INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPARTA PRAGA - STEAUA 1-1

VIDEO Un pui de Hagi pentru un megarezultat! Steaua a jucat bine, apoi a primit gol şi a suferit teribil, dar a fost salvată de o execuţie entuziasmantă a lui Stanciu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 iulie 2016 00:00

Se spune că în situaţii limită, corpul uman dezvoltă capacităţi nebănuite de a se adapta şi de a găsi metode prin care să se menţină în viaţă. Probabil acest lucru trebuie să se fi întâmplat şi aseară cu Steaua.

Strategie tactică bună

Să pierzi în ultimele 10 zile, înaintea dublei cu Sparta Praga, căpitanul Varela, cel mai bun fotbalist, pe Chipciu, iar Hamroun să dezerteze şi Adi Popa să se accidenteze, e ca şi cum un pacient s-ar mai afla în viaţă, dar ar fi în moarte clinică.

Click aici pentru VIDEO!

Tocmai fiindcă a trebuit să improvizeze, Reghe a inovat. Şi a gândit bine tactic. A pus două vârfuri clasice care să-i ţină blocaţi pe cei 3 stoperi cehi. Apoi, a apelat la 4 mijlocaşi centrali, cu care să aglomereze mijlocul terenului, unde Sparta avea mereu 3 jucători. I-a lăsat pe Momcilovici şi pe Enache să se descurce unu contra unu cu Zahustel şi Konate.

Portarii, MVP-uri în prima repriză

În prima jumătate de oră, Steaua a arătat bine. A stat sus, a pasat şi şi-a creat ocazii. Cea mai mare a fost a lui Stanciu, cap din 8 metri, însă Bicik a scos (4). Apoi, dintr-o dată, Stelei i-a tras cineva terenul de sub picioare. Lafata a tras în Niţă dintr-o situaţie în care 99 de atacanţi dintr-o sută marchează (30), după care acelaşi Niţă a fost providenţial la ghiuleaua lui Sural (33).

Ucişi din fază fixă

Până la urmă loviturile cehilor au lăsat urme în ficatul Stelei. La o fază fixă, moment al jocului care i-a creat atât de multe probleme echipei lui Reghe şi în amicale, Sural a reluat splendid cu capul, profitând de plasamentul greşit al lui Enache. Dar nu e vina lui că Steaua n-are fundaş dreapta şi vede în el o soluţie ca apărător.

Golubovici, ocazie!

Nici o schimbare la pauză. Bine, la cum arată banca Stelei, ar fi chiar nostim să aştepţi o minune de la rezerve. Golubovici are egalarea în gheată: ratează cadrul porţii cu 5-7 centimetri (50). Ritmul meciului creşte, iar Sparta vine tot mai ameninţător spre poarta lui Niţă. Are şi un fotbalist cum nu există în Liga 1, Konate chiar pare Maradona pe banda stângă a cehilor. Întrebaţi-l pe Enache dacă nu credeţi!

Schimbări fricoase, dar forţate

În minutul 62, curajul îl părăseşte pe Reghe. Renunţă la Aganovici şi îl introduce pe Muniru!!! Ce schimbare e asta?!! După ce, mai devreme, a scos un atacant pentru a-l băga pe mijlocaşul Popa. De fapt, tot Becali a făcut schimbările. Nu, de această dată, nu direct, ci atunci când a "devalizat" lotul şi a lăsat antrenorii fără opţiuni decente.

Stanciu a ieşit la lumină

La cum arată Steaua, ar fi minune un 1-1. Stanciu începe să se vadă în joc. Prinde un şut bun, dar blocat de cehi (65). Gazdele încep să se sufoce. Se agaţă cu disperare de orice duel. Încasează galben aproape la fiecare duel. Stanciu scoate o lovitură liberă la marginea careului. E ideală pentru dreptul său. "O să vedeţi că e gol!", le zic colegilor de la Dolce şi Digi, între care mă aflu la masa presei.

Un mic urmaş al Regelui

Şi Stanciu îmi confirmă ce ştiam despre el: că e un fotbalist cu o gleznă deosebită, care mai ales pe momente statice e formidabil. Parabola sa de la lovitură a avut ceva din execuţia de acum 28 de ani a lui Hagi. Tot de aici, de la Praga. Stanciu nu e Hagi şi nici Steaua de azi nu e Steaua de atunci. Sub nicio formă. Dar Stanciu e un pui de Hagi, iar Steaua e Steaua mereu. Să te prezinţi cu acest lot diluat pe terenul unei sfertfinaliste de Europa League şi să pleci cu un rezultat care să te facă favorită la calificare, asta da prestanţă de club mare. 

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  27 Iulie 2016, 10:55
Postat de ang3ldev1l pe 27 Iulie 2016, 10:24

eu zic ca a incheiat frumos acest articol cu: Stanciu e un pui de Hagi, iar Steaua e Steaua mereu. Să te prezinţi cu acest lot diluat pe terenul unei sfertfinaliste de Europa League şi să pleci cu un rezultat care să te facă favorită la calificare, asta da prestanţă de club mare

Iti dau eu o lista de cluburi mari . Real, Barca, Iuventus, Bayern , Inter, PSG, Chelsea , Arsenal, ...hai ca ma doare mina . Sunt si citeva mijlocii ...Sevilla , Roma , Borussia , etc..

andrei.33
andrei.33  •  27 Iulie 2016, 10:42

Megarezultat auzi...sunteti penibili..daca batea steaua cu 4-0 cum se chema daca asta e deja megarezultat...greu sa nu ai simtul ridicolului. greu tare.

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  27 Iulie 2016, 10:24
Postat de blacksun_14 pe 27 Iulie 2016, 09:57

mare suferinta in redactia gesepe poate.Steaua in repriza secunda a subjugat adversarul nelasandu-i nicio ocazie de gol si a egalat dupa o prestatie buna si chiar matura.*** :)

eu zic ca a incheiat frumos acest articol cu: Stanciu e un pui de Hagi, iar Steaua e Steaua mereu. Să te prezinţi cu acest lot diluat pe terenul unei sfertfinaliste de Europa League şi să pleci cu un rezultat care să te facă favorită la calificare, asta da prestanţă de club mare

Vezi toate comentariile (6)
Comentează