INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  WAALWIJK - AJAX 0-2

VIDEO Cum treceţi de el? » Portarul lui Ajax a blocat şi ieri un penalty

Fază din tur, cu Vermeer ieşind la blocaj în faţa lui Chipciu
Fază din tur, cu Vermeer ieşind la blocaj în faţa lui Chipciu

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 februarie 2013 22:35

Steliştii trebuie să marcheze, dar goalkeeperul "lăncierilor" apără exasperant de bine în ultimul timp.

Roş-albaştrii vor avea mari probleme în retur să-l depăşească pe Vermeer. Pentru că goalkeeperul lui Ajax e în mare formă. Joi, a plonjat curajos la picioarele lui Chipciu, chiar cu riscul accindentării. S-a refăcut, iar ieri a fost din nou în poartă. Imbatabil.

În minutul 60, la 2-0 pentru Ajax (goluri Moisander 22 şi Eriksen 40), RKC a obţinut un penalty la henţul lui Alderweireld. Însă Vermeer a apărat din nou. A 4-a lovitură de pedeapsă blocată de portarul de culoare în acest sezon (are patru din patru în 2012-2013). Cu un sfert de oră înainte de final, Vermeer a rămas singur cu atacantul advers Lieder, după o gafă a lui Moisander, dar a respins splendid cu piciorul.

VIDEO: Vezi AICI penalty-ul salvat de Vermeer!

Legat de formula de joc, Frank de Boer a odihnit la Waalwijk, aşa cum a anunţat, tot atacul folosit contra Stelei: "Cuenca, Sigthorsson şi Fischer nu pot juca trei meciuri într-o săptămînă. Îi menajez acum". Toţi trei au stat ieri pe bancă, numai islandezul intrînd în ultimele 10 minute.

8 penaltyuri a apărat Vermeer în carieră din cele 16 lovituri de pedeapsă executate la poarta sa (procentaj de 50 la sută)

Ajax la Waalwijk:
Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind (68 Dijks) - Schone (80 Sigthorsson), Poulsen, Eriksen (68 Serero) - Lukoki, S. de Jong, Boerrigter
Antrenor Frank de Boer

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  18 Februarie 2013, 08:24

e un portar mediu. ca sa-l invingi nu trebuie decat sa tragi cat mai des PE poarta. deci, iar va faceti probleme degeaba...) ps - terminator a ratat startul ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează