INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - BAYERN MUNCHEN 2-1, 1-3 LA PENALTY-URI (ÎN TUR 1-2)

VIDEO Visul devine Real! Pentru Bayern! » Bayern se califică la penalty-uri în finala de la Munchen

Articol de , - Publicat joi, 26 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 aprilie 2012 01:39

După Barcelona, şi Madridul a ieşit din Ligă! Spania n-are finalistă! A profitat Bayern, care va juca pe 19 mai finala acasă

Nu este Barca, nu e nici Real! Finala nu e a Spaniei, se va juca între Bayern şi Chelsea. Acasă la bavarezi: pe 19 mai, la Munchen. O nebunie!

Mesaj de la Drogba
Dacă e Chelsea în finală, atunci cum să lipsească la marea gală a Ligii Jose Mourinho, fostul manager al albaştrilor? „Mister, te aşteptăm la Munchen, pe 19 mai”, i-a transmis Drogba, favoritul lui The Special One pe „Stamford Bridge”. Ei bine, Mister va lipsi.
Mourinho, care voia să fie primul antrenor ce cîştigă Champions cu 3 echipe diferite (învinsese şi cu Porto, în 2004, şi cu Inter, în 2010), de-abia aştepta o asemenea şansă. Plus că ar fi dat orice să rămînă în istoria lui Real cu cea de-a 10-a Cupă şi Ligă a Campionilor cucerită de imensul club iberic! Nu îşi va împlini visul!

2-0 în nici un sfert de oră
Albii încep magistral meciul. Ca la o simplă apăsare de buton, madrilenii pornesc la asalt. Şi deschid scorul cînd germanii nici nu se dezmeticiseră. Cristiano Ronaldo îl păcăleşte cu abilitate pe Neuer la penalty. 1-0, minutul 6.

„Hasta el final, vamos Real” („Hai Real, pînă la final”) este mesajul afişat la peluză de Ultras Sur, facţiunea radicală a galeriei blanco. Iar Madridul, care scapă ca prin minune de egalare – Robben a lovit mingea cu glezna şi a ratat singur cu Casillas din 3 metri -, are 2-0 cînd n-a trecut nici măcar un sfert de oră din meci. Tot Ronaldo, după o pasă de colecţie a lui Ozil. Calificaţi? Dacă ar fi aşa uşor...

Nu-i lăsa pe nemţi să te domine!
Dar Mourinho opreşte maşinăria, cedînd posesia bavarezilor. Greşit. Pe nemţi nu trebuie să-i laşi să conducă. Sînt prea periculoşi. Dovada: 11 metri şi pentru ei, transformat de Robben: 2-1. La fel ca în tur. Iar Gomez iroseşte ocazia celui de-al 13-lea său gol în acest sezon de Ligă. Jocul se încinge. Oaspeţii se infiltrează iarăşi în apropierea careului spaniol. Robben, alarmă! Dacă nu-i iese driblingul, simulează. Asta face, îl păcăleşte pe maghiarul Viktor Kassai, considerat arbitrul numărul 1 în 2011. Lovitură liberă perpendiculară de la 17 metri. Apără Casillas! Repriza se termină!

Ce se întîmplă la vestiare?
Pauză. Oare ce le spune Mourinho jucătorilor săi la cabine? Cum îi ambiţionează? Ce strategie le propune? Şi ce se întîmplă în celălalt vestiar? Heynckes, care a cucerit Liga şi ca antrenor al lui Real (1998), trebuie să le ceară mai multă concentrare la finalizare roş-albilor. Elevii lui puternici au şi posesie mai bună, şi şuturi mai multe. Nu şi goluri.

Partida se reia. Munchenezii pasează parcă mai sigur, Ribery e peste tot, însă, cînd au balonul, madrilenii accelerează percutant, mai ales prin CR7. Dar fazele de poartă întîrzie să ne facă inima să bată mai iute. Pînă cînd Robben sprintează ca la 100 m plat şi numai plonjonul de sacrificiu al lui Casillas salvează Madridul. De partea cealaltă, racheta lui Cristiano e prinsă uşor de Neuer. Doar atît ne oferă repriza a doua? Să fie prelungiri?

Ce ocazie, Gomez!
Mourinho simte că jocul e prea liniştit (deloc rău pentru Bayern), Di Maria nu mai mişcă de mult şi îl schimbă. În locul lui, Kaka. La prima acţiune mai iute, brazilianul se demarcă ideal în mijlocul careului, însă Benzema nu-l vede. Scorul rămîne 3-3 la general. Pînă în minutul 86, cînd nemţii au şansa calificării: Gomez îi dă cu piciorul! Şi era la 6 metri. În loc să şuteze din prima, mai driblează o dată!
Prelungiri! De-abia acum modifică şi Heynckes prima oară: Ribery out, Muller, in. Tocmai Thomas Muller centrează apoi, speriindu-i pe neatenţii Casillas şi Ramos, aproape de autogol fără adversar lîngă ei. Mai trec cîteva minute... Ce-i asta? Ronaldo calcă pe minge? Nu e trucaj! Semifinala nu se opreşte. Granero cade în careu cu Neuer în spate. Nu e penalty.

Schweini, victorios
Dar sîntem la penaltyuri, pentru că prelungirile se încheie. Alaba e primul: 0-1. Cristiano urmează. Şi apără Neuer. Gomez înscrie: 0-2. Kaka? Ratează! Portarul respinge! Vine Kroos. Casillas scoate! Gol Xabi Alonso: 1-2. Lahm... Blochează Casillas!!!! Nebunie totală! Sergio Ramos. Peste poartă!!!! Schweinsteiger. Goooool. 1-3. Bavaria în sărbătoare!

Real - BAYERN 2-1 dpr., 1-3 la penalty-uri (1-2 în tur)

(Cr. Ronaldo 6 penalty VIDEO, 14 VIDEO - Robben 27 penalty VIDEO) VIDEO de la penalty-uri!
REAL: Casillas - Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Di Maria (75 Kaka), Ozil (111 Granero), Cristiano Ronaldo - Benzema (106 Higuain). J. Mourinho
BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, Kroos, Ribery (95 Muller) - Gomez. J. Heynckes
A arbitrat Viktor Kassai (Ungaria)
La loviturile de departajare au transformat: Xabi Alonso - Alaba, Gomez, Schweinsteiger. Au ratat: Cr. Ronaldo, Kaka, Ramos - Kroos, Lahm

Bayern s-a calificat în finala de la Munchen, programată pe 19 mai, de la 21:45, unde o va întîlni pe Chelsea.

A optat pentru Marcelo
Deşi nu i-a criticat evoluţia slabă de la Munchen, Jose Mourinho n-a mai început aseară cu Fabio Coentrao pe flancul stîng al apărării madrilene. El l-a preferat pe mult mai ofensivul Marcelo. Fundaşul brazilian a scăpat ca prin minune de eliminare în prima manşă, după o intrare criminală la Thomas Muller, în finalul întîlnirii cîştigate de Bayern cu 2-1.

Bernabeu în alb
Gazdele s-au ocupat şi de coregrafie. La intrarea în stadion, fiecare spectator a primit cîte-un steag alb, culoarea Realului. Astfel, la intrarea celor două echipe pe gazon, întregul Santiago Bernabeu s-a transformat efectiv într-o adevărată mare albă. Evident, mai puţin sectorul fanilor bavarezi, în număr de 3.000.

Penalty la Alaba!
Alaba a pus umărul la golul de 1-0 al Madridului. La o reluare din careu a lui Di Maria, fundaşul stînga al bavarezilor s-a aruncat pe direcţia balonului, l-a blocat, dar a făcut-o cu mîna. Arbitrul Viktor Kassai a ezitat să arate punctul de la 11 metri, dar a făcut-o apoi la semnalizarea asistenţilor săi. Decizie absolut corectă.

...Şi la Gomez
Kassai a mai fluierat un penalty pînă la pauză. De astă-dată pentru oaspeţii munchenezi. La o centrare în careul Realului, Gomez a fost bruscat de Pepe în momentul în care se pregătea să reia cu capul. "Centralul" maghiar n-a mai avut nici un dubiu şi a arătat prompt punctul cu var. Iarăşi o hotărîre corectă.

Pepe a făcut henţ!
Moment incendiar în ultimul minut al primei reprize. Robben e atacat în faţa careului advers, exagerează şi el contactul, cade şi primeşte lovitură liberă. Olandezul bate tot el, balonul e deviat cu mîna de Pepe, dar Casillas se întinde şi scoate de lîngă bară. Penalty? Kassai decide de astă-dată să nu acorde nimic. Decizie discutabilă. Oricum, dacă dădea, trebuia să-i arate "galben" şi portughezului. Ar fi fost al doilea!

Mourinho, ca Şumudică
Loviturile de departajare l-au găsit pe Jose Mourinho în genunchi, implorînd Divinitatea. Exact ca Şumudică pe vremea cînd era la Rapid. Dar portughezului nu i-a folosit. Doar Xabi Alonso a înscris, restul au ratat. Iar Schweinsteger i-a dat Realului lovitura de graţie. E prima oară cînd Bayern îl bate pe Mourinho. În "sferturile" Ligii 2004-2005, cînd era la Chelsea, portughezul s-a impus după 4-2 şi 2-3. Apoi, la Inter, Jose a cîştigat finala Ligii 2010 în faţa aceloraşi munchenezi: 2-0.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (154)
b0gdan_88
b0gdan_88  •  26 Aprilie 2012, 23:52
Postat de imperator pe 26 Aprilie 2012, 22:21

Te bucuri nu ? :))

Daca ma bucur ??? A fost un meci pe care l-am trait 100% , a fost ceva extraordinar pentru mine!!! Respect Bayern !!!!

imperator
imperator  •  26 Aprilie 2012, 22:21
Postat de b0gdan_88 pe 26 Aprilie 2012, 20:26

Bulan .....mă copile....!

Te bucuri nu ? :))

ndanio
ndanio  •  26 Aprilie 2012, 22:01

UEFA a luat o decizie de urgenta. In acest sezon, in UCL se va juca si finala pentru locurile 3-4. Asa ca vom avea finala mult dorita: El Clásico - Real - Barcelona! :))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (154)
Comentează