INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DORTMUND - BAYERN 1-2

Wembley de Cotroceni » Premieră 3D: o finală de Ligă trăită ca în arenă!

La cît de bine se vede 3D, parcă eşti în tribună pe Wembley, nu la cinematograf. +1   FOTO
La cît de bine se vede 3D, parcă eşti în tribună pe Wembley, nu la cinematograf.

Articol de , - Publicat luni, 27 mai 2013 00:00 / Actualizat duminica, 26 mai 2013 22:34

Evenimentul a strîns 350 de persoane la Cinema City din mall-ul AFI Cotroceni: fanii au trăit senzaţia că se află chiar în spatele lui Neuer, în tribunele înţesate de suporteri nemţi ori la o palmă de toarta trofeului Champions League.

"Dă-te la o parte, că te loveşte Subotici!". Fundaşul are crampoanele la trei lungimi de vîrfului nasului tău. Te priveşte uşurat, a respins de pe linie mingea trimisă spre 2-1 de Muller. Răsufli greoi, ridici ochelarii, îţi ştergi transpiraţia de pe nas.

VIDEO: Vezi AICI rezumatul finalei Ligii Campionilor!

Imaginea îţi apare blurată, însă nu ai probleme de vedere: eşti la fix 2.100 de kilometri de arena britanică, la cinema. Prima proiecţie 3D a unui meci în România. Chiar finala UCL: Borussia - Bayern!

De la Duckadam la Ciolacu
Ideea Dolce Sport şi Romtelecom a prins. Invitaţi, angajaţi şi oameni din lumea fotbalului se înghesuie într-o sală de cinema a mall-ului de lîngă fosta fabrică Apaca. Nu lipseşte eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, ori invitaţii permanenţi ai emisiunilor postului de televiziune, precum Iulian Miu. Retrogradat cu Rapid, Ciolacu e infiltrat şi el cu ceilalţi invitaţi, stă cuminte la coadă pentru suc şi floricele.

"Cum la ce oră începe, Marine?"
Cu un sfert de oră înainte de start, mai sînt încă locuri libere. Un bărbat tună într-un telefon: "Cum la ce oră începe, Marine? Eşti copil? Se joacă Liga Campionilor şi tu întrebi la ce oră începe?". Totuşi, scaunele sînt sufocate la start.

Primele senzaţii tari sînt la ceremonia de începere: săgeţile din coregrafie ajung în sală, calul din jocul de şah al lui Breitner nu sare peste căsuţe, ci peste scaunele din încăpere! Camera amplasată pe acoperişul stadionului îţi ia răsuflarea, spectatorii cu frică de înălţime renunţă la ochelarii speciali!

Galeria din mall
Începi meciul din poziţia lui Bender, Reus şi Lewandowski îţi sînt chiar în faţă. Ai putea cere pasă, dar e preferat Gundogan. Iar primele ocazii ale "minerilor" galben-negri te pot răsplăti cu o minge respinsă de Neuer. Ghinion, sare în cealaltă parte a stadionului.

Pardon, a sălii! Tehnologia e avansată, mai trebuie îmbunătăţită doar la mişcarea camerei în viteză, cînd focalizarea se pierde şi totul pare, în unele momente, blurat. Se văd însă clar suporterii, tresari cînd în faţă-ţi apare cîte un steag uriaş cu însemnele celor două finaliste.

Fumul torţelor e şi el reliefat. Şi Robben… "Auuuuuuuuuuuuu!", tresare sala de cinema. Ratare uriaşă. "Vă rugăm să vă puneţi telefoanele pe silenţios...". Chiar nu e nevoie!

Royal Route de Bucureşti
Urale la golul lui Mandzukici, aplauze frenetice la penalty-ul scos de Reus. Plus un suporter exhibiţionist, blocat la timp de forţele de ordine! Finalul palpitant e trăit diferit de nucleele de fani, însă după fluierul lui Rizzoli, lumea se ridică în picioare şi recunoaşte victoria lui Bayern.

Toată lumea primeşte eşarfe inscripţionate cu numele celor două echipe şi data, nu-ţi dai seama dacă ieşi din mall ori din stadion. Pînă şi taximetriştii fac ochi mari: "A, veniţi de la meci...". Eşti pe Bulevardul Vasile Milea ori pe Royal Route?

"O experienţă incredibilă! Chiar am rămas impresionat de cum se poate vedea prin aceşti ochelari. E o senzaţie superbă" (Helmuth Duckadam, preşedinte imagine Steaua)

"E puţin cam ciudat mai ales cînd fazele sînt în mare viteză. Se pierde clarul pe minge şi nu-ţi dai seama unde să te uiţi" (Iulian Miu, fost jucător Steaua)

4,7 milioane de abonamente are în portofoliu Romtelecom, pentru servicii de televiziune şi internet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
adrianpandurul
adrianpandurul  •  27 Mai 2013, 22:30
Postat de nutzy9 pe 27 Mai 2013, 08:49

Se vede ca esti stelemist,asa sunteti toti,dati in gropi....3D nu e acelasi lucru cu HD! tu mergi la universitate sa incalecati Maybach-ul,acum inchide ca te sunam noi!

Meciul a fost televizat 3D de catre Dolce Sport 3D. Nu stiu cine mai da in gropi acum...

nutzy9
nutzy9  •  27 Mai 2013, 08:49
Postat de steaua1986forever pe 27 Mai 2013, 08:07

A fost data 3D la tv finala....chiar si de o televiziune din RO....:)) plus ca de ani de zile meciurile importante sunt transmise 3D...daca nu ai vazut tu nu inseamna ca nu e....dar tu "asteapta" in continuare.

Se vede ca esti stelemist,asa sunteti toti,dati in gropi....3D nu e acelasi lucru cu HD! tu mergi la universitate sa incalecati Maybach-ul,acum inchide ca te sunam noi!

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Mai 2013, 08:07
Postat de alexandru_p pe 27 Mai 2013, 04:55

astept sa transmita cineva meciurile 3d la televizor, un SBS n'ar fi asa greu :)

A fost data 3D la tv finala....chiar si de o televiziune din RO....:)) plus ca de ani de zile meciurile importante sunt transmise 3D...daca nu ai vazut tu nu inseamna ca nu e....dar tu "asteapta" in continuare.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează