INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER - LIVERPOOL (ÎN TUR 0-2)

Visînd la 1965

Articol de - Publicat marti, 11 martie 2008 00:00

Mancini vrea să repete performanţa de acum 43 de ani, cînd Inter a bătut pe Liverpool cu 3-0 după 1-3 în tur
Aurelian Botezatu

Antrenorul Interului, Roberto Mancini, visează la o seară perfectă. O seară dacă nu identică, măcar cu acelaşi happy-end ca pe 12 mai '65, în semifinalele Cupei Campionilor. Pregătiţi la vremea respectivă de Helenio Herrera, nerazzurrii au cîştigat pe San Siro cu 3-0 după ce pierduseră la Liverpool cu 3-1. "Ne-a rămas în memorie acel triumf şi echipa de atunci pentru că a reuşit să spulbere un eşec dur. Sper ca peste alţi 43 de ani toţi să-şi aducă aminte de formaţia de astăzi", a spus tehnicianul italian.

Pentru Mancini, pe cît de greu se anunţă returul cu Liverpool, "nu cred că englezii vin să se apere", pe atît de clare sînt coordonatele unui "meci perfect": "Vujadin Boskov, unul dintre foştii mei antrenori, spunea că «asemenea întîlniri se abordează cu capul rece şi picioarele calde». Trebuie să jucăm inteligent şi să nu-i oferim adversarului spaţii. Iar în teren vor intra doar acei jucători care pot da 100 la sută şi care pot alerga 120 de minute".

CIFRA
70 la sută dintre participanţii la un sondaj efectuat pe www.ifotbal.ro cred că Inter nu va reuşi să elimine pe Liverpool

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
 •  11 Martie 2008, 12:21

Hai INTER !!! demonstrati ca sunteti cei mai buni !!! rupe-ti Liverpool !!!! 4 - 0 pt Inter !!!

 •  11 Martie 2008, 11:05

Vom vedea din nou fotbal adevarat dupa miutele din Liga noastra sau a lu Mitica cum le place ziaristilor cu limba de lemn ! Sper sa fie un meci palpitant si sunt sigur ca va cistiga cel mai bun , nu un arbitru !

 •  11 Martie 2008, 10:45

YNWA!!! GO REDS!RUPETI-I CAPUL LUI chivu

Vezi toate comentariile (7)
Comentează