INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VILLAREAL - BAYERN 1-0

EXCLUSIV VILLAREAL - BAYERN 1-0. Verdictul unui observator de arbitri din Liga 1 la faza sângeroasă cu Goretzka: „Observați acest detaliu foarte important! De asta n-a intervenit VAR-ul”

VAR-ul n-a intervenit în Villarreal - Bayern, deși Goretzka era plin de sânge +6   FOTO
VAR-ul n-a intervenit în Villarreal - Bayern, deși Goretzka era plin de sânge

Articol de - Publicat joi, 07 aprilie 2022 10:58 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 11:20

Villarreal - Bayern 1-0. Trebuia acordat penalty la faza sângeroasă cu Leon Goretzka? De ce VAR n-a intervenit? În încercarea de a lămuri faza controversată petrecută aseară în Spania, GSP a contactat un observator de arbitri din Liga 1, care a explicat raționamentul din spatele deciziei lui Anthony Taylor.

Suporterii lui Bayern au sărit ca arși aseară, după ce nici arbitrul, nici asistenții din cabina VAR n-au intervenit la faza la care Goretzka a fost umplut de sânge de Pau Torres în careu. 

Specialistul contactat de GSP, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a analizat faza petrecută în minutul doi al prelungirilor și a ajuns la concluzia că decizia „centralului” Anthony Taylor, de a nu acorda penalty, a fost una corectă! 

Verdictul specialistului, în faza sângeroasă de la Villarreal - Bayern Munchen: „Brațul nu era îndoit, n-a fost folosit ca o armă”

„N-a fost o lovire intenționată cu cotul, jucătorul fiind preocupat doar de jucarea mingii cu capul. El, într-adevăr, are un braț acolo, a fost un contact, dar nu se vede un braț îndoit, o intenție vădită de a lovi cu cotul

De asta n-a intervenit nici VAR-ul. Pentru că nu a sesizat un contact: brațul nu era îndoit, n-a fost folosit ca o armă. Intenția ambilor jucători a fost de a juca mingea cu capul. Oricum , nu în toate situațiile în care se vede sânge înseamnă că jucătorul e vinovat.

Mai mult ca sigur că arbitrii au comunicat cu cei din cabina VAR. Deci, mai multe păreri au dus la această decizie. Plus că arbitrul nu a fost chemat să vadă faza. 

Mai e un detaliu foarte important de care trebuie să ținem cont: în momentul în care o fază nu este clară 100%, ci e 50-50%, VAR-ul nu intervine. În situația în care nu e clar că jucătorul a avut intenția de a folosi brațul ca o armă, cei din cabina VAR lasă mână liberă arbitrului”, a precizat respectivul observator, pentru GSP.ro. 

Leon Goretzka, plin de sânge / Captură Twitter
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Imago Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Imago Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Imago Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+2 FOTO

Ce s-a întâmplat la faza din Villarreal - Bayern la care VAR-ul n-a intervenit, deși Goretzka era plin de sânge

În al doilea minut al prelungirilor din Villarreal - Bayern, Leon Goretzka a fost destinatarul unei centrări venite din flancul stâng al atacului bavarez. Neamțul a sărit la cap cu Pau Torres, fiind lovit, în săritură, direct în zona arcadei.

Mijlocașul lui Bayern s-a prăbușit la pământ, lovitura provocându-i o sângerare abundentă.

Decizia arbitrului Anthony Taylor? Imediat după intervenția medicilor, care i-au oprit hemoragia lui Goretzka, „centralul” a dictat minge de arbitru! VAR-ul nici măcar n-a intervenit, iar Villarreal a scăpat cu fața curată.

Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Imago Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Imago Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Imago Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Leon Goretzka, plin de sânge / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+2 FOTO

În direct la Digi Sport, Gabi Balint, legenda Stelei, s-a enervat când a văzut că arbitrul nu a intervenit: „Nu înțeleg de ce nu s-a dat nimic. Penalty clar și roșu! Trebuia eliminat. Nu înțeleg de ce n-a intervenit VAR-ul. Arbitrul nu l-a văzut plin de sânge?”.

Vezi și alte știri de la meciul Villarreal - Bayern Munchen:

FOTO VILLARREAL - BAYERN 1-0. Bild n-a avut milă de bavarezi: „N-am existat!”

FOTO „Penalty și ROȘU!” » Gabi Balint, enervat de faza la care VAR-ul n-a intervenit în Villarreal - Bayern: Goretzka era plin de sânge

FOTO Villarreal - Bayern Munchen 1-0 » „Submarinul Galben” produce o nouă surpriză uriașă, iar calificarea se decide pe „Allianz Arena”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
662835230489631
Adi Munteanu  •  07 Aprilie 2022, 17:22
Postat de rocky5 pe 07 Aprilie 2022, 14:58

Și mie mi s-a părut că atacantul s-a repezit în fundaș, plus ca nu scrie în nici un regulament că trebuie să sări la cap cu mâinile lipite de corp!

Deci se poate păcăli și cu VAR.!!!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  07 Aprilie 2022, 15:09
Postat de supereduardo10 pe 07 Aprilie 2022, 14:32

Habarnist mana este intinsa ...nu a idoit mana. Ce trebuia sa faca aparatorul? Daca dupa mintea ta stralucita a fost fault explica ce vina are aparatorul care a sarit pur si simplu dupa minge, Atacantul vine din lateral .... Gata daca e sange trebuie fault si 11m este ? :))) Habarnisti FCSB isti..

La Miron cum era ma mana ?

rocky5
rocky5  •  07 Aprilie 2022, 14:58
Postat de supereduardo10 pe 07 Aprilie 2022, 12:12

Este corect nu e 11m pentru ca aparatorul sare normal la minge nici nu-l vede pe atacant, Mai mult atcantul in disperarea lui de a da in minge intra in aparator . Nu mai la noi exista minte in colturi care daca vad sange gata rosu si 11m :))) Ce putea face aparatorul la faza asta sa nu sara la minge ce vina are el? Va spun eu nu are nicio vina prin urmare nu poate fi penalizat

Și mie mi s-a părut că atacantul s-a repezit în fundaș, plus ca nu scrie în nici un regulament că trebuie să sări la cap cu mâinile lipite de corp!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close