta lui Loria. Au şutat furios, de la distanţă, ca Latovlevici (min. 73), au greşit, s-au ciocnit. Au testat nervii arbitrilor islandezi şi răbdarea fanilor. Ultimele retuşuri, înainte să vină adversarii vizibili şi fără "ochelarii" dedicaţi altora.

 


Aroganţa lui Lato
Latovlevici nu ţine cont de sfaturile lui Piţurcă. Deşi selecţionerul a declarat public că îl deranjează cum alege fundaşul stînga al Stelei să se bucure la goluri, aseară Iasmin a procedat la fel de extravagant. După ce a deschis scorul, Lato şi-a înfrînat bucuria, însă cînd a ajuns în jumătatea proprie şi-a dus mîna în formă de goarnă la gură, a părut să imite o maimuţă şi să facă gesturi obscene! Arbitrul de rezervă a observat şi a mers la MM Stoica pentru explicaţii. După criticile lui Piţurcă, Latovlevici declarase: "Pe mine nu mă interesează, mă bucur aşa cum simt. Nu văd care-i problema".

Şi-a spart capul
În minutul 21, Cristi Tănase le-a dat emoţii steliştilor. "Decarul" roş-albaştrilor a rămas prăbuşit pe gazon, după un duel cu Hmaladze. Tănase a fost lovit cu gheata în cap de georgian şi şi-a spart capul. "Dodel" a primit aproape 5 minute îngrijiri medicale, timp în care Steaua a evoluat în inferioritate numerică.

581732-caseta-steaua.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (60)
aius
aius  •  07 August 2013, 16:54

exact maria,semnul lui Lato,inseamna ca steaua o ia la ,,cioc,,!!!

djamorphis
djamorphis  •  07 August 2013, 11:59
Postat de tofanelu pe 07 August 2013, 11:50

Daca tot mai crezi in Mos Craciun, macar pune si tu la avatar sigla lui Stuttgart....asa, ptr cunoscatori...

Am tricou si fular cu VfB Stuttgart, nu mai am nevoie si de sigla lor la avatar ca tot nu ma omor dupa ei. Dar daca insisti imi voi pune sigla daca ti-o pui si tu pe cea a lui NEC Nijmegen.

tofanelu
tofanelu  •  07 August 2013, 11:50
Postat de djamorphis pe 07 August 2013, 11:40

Da, da clar, Reghe a facut blat pentru ca a jucat la pariuri. Haterii Stelei sunt conspirationistii de elita ai lumii.

Daca tot mai crezi in Mos Craciun, macar pune si tu la avatar sigla lui Stuttgart....asa, ptr cunoscatori...

Vezi toate comentariile (60)
Comentează