INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

A doua înfrângere pentru Loți! Boloni, învins de echipa lui Patrick Vieira în Franța

Ladislau Boloni // Foto: Imago
Ladislau Boloni // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2023 15:57 / Actualizat duminica, 24 septembrie 2023 16:07

După patru meciuri la rând fără eșec în Ligue 1, Ladislau Boloni a pierdut astăzi acasă cu Metz în fața lui Strasbourg (0-1), antrenată de fostul campion mondial francez Patrick Vieira. Gazdele au avut două ocazii mari la 0-0, dar au cedat în minutul 83 la prima minge cadrată a alsacienilor.

Într-un campionat ai cărui jucători sunt cotați în total la 3,47 miliarde de euro, cu un PSG evaluat la 1,03 miliarde, Loți are teoretic cel mai slab lot din Ligue 1. Grupul lui are o valoare de 34,5 milioane, de aproape trei ori mai puțin ca Strasbourg (101,95), adversara din această etapă.

Liderul-surpriză din Ligue 1, condus de un antrenor anonim italian, a detronat-o pe AS Monaco în meci direct
FRANȚA
Liderul-surpriză din Ligue 1, condus de un antrenor anonim italian, a detronat-o pe AS Monaco în meci direct

Cu Ladislau Boloni, Metz a reușit al treilea cel mai bun parcurs în ultimii 25 de ani

Și totuși, cu acești băieți, Loți Boloni se luptă să mențină echipa cât mai sus. Are 70 de ani, este cel mai în vârstă antrenor din elita Franței, al 3-lea din Top 5 Europa.

După primele cinci runde, era pe locul 8, cu două victorii, două egaluri și o înfrângere. Opt puncte, al treilea cel mai bun parcurs în acest moment al competiției al formației lorene în ultimul sfert de secol. Traseul lui Boloni era depășit doar în 2004-2005 (11 puncte) și în 2016-2017 (10).

Ladislau Boloni, mereu cu carnețelul în mână

Neînvins din 13 august, 1-5 cu Rennes la startul L1, Loți a câștigat numai în deplasare în actuala stagiune, fără să ia gol, 1-0 la Clermont și Lens. Acasă, două remize identice, 2-2 cu Marseille și Reims.

Boloni, mereu cu carnețelul în mână, notându-și permanent ideile în timpul jocului, l-a înfruntat astăzi pe Patrick Vieira, 47 de ani, fostul mare campion mondial și european francez. Un „Derby du Grand Est”, cum e numit duelul, arbitrat de Clement Turpin, cel mai bine cotat „central" al Hexagonului, în fața a 28.000 de spectatori.

Eroul lui Ladislau Boloni în etapa trecută a greșit acum

La pauză, Metz a avut 4-0 la șuturi, dar niciunul nu a prins spațiul porții. În repriza secundă, Loți putea câștiga. După un corner, căpitanul Matthieu Udol era în mijlocul careului. La întâiul șut cadrat al partidei, în minutul 70, nu l-a învins pe Matz Sels. A tras din dreptul punctului de la 11 metri direct în goalkeeperul aflat pe centrul porții.

În minutul 80, o ocazie și mai mare pentru gazde. Malick Mbaye, nemarcat la marginea careului mic, s-a precipitat și a șutat pe lângă bară! Trei minute mai târziu, Strasbourg a deschis scorul la prima sa minge pe poartă (Diarra)!

Oukidja, goalkeeperul lui Boloni, eroul etapei trecute, la 1-0 cu Lens, a greșit. Balonul a trecut pe sub el. Golul celei de-a doua înfrângeri a lui Loți cu Metz în Ligue 1.

Citește și alte știri despre antrenorii stranieri: 

Mutu i-a certat pe jurnaliștii azeri: „Neftchi trebuie iubită mai mult, mai ales de presă. Și alte echipe pierd și nu sunt criticate”

Învins azi de Dan Petrescu, e invidios pe salariul românului: „Cât câștigă el și cât câștig eu?”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  24 Septembrie 2023, 19:35

...pe nimeni din Romania nu intereseaza de echipa acestui antrenor francez de etnie maghiara ...de curiozitate m am uitat la meci ...Metz o echipa slaba condusa de un neputincios de pe margine este alcatuita din bronzati francezi jucatori de duzina ...daca nu l schimba repede pe cast o sa retrogradeze ...bine ca nu l am pus la Nationala o facea praf mai rau decat in 2001 cand a ratat calificarea de pe primul loc ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează