INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

În Olanda frig, la Bucureşti cald! » Oficialii lui Ajax decid azi dacă meciul se joacă cu acoperişul închis

Stadionul din Amsterdam ar putea fi acoperit diseară +1   FOTO
Stadionul din Amsterdam ar putea fi acoperit diseară

Articol de - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 februarie 2013 22:11

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute la Amsterdam, cu 40 la sută şanse de ninsoare, în schimb la returul de joia viitoare se anunţă 12 grade!

Ultimul meci cu ArenA închisă ca o sală s-a jucat pe 20 ianuarie, la Ajax - Feyenoord 3-0, cînd acoperişul s-a fisurat sub greutatea zăpezii. Între timp, problema s-a rezolvat.

Pentru astăzi, meteorologii olandezi au anunţat menţinerea vremii foarte reci la Amsterdam, cu temperaturi între 0 şi minus două grade spre seară şi vînt puternic, plus o posibilă ninsoare în timpul zilei.

Şansele să ningă sînt de 40 la sută conform specialiştilor. Ajax va hotărî dacă stadionul trebuie acoperit sau nu, iar totul se va decide chiar la şedinţa tehnică ţinută de oficialii UEFA cu două ore înainte de startul partidei.

Ofiţerul de presă, Miel Brinkhuis, afirmă că "hotărîrea se va lua în această dimineaţă", dar o altă sursă din interiorul clubului susţine: "Este foarte posibil să amînăm decizia pînă cu două ore înainte de startul partidei. Avem timp să tragem acoperişul. Nu ne ia mai mult de o jumătate de oră pentru a-l închide. Vom monitoriza atent situaţia şi, în funcţie de starea vremii, vom alege cea mai bună variantă. Nu vrem ca o eventuală ninsoare să dea peste cap meciul".

În schimb, la returul de la Bucureşti, de pe 21 februarie, situaţia va fi cu totul alta. Meteorologii din România au anunţat că meciul cu Ajax de pe Arena Naţională se va juca în cea mai caldă zi de la începutul lunii februarie. Vor fi 12 grade Celsius, soarele va bate pe tot parcursul zilei, iar pe radarele Institutului Naţional de Meteorologie nu se anunţă nici un fel de precipitaţii.

La ora 22:05, atunci cînd va începe meciul, sînt prognozate în jur de 8-9 grade, urmînd ca de vineri, 22 febuarie, să ningă şi la Bucureşti.

Cele mai tari stadioane din istorie
"Dubla" dintre Steaua şi Ajax reprezintă un reper interesant şi din punctul de vedere al stadioanelor. Este pentru prima dată cînd o echipă din România joacă atît meciul tur, cît şi pe cel retur pe stadioane cu standard ridicat, de cinci stele!

Amsterdam ArenA, dar şi Arena Naţională sînt catalogate de UEFA în categoria Elite. Un alt amănunt inedit este faptul că stadionul din Bucureşti a găzduit anul trecut finala Europa League, iar în acest an olandezii vor organiza evenimentul.

52.960 de locuri are stadionul din Amsterdam al celor de la Ajax, cu 2.674 mai puţin decît Arena Naţională din Bucureşti

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
plischi
plischi  •  14 Februarie 2013, 07:07

in bucuresti este cald de scotzi limba de la pantofi!

alin.constantin
alin.constantin  •  14 Februarie 2013, 01:57

Am fost pe Amsterdam Arena, este intr-adevar un stadion foarte frumos si impresionant. Nu as putea sa spun daca e mai frumos decat National Arena... Cred ca al nostru e putin mai frumos avand in vedere faptul ca e mai nou.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează