INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA, MÎINE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, DOLCE1 ŞI PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua-Chelsea prefaţat de preotul unicei Biserici Anglicane din România: ”Fotbalul aduce bucurie”

Părintele Patrick va vedea meciul de mîine seară la TV și a mărturisit:
Părintele Patrick va vedea meciul de mîine seară la TV și a mărturisit: "Sînt neutru. Iar după partidă, îi aștept pe fanii englezi la biserică" // FOTO: Eduard Apostol

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 martie 2013 21:25

Părintele Patrick, cel ce ţine slujbe la unica Biserică Anglicană din România, a oferit ieri o avanpremieră pacifistă înainte de războiul Steaua - Chelsea.

Un monument istoric, din cărămidă roşie, cochet, curat, simplist, în inima Bucureştiului, lîngă Grădina Icoanei. Este singura Biserică Anglicană din ţara noastră, aşa a fost dintotdeauna, ctitorie fondată în 1903 chiar de Regina Maria a României. "Care era şi ea anglicană", a spus Patrick Irwin, un părinte cu voce domoală, trecut de 50 de ani. "Este deschis la minte, a permis concerte de jazz, expoziţii de artă contemporană", a povestit Adina Cocărgeanu, organista bisericii.

"Îmi place fotbalul, fiindcă aduce multă bucurie. Am văzut în urmă cu un an şi jumătate suporteri ai Stelei care sărbătoreau o victorie în Piaţa Universităţii şi apreciez că nu erau violenţi. Erau fericiţi, am aplaudat şi eu cu ei, deşi nu pricepeam pe cine au învins", a mărturisit preotul pentru GSP TV.

N-are preferinţe în privinţa vreunei echipe de club, spune că-l apreciază pe Roy Keane şi că se uită la fotbal la televizor pentru că-i place sportul. La slujbele sale duminicale vin, în medie, 40-50 de oameni, de toate naţionalităţile, "şi conversăm despre fotbal, în special cu românii, observ că le place mult, că le aduce bucurie".

Părintele Irwin a auzit de Steaua: "O să aibă meci greu cu Chelsea, dar nu va fi război, ci o întrecere sportivă. Am auzit de Gigi Becali, e chiar o figură în România. Am înţeles că este o persoană religioasă, mă bucur pentru el, noi, anglicanii, şi ortodocşii sîntem în relaţii foarte bune".

"Sînt fan al "naţionalelor" din Regatul britanic, dar ţin şi cu România cînd nu le întîlneşte pe acestea. Mulţi conaţionali de-ai voştri, inclusiv ministrul culturii, vin în biserica noastră să asculte muzică barocă sau pur şi simplu să se umple de energii pozitive" (Patrick Irwin, preot Biserica Anglicană)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
calea_victoriei
calea_victoriei  •  06 Martie 2013, 05:27

Ba imperatoare eu m-am nascut in fata Bisericii Anglicane . Cind luam sanwich-ul la geam aveam biserica in fata mea . Pe timpul ele cind veneau englezii la slujba isi lasau pantofii la usa bisericii . Acum cred ca preotul ii lasa sa intre cu ei in biserica . Poza o vezi si in avatarul meu .

guest_one
guest_one  •  06 Martie 2013, 01:26

Moflea tu esti in poza ? :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează