INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, 14 FEBRUARIE, DIGISPORT 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Schimbă Ajax atacul? » Frank de Boer vrea să-l surprindă pe Reghe

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 02 februarie 2013 19:16

Surse apropiate clubului batav vorbesc de o posibilă surpriză a antrenorului Frank de Boer în Europa League. O variantă de ofensivă pentru Steaua. Cuenca şi Sigthorsson, titulari. Căpitanul De Jong, retras la mijloc.


Fiecare antrenor caută o surpriză pentru 14 februarie, încercînd să-şi prindă adversarul cu temele nefăcute. În cazul lui Frank de Boer, o variantă posibilă, dezvăluie apropiaţi ai lui Ajax, ar fi folosirea împreună a celor doi excelenţi jucători refăcuţi după lungi accidentări: Cuenca şi Sigthorsson.

În acest caz, s-ar modifica şi atacul, şi linia mediană. Ar folosi o tripletă ofensivă Cuenca - Sigthorsson - Fischer, Boerrigter ar ieşi de pe dreapta, iar căpitanul Siem de Jong ar fi retras din poziţia de vîrf la mijloc, alături de Schone şi Eriksen, veteranul Poulsen (32 de ani) trecînd pe bancă. O soluţie ce ar putea fi folosită duminică, 10 februarie, la ultimul joc de campionat, contra Rodei Kerkrade, înaintea confruntării din Europa League. Azi, cu Venlo (15:30, sport.ro), va fi aproape sigur formula standard.

"Sînt gata de Steaua"
Cuenca, împrumutat de Ajax de la Barcelona pînă în vară, supus în mai 2012 unei operaţii la genunchiul drept, e plin de optimism: "Mă simt excelent, piciorul mă ascultă, genunchiul e ca înainte. Pot să joc imediat, aş vrea să adun cît mai multe minute". În timp ce Sigthorsson, autor a două goluri joi, cu Vitesse (4-0 în Cupă), la întoarcerea pe gazon după 5 luni de la intervenţia chirurgicală suferită la umărul stîng, anunţă: "Am ratat meciurile din Ligă, am suferit în tribună, dar acum sînt gata de partidele cu Steaua".

Ajax "11" posibil
Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, D. Blind - S. de Jong, Schone, Eriksen - Cuenca, Sigthorsson, V. Fischer

"Am avut mai multe oferte, dar am ales Ajax pentru că aici pot să joc, iar stilul echipei mi se potriveşte perfect"
Isaac Cuenca, aripă Ajax

"Sigthorsson a jucat bine cu Vitesse, va fi şi cu Venlo în repriza a doua, apoi o oră la «naţionala» Islandei în amicalul cu Rusia. După, va fi OK"
Frank de Boer, antrenor Ajax

ArenA plină, fanii Stelei atenţionaţi
Biletele pentru meciul cu Steaua continuă să se vîndă, în acest moment sînt 43.000 de locuri ocupate (ArenA are o capacitate totală de 53.052), iar oficialii lui Ajax se aşteaptă la un stadion plin pe 14 februarie. Însă îi anunţă pe fanii roş-albaştri că, dacă îşi vor cumpăra tichete în altă tribună decît cea rezervată galeriei oaspeţilor, nu vor fi lăsaţi să pătrundă în arenă. Steaua are 2.500 de bilete alocate, dar Ajax ar fi fost avertizată că vor fi mai mulţi suporteri români la meci.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
sasquatchro
sasquatchro  •  03 Februarie 2013, 09:22

Desi simpatizez Steaua de 30 de ani, din pacate nu imi fac nici o iluzie, iar Ajax cred ca s-ar clifica, linistit, si cu rezervele. Nu cine stie ce jucator Cuenca, dar pe langa ai nostri e un zeu.

plischi
plischi  •  03 Februarie 2013, 07:11

la partida-tur nu ma gandesc cu groaza, ci pur si simplu cu mila...

valyomanyd
valyomanyd  •  03 Februarie 2013, 04:43

Hahaha, sunteti tari, surpriza, dar o stie toata lumea.....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează