INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

A intrat în vulcan! » Va supravieţui Boloni în infernul Lens?

Articol de - Publicat luni, 10 ianuarie 2011 00:00

Catastrofalul debut, 1-5 cu PSG, şi eliminarea din Cupa Franţei îi reamintesc antrenorului situaţia teribilă a clubului său.


A riscat poate prea mult Boloni cînd a acceptat oferta lui Lens. A intrat direct în vulcan. O echipă dezbinată, părăsită de fani, cu o situaţie financiară proastă şi cu un preşedinte care ameninţă că îşi dă demisia dacă Sang et Or retrogradează! "Un club bolnav", a scris La Voix du Nord. Iar primul rezultat, un 1-5 umilitor la Paris, în "32"-imile Cupei Franţei, anunţă o jumătate de an înfiorătoare pentru antrenor. Obiectiv? Salvarea! Momentan, Lens e pe locul 19, penultimul!

"E o situaţie delicată, avem o mulţime de probleme, dar e momentul să opresc hemoragia. Nu vreau să cred că echipa mea e într-o stare atît de jalnică"
Loţi Boloni, după PSG - Lens 5-1

ECHIPA
Bătaie între jucători
În lot e tensiune mare. În octombrie, cu Sochaux, doi colegi s-au luat la bătaie în plin meci. Demont, căpitan în acea partidă, l-a certat pe Kovacevici după ce a pierdut o minge, sîrbul i-a sărit la gît, iar francezul l-a lovit şi el cu pumnul! "Am cerut agresivitate, dar nu box între noi", i-a atacat preşedintele Martel, amendîndu-i. Încă o dovadă: sîmbătă, portughezul Ramos (neinclus în lot), aflat în tribună, a explodat de bucurie după un gol al lui PSG.

FANI
Proteste şi boicot
Suporterii nu mai suportă. În decembrie, după 0-3 cu Lorient, fanii au protestat, insultîndu-i pe fotbalişti. Portarul Runje le-a strigat: "Sînteţi nişte nulităţi!". Nu şi-a cerut scuze şi, premieră în istoria grupării, galeria a cerut boicotarea partidei cu Caen (amînată însă ulterior). Oricum, spectatorii nu se mai înghesuie la meciuri. Pe 4 decembrie, cu Auxerre, au fost doar 21.147 pe "Felix Bollaert" (41.233 locuri), cel mai mic număr în ultimii 12 ani de Ligue 1.

FINANCIAR

40 de milioane pierderi
Lens suferă după retrogradarea din 2008. "Am pierdut 40 de milioane de euro. În Ligue 2, poţi să scazi salariile cu maximum 20 la sută, dar veniturile s-au redus cu 80 la sută!", s-a plîns preşedintele Gervais Martel. Sang et Or au promovat în 2009 în Ligue 1, însă clubul a fost trecut sub supravegherea Fiscului din cauza problemelor financiare şi a marilor datorii. O nouă cădere din elită ar fi probabil un dezastru.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
xabab
xabab  •  10 Ianuarie 2011, 12:53

Echipa a 2-a din clasament (PSG) bate penultima echipa: Lens, locul 19. Care e problema? Mi se pare un rezultat normal. Daca se intampla invers, era o mare surpriza. Iar responsabilitatea lui Boloni e mica, abia a preluat echipa, n-avea cum sa schimbe mare lucru.

cristichisu
cristichisu  •  10 Ianuarie 2011, 11:58

stati linistiti omu se lauda ca are scoala de antrenori franceza! De Romania nici nu vroia sa auda! Sper ca atunci cand o sa fie ciuca batailor sa se laude la fel cu scoala facuta in Franta si sa nu spuna ca alti conationali (si nu neaparat de culoare) ca este roman!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează