INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED-SCHALKE 4-1 (6-1 LA GENERAL)

VIDEO / SuperManU » Manchester va juca finala Ligii cu Barcelona, după 4-1 cu Schalke!

Articol de - Publicat miercuri, 04 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 10:38

United s-a calificat pentru a 3-a oară în ultimii 4 ani în actul decisiv al Ligii Campionilor. Schalke? Nici o şansă pe "Old Trafford"!

CLICK AICI PENTRU A VEDEA REZUMATUL!

Niciodată nu se calificase Sir Alex în faţa unei echipe germane într-o dublă manşă de cupă europeană. Pînă acum. Schalke era prea mică pentru ManU. Şi nu putea pune capăt tocmai ea seriei "diavolilor" de 27 de meciuri fără înfrîngere pe " Old Trafford" în acest sezon. Pe "Teatrul Viselor", doar United visează!

După parada din tur, cu multe ocazii şi două goluri, şi gîndindu-se că duminică are cel mai important meci al sezonului în Premier League, "turnirul" cu Chelsea, Ferguson şi-a menajat 9 titulari! Din formaţia folosită la Gelsenkirchen, numai Van der Sar şi Valencia au jucat şi acum din start. Vedetele erau în tribună sau pe bancă, lîngă manager.

Ce spune Guardiola?
Chiar şi aşa, cu echipa a doua, "red devils" le-au arătat adversarilor cine sînt stăpînii printre anglo-saxoni. Au accelerat jocul cînd era nevoie, au avut două şuturi pe poartă şi două goluri în prima repriză - Gibson, gol şi assist -, apoi încă două reuşite ale lui Anderson după pauză, la acelaşi interval (5 minute: 26-31 şi 72-77).

4-1 aseară, 6-1 la general, se putea mai mult? A fost o mică lecţie inclusiv pentru Pep Guardiola, antrenorul Barcei, care nu e prea liniştit. A învins-o o dată pe Man. United în finală, 2-0 în 2009. Dar acum, pe "Wembley", nu va mai fi la fel de uşor ca la Roma. Are grijă Sir Alex.


250 de partide a adunat Alex Ferguson ca manager al lui ManU în cupele europene

12.000 de minute a bifat Raul în Liga Campionilor; e lider autoritar, Giggs urmîndu-l cu 9.092 de minute

14 jocuri are Van der Sar în semifinalele Champions League (record): 6 cu Ajax şi 8 cu Man. United

Ultimul meci pentru Raul?
Extraordinarul atacant al lui Schalke a evoluat aseară probabil pentru ultima oară în Champions League. La 33 de ani, Raul Gonzalez deţine 4 recorduri ale competiţiei: în 15 ediţii, a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri (142), cele mai multe minute (12.000), cele mai multe victorii (79) şi cele mai multe goluri (71), majoritatea reuşite la Real Madrid. Echipă cu care a cucerit în 3 rînduri trofeul (1998, 2000, 2002).


MAN. UNITED - SCHALKE 4-1, în tur 2-0
(Valencia 26, Gibson 31, Anderson 72, 77 - Jurado 35)

MANCHESTER: Van der Sar - Rafael (60 Evra), Smalling, Evans, O'Shea - Gibson, Scholes (73 Fletcher), Anderson - Valencia, Berbatov (78 Owen), Nani. Antr. A. Ferguson

SCHALKE: Neuer - Uchida, Howedes (70 Huntelaar), Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Jurado - Farfan (75 Matip), Baumjohann (46 Edu), Draxler - Raul. Antr. R. Rangnick

A arbitrat Pedro Proenca (Portugalia)
Manchester s-a calificat în finala cu Barcelona (28 mai, Londra).

Iată mai jos cum s-a desfăşurat meciul şi o galerie foto de la partidă!


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
xstream
xstream  •  05 Mai 2011, 19:29
Postat de g4cristi pe 05 Mai 2011, 11:24

@xstream: nu inteleg ce tot vorbesti la modu asta frate: "cu noi n-au facut aia nimic, cu noi au stat pe jos, dupa ce i-am batut noi pe aia"?...joci cumva la barcelona si nu stim noi? intelegem ca esti cel mai infocat fan dar macar pronunta numele echipei si nu mai vorbi tu in numele barcelonei si nu mai zi ca "noi am batut, noi am ajuns in finala, noi am facut nu stiu ce"...ca tu n-ai facut niciun partz...barcelona a ajuns in finala.punct

barcelona este o familie asa ca vorbesc in calitate de membru al familiei (suporter) suntem uniti ! unlike some other teams! asa ca vorbesc cum vreau, nu ma impiedica nimeni sa vorbesc cum vreau! si am trait meciul la intensitate maxima asa ca sa stii si tu , am facut ceva! si cred ca stiu mai multa istorie a echipei decat cati ani ai tu ! asa ca punct! speram la o finala de vis!

mariusss10
mariusss10  •  05 Mai 2011, 16:03
Postat de daluniz pe 05 Mai 2011, 12:09

Cel mai mult as vrea ca finala sa fie condusa de un arbitru care arbitreaza englezeste, unul care sa nu fluiere la cel mai mic contact. Nu de alta, dar vad ca fustitele Barcelonei sunt din ce in ce mai sensibile. Unde mai pui ca Vidici, Ferdinand, Rooney sau restul baietilor sunt obisnuiti cu jocul adevarat din Premier... Nu pot sa uit ca „marele“ Alves a plans 10 minute, tinandu-se de un picior pe care Pepe nici nu l-a atins. Ca sa nu mai vorbim despre libmbricul de Pedro care este chiar mai finut decat o balerina sau de Mascherano, fundasul de portelan. O echipa de domnisoare. Pacat, pentru ca practica un fotbal mirific!

in momentul in care fizicul nu te ajuta, si nu poti sa dai tu la gioale pentru ca ti se rupe tot tie, ce poti sa faci? iti dezvolti alte abilitati, si anume: viteza, dribling, control si teatru.... sa stii ca si teatrul face parte din fotbal, italienii, daca ai fi fost curios sa te uiti la fotbalul lor, la antrenamente au lectii de aruncat pe jos, cu sau fara minge... juventus e un exemplu concret...s'a intamplat acum cativa ani buni, cu lippi la carma echipei.... adu'ti aminte de lacatus, hagi, ce usor cadeau si obtineau lovituri libere sau penaltiuri... pentru ca asta fac jucatorii tehnici, nu poti sa joci numai cu dealde khedira, pepe si diarra...

daluniz
daluniz  •  05 Mai 2011, 12:09

Cel mai mult as vrea ca finala sa fie condusa de un arbitru care arbitreaza englezeste, unul care sa nu fluiere la cel mai mic contact. Nu de alta, dar vad ca fustitele Barcelonei sunt din ce in ce mai sensibile. Unde mai pui ca Vidici, Ferdinand, Rooney sau restul baietilor sunt obisnuiti cu jocul adevarat din Premier... Nu pot sa uit ca „marele“ Alves a plans 10 minute, tinandu-se de un picior pe care Pepe nici nu l-a atins. Ca sa nu mai vorbim despre libmbricul de Pedro care este chiar mai finut decat o balerina sau de Mascherano, fundasul de portelan. O echipa de domnisoare. Pacat, pentru ca practica un fotbal mirific!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează