INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BEȘIKTAȘ - PORTO 1-1

VIDEO "Vulturii negri" zboară cu Fergusonul Turciei » Premiera bifată de Beșikaș în Liga Campionilor

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2017 14:14

Şenol Güneş scrie istorie și cu Beșiktaș, după ce-a condus ”naționala” Semilunii pe locul 3 la CM 2002. A calificat echipa în "optimile" Ligii, după 1-1 cu Porto, iar Beșiktaș este prima formație turcească câștigătoare de grupă.

Are stadion în orașul natal Trabzon, a fost decorat de președintele țării și ar merita o statuie după ce-a reușit cu Beșiktaș. Şenol Güneş, dublu campion al Turciei în primele 2 sezoane pe banca "Vulturilor Negri", a scris istorie pentru clubul din Istanbul fondat în 1903.

La 30 de ani după "sferturile" CCE, Beșiktaș e-n premieră în primăvara Ligii. Și nu oricum: neînvinsă în 5 meciuri și prima câștigătoare turcă de grupă, după 1-1 cu Porto!

Rezumatul VIDEO al partidei dintre Beșiktaș și Porto

Dă liber la creație!

Antrenorul dorit selecționer de fani și de presa otomană în locul lui Mircea Lucescu îi admiră pe Guardiola și pe Mourinho, dar rămâne un adept al lui Ferguson: "De la el putem învăța mai multe, a câștigat cu generații diferite de jucători".

Rețeta de succes cu care a șocat lumea fotbalului și a luat "bronzul" la CM 2002 o aplică și la Beșiktaș: "Teoria cu cel mai bun atac e apărarea s-a fumat. Filosofia mea? Să lupți la maximum, să joci cu bucurie. Să cauți frumusețea fotbalului și să lași jucătorilor libertate de creație".

Quaresma, Babel, Tosun, Talisca și ceilalți, într-un lot întărit cu Pepe, Negredo, Medel au produs minunea. "Proiectul pornit acum cinci ani, noul stadion construit și deschiderea spre piața asiatică au pus bazele", explică Gazzetta dello Sport. 

"Cu acea «națională» a Turciei puteam uimi pentru că nu eram cunoscuți. Dar acum în Ligă, toți știu absolut totul despre toți. Ca să surprinzi, trebuie să fii creativ și să introduci inovații" Şenol Güneş, antrenor Beșiktaș

"Nu era just să dau numele unui stadion, dar m-am născut și am jucat toată cariera la Trabzon. Din cauza lui am probleme, lumea crede că sunt proprietar și vrea să închirieze magazine" Şenol Güneş, antrenor Beșiktaș

37.000.000 €a investit Beșiktaș în achiziții din vara lui 2015 încoace. Actualul lot valorează 114 milioane, potrivit transfermarkt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează