INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - LUDOGOREŢ, MARŢI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Younes Hamza, interviu cu cărţile pe faţă despre cum a ajuns la Ludogoreţ: "A fost o licitaţie pe care Steaua a pierdut-o"

Articol de , , - Publicat luni, 18 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 17 august 2014 23:41

Younes Hamza, atacantul de 28 de ani dorit de Steaua şi care a semnat cu Ludogoreţ, explică de ce n-a mai ajuns în Ghencea.

- Younes, ai jucat două meciuri pentru Ludogoreţ şi ai marcat de două ori, crezi că l-ai convins pe antrenor să te folosească şi cu Steaua?
- Eu mă simt foarte bine aici. Mă bucur că am cîştigat derby-ul cu ŢSKA, era important pentru noi pentru că ne dorim mult să luăm titlul. Sper să joc şi eu împotriva Stelei, sînt nou aici şi încerc să răsplătesc încrederea tuturor. Nu ştiu dacă am reuşit să-l conving pe Mister să mă titularizeze împotriva românilor, dar dacă va apela la mine voi da totul pentru ca Ludogoreţ să se califice.

- Vrei să te răzbuni după ultimele declaraţii făcute de cei de la Steaua?
- Nu e vorba de nici o răzbunare, de ce să fie? E o echipă care m-a dorit, care m-a apreciat ca fotbalist şi respect asta. Din păcate pentru cei de la Bucureşti, Ludogoreţ m-a vrut mai mult, d-asta am refuzat Steaua şi am decis să rămîn în Bulgaria.

- Pînă la urmă cum a fost? De ce n-ai mai ajuns în Ghencea?
- Am vrut să vin pentru că m-am simţit bine în România, serios. Am ales însă cea mai bună variantă pentru mine şi familia mea, au contat banii, aşa este. În rest, ce spun cei de la Steaua nu mă interesează. Am văzut că au spus că n-am caracter, e treaba lor. Am mers după cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar.

"Ce dacă ne elimină Steaua? Salariul meu nu se schimbă"

- Dar Valeriu Argăseală anunţase că tu ai acceptat oferta lui şi că vei semna contractul în ziua următoare, aşa e?
- Domnului Argăseală i-am zis, într-adevăr, că voi semna cu Steaua, însă numai dacă nu primesc o propunere mai bună din altă parte. A doua zi dimineaţă, Ludogoreţ m-a ofertat. Am fost corect şi i-am anunţat pe români că voi semna cu cei de la Razgrad. Steaua n-a renunţat şi a făcut o nouă ofertă, una mai bună decît cea iniţială a lui Ludogoreţ. Numai că bulgarii au plusat şi ei şi Steaua a ieşit din cursă. Nu e vina mea că Ludogoreţ mi-a oferit mai mult şi chiar nu e problema mea că românii trag de fiecare euro din cauza problemelor pe care le au la nivelul conducerii.

- Dar nu vei regreta alegerea făcută în cazul în care Steaua vă va elimina din Ligă?
- Nu, deloc! De ce să o fac? Salariul meu rămîne acelaşi. Asta e, jucăm în grupele Europa League, e bine şi acolo. Important e că joc la echipa care m-a dorit mai mult, cîştig foarte bine şi nu am probleme.

- E vreun jucător de la Steaua de care vă temeţi în mod special?
- Forţa românilor stă în echipă, nu individualităţi. Sigur, au nişte fotbalişti buni, însă nu e nici unul care să ne sperie sau care să ne facă să ne luăm măsuri de precauţie. Oricum, şi noi avem fotbalişti foarte buni, iar românii ştiu asta cu siguranţă. Ambele echipe joacă foarte bine, e un duel echilibrat. Cred că totul se va decide în funcţie de forma de moment a fiecărei formaţii.

- Nu v-a speriat nici Keşeru? A marcat 6 goluri în meciul cu Pandurii.
- Mă bucur pentru el, e uimitor ce-a reuşit să facă. Nu mi-a venit să cred cînd am văzut rezultatul pe internet. Mi-ar plăcea să reuşesc şi eu acest lucru. Cel mai mult am marcat trei goluri într-un meci. Şi, dacă îmi aduc bine aminte, cred că la juniori am înscris de 5 ori într-o partidă. Oricum, bravo lui Keşeru!

"Aştept ploieştenii să mă susţină"

- Ai vreun prieten în lotul Stelei?
- Mai vorbesc cu Lukasz, cu care am jucat la Petrolul. Am păstrat contactul cu el, dar nu am discutat despre meciul care urmează, sîntem profesionişti.

- Nu crezi că te ştie bine şi că te va putea bloca mai uşor avînd în vedere că aţi fost colegi?
- Ha, ha, ha! Dacă ne întîlnim pe gazon, vom vedea care dintre noi ştie mai bine secretele celuilalt.

- Veţi avea 2.500 de suporteri la Bucureşti, te-ai fi aşteptat la asta?
- Da, ştiam că aşa va fi, dar eu sper să avem şi mai mulţi susţinători. Aş vrea să am alături de mine "lupii galbeni", fanii Petrolului. Am mulţi prieteni în galeria celor de la Ploieşti şi sînt sigur că vor veni să mă susţină. Eu îi aştept.

- Fanii lui ŢSKA au anunţat că la Sofia o vor susţine pe Steaua, crezi că vă veţi simţi ca în deplasare?
- Pe noi nu ne interesează aşa ceva. Astea sînt problemele suporterilor, noi ne vedem de fotbal. Pentru mine nu contează ce e în tribună. Oricum, sînt sigur că în tribune vom avea mulţi fani şi că ai noştri vor fi în superioritate.

"Nu voi regreta niciodată că am semnat cu Ludogoreţ. E alegerea mea şi ştiu că n-am greşit făcînd asta. Pînă la urmă, sînt fotbalist profesionist, adică joc fotbal pentru bani" ( Younes Hamza, atacant Ludogoreţ)

"Cei de la Steaua n-au fost serioşi, au negociat timp de trei săptămîni, în timp ce cu Ludogoreţ am rezolvat totul în două zile. Am auzit că în România se spune că m-au luat doar ca să dea Stelei o lovitură. Atunci de ce sînt folosit?" (Younes Hamza, atacant Ludogoreţ)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
silvercloud
silvercloud  •  18 August 2014, 17:58
Postat de bandoleros pe 18 August 2014, 12:21

Ce castiga si ce pierde Hamza in acest caz? Pai castiga 5.000 de euro in plus la salariu. Avand un salariu de 25.000 fata de 20.000 cat ii oferea Steaua. Ce pierde? sau ma rog, ce ar fi trebuit sa piarda un jucator de fotbal adevarat care iubeste fotbalul. Pai in primul rand pierde ocazia de a juca la un club mult mai cunoscut si mai galonat decat cei de la Ludogoret. Ocazia de a juca pe un stadion adevarat si o atmosfera care sa te faca sa te simti fotbalist. Si nu in ultimul rand, ocazia de a juca la cea mai iubita echipa din Romania.

In plus eu spun ca mai pierde inca ceva !! Chiar pentru cariera lui, una e sa te vada cineva jucand la un inalt nivel pentru Steaua, echipa care e cunoscuta in Europa, alta e sa joci la fel de bine pentru Ludogoret... in fond, CINE MAI E SI LUDOGORET asta ?! Un club ca si CFR CLUJ, cativa ani in fruntea fotbalului romanesc, apoi zbaterea in anonimat...

silvercloud
silvercloud  •  18 August 2014, 17:54
Postat de timarhac pe 18 August 2014, 13:23

Big Deal! A ales banii, normal,si bine a facut,o fac si cei mari, si cei mici, o face toata lumea, dar absolut toata lumea. Nu trebuie sa explice nimanui nimic! De ce ar face-o? Cui? Fara bani, in ziua de azi esti mancat de viu, esti MORT! Esti dat la o parte,maturat din drum, calcat in cap! N-ai nici o sansa... "Banii nu aduc fericirea, dar as prefera sa plang intr-un Lamborghini" ....decat pe o bicicleta...

Savuros si realist comentariul tau !!

alex_1973
alex_1973  •  18 August 2014, 17:06
Postat de florar pe 18 August 2014, 15:45

Poate acum toti jurnalisti aceia mari care criticau pe Argaseala,pe Gigi ,pe cine doreau ei ar trebui sa-si ceara scuze...Daca ar fi jurnalisti...

pentru ce sa si ceara scuze,ca nu aduc nimic,iar in momentul csnd intervine altcineva pulseazala bani?rusine argaseala,si oierului.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează