INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Aclamat » Costel Gâlcă a început perfect aventura de la Espanyol: primul meci, prima victorie și prima calificare

Următorul meci al lui Gălcă la Espanyol e sîmbătă: cu Las Palmas în Primera (19:15, Digi 2)
Următorul meci al lui Gălcă la Espanyol e sîmbătă: cu Las Palmas în Primera (19:15, Digi 2)

Articol de - Publicat joi, 17 decembrie 2015 00:00

Fanii catalani îl iubesc pe Costel. I-au scandat numele și, pentru el, i-au aplaudat pe alb-albaștri, după ce îi fluieraseră cinci luni la rînd. Un mare BRAVO în presa spaniolă: "E miracol la Espanyol".

Costel e alt gen de antrenor. Campion cu Steaua, pleacă în Spania, nu în Orient. Acceptă riscul Espanyol, o echipă în derivă, demoralizată și fluierată de propriii fani. Poate să piardă tot, dar, dacă învinge la clubul unde a jucat și pe care-l iubește, cota sa va crește enorm.

Cel mai ofensiv joc din ultimii 50 de ani!

Luni a venit, a semnat, a făcut două antrenamente și, după doar o zi, a și debutat pe banca blanquiazul. Le-a dat încredere jucătorilor, cucerindu-i pe suporteri și pe ziariști cu stilul său.

"La primul meci, orice tehnician nou își ranforsează apărarea și nu vrea să ia gol. El, din contră, a ales atacul. A început cu cea mai ofensivă formulă a lui Espanyol de la «los Cinco Delfines»", a observat As, cotidian madrilen!

Cei cinci "delfini", Amas-Marcial-Re-Rodilla- Jose Maria, au format avangarda cea mai strălucitare din istoria formației catalane, locul 3 în Primera 1966-1967, cea mai bună clasare alb-albastră.

Vrea și mai mult

A cîștigat, 2-1 (după 0-1 în minutul 7), s-a calificat în "optimile" Cupei Spaniei și, mai important ca orice, i-a readus pe suporteri lîngă echipă. L-au aclamat pe el, dar i-au susținut și pe jucători. La sfîrșit, presa, mai ales cea catalană, a observat prompt transformarea radicală a atmosferei de la Espanyol.

"Gâlcă, omul care a schimbat fluierăturile în aplauze", a scris Mundo Deportivo: "E un adevărat miracol". Ce spune Costel? Vrea și mai mult: "Posesie, presing, consistență. Și mentalitate de învingători".

"Gâlcă ne-a dovedit din start că e un tip cu idei la fel de profunde ca rădăcinile sale. Ne-a arătat ce valoare are transformînd un Espanyol obișnuit cu apărare-contraatac într-o echipă de atac"
As, cotidian spaniol

"Mă simt extraordinar. Mereu mi-am dorit să vin în Spania, mai ales la Espanyol, unde simt culorile. Aici s-au născut copiii mei, aici am cîștigat Copa del Rey"
Costel Gâlcă, la DigiSport

12e locul ocupat de Espanyol în Primera (17p în 15 etape), la 3 puncte de zona retrogradării

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1007102829310040
Rusu Constantin  •  17 Decembrie 2015, 19:16

La Steaua a răbdat umilința fără să se lamenteze și poate de asta Dumnezeu va avea grijă să-i fie bine. indiferent de rezultatele ce vor veni sau nu, ca om jos pălăria ....

the_gunner
the_gunner  •  17 Decembrie 2015, 09:25

Asa e cind pui suflet in munca ta !Sper ca cei din conducerea clubului sa-i dea tot sprijinul in toate momentele ,grele si usoare . Sper ca acolo sa nu fie un cioban sef .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close