INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRINS DOPAT EPISODUL 3

Adrian Mutu a venit degajat la primele audieri în "dosarul sibutramina": "Maximum şase luni"

Adrian Mutu, Mutu, Fiorentina
Adrian Mutu, Mutu, Fiorentina

Articol de , - Publicat joi, 04 martie 2010 00:00

Apărarea românului mizează pe o suspendare care să expire cel mai tîrziu la sfîrşitul lui iulie. Problema-cheie a recidivei se va discuta în detaliu peste două săptămîni. Verdict: în jur de 15 aprilie

O oră şi jumătate au durat ieri primele audieri în "cazul Mutu", desfăşurate la Roma, în faţa Tribunalului Antidoping, prezidat de Ettore Torri. Îmbrăcat la patru ace, într-un costum gri, vestă şi cu o cămaşă bleu, descheiată la gît, jucătorul român a sosit la stadionul "Olimpico" cu un elegant BMW X5, pe scaunul din dreapta şoferului, fiind însoţit de trei avocaţi: Nino D'Avirro, Michele Ducci şi Paolo Rodella. Arăta mult mai degajat decît în toamna lui 2004, cînd a trebuit să dea socoteală la Londra pentru escapada cu cocaina din perioada Chelsea.

Probe medicale suplimentare
"Briliantul" a avut prilejul să-şi exprime personal punctul de vedere într-un speech de cîteva minute şi a rămas deocamdată fără răspuns la întrebarea-cheie: dacă va fi judecat sau nu ca recidivist. Subiectul va fi abordat în detaliu abia la următoarea prezenţă în faţa magistraţilor, peste circa două săptămîni, cînd vor veni numai apărătorii atacantului. Atunci vor trebui să aducă probe suplimentare la dosar, documente medicale de evaluare ale unor specialişti pentru medicamentul luat de Mutu. 

Aflat şi el în capitala Italiei, impresarul Ioan Becali a punctat că "Adrian şi-a asumat greşeala de a nu fi întrebat medicul echipei înainte de a apela la acele pastile. Avocaţii au prezentat instanţei exact prospectul produsului incriminat şi urmează să vină şi cu alte analize specifice spre a dovedi nevinovăţia lui Mutu".

Poate ataca doar la TAS
Giovanni a estimat că verdictul final va fi dat în jurul datei de 10-15 aprilie: "Probabil că va primi o sancţiune între una şi şase luni de pauză". Presa din peninsulă acreditează însă în continuare ideea că pe jucător îl paşte în continuare o suspendare mai mare de un an de zile atîta timp cît spectrul recidivei planează încă asupra capului său.

Dacă nu va fi mulţumit de soluţia Tribunalului Antidoping, Mutu va putea ataca decizia la TAS. Acolo unde "cazul sibutramina" s-ar putea intersecta cu "dosarul cocaina-Chelsea".

"Trebuie să demonstrăm că acest medicament nu are nici măcar efect minim asupra performanţelor sportive. Adrian a fost lucid şi a răspuns cu seriozitate la întrebări. Totul va depinde de evaluarea instanţei în privinţa recidivei"
Nino D'Avirro, avocatul lui Mutu

"Sînt optimist. Adrian a luat acel medicament din motive independente de factorul sportiv. Problema recidivei e o chestiune de drept care va trebui discutată cu o altă ocazie"
Paolo Rodella, avocatul lui Mutu

"Mutu a venit foarte liniştit la Roma, iar la audieri nu era la fel de supărat ca la procesul de la Londra"
Ioan Becali, impresarul lui Mutu

35 de zile au de trecut de cînd Mutu se află în stare de suspendare după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină în două rînduri, la meciurile cu Bari (10 ianuarie) şi Lazio (20 ianuarie)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
 •  04 Martie 2010, 18:31

asta s-o creada Mutu ca nu stia ce ia,nu pacaleste pe nimeni,a venit degajat datorita impertinentei,proastei cresteri,si datorita figurilor din capul sau,doar atat poate fara substante interzise,si daca aparea in prospect sibutramina,el stia ce-i aia?sau probabil cineva i-a recomandat sa le ia pt a fi in forma,probabil sub forma de energizant,dar la cat il duce capul...sa plateasca pt asta sper sa-i dea 4 ani sa-l invete minte ca asta merita.

 •  04 Martie 2010, 17:33

de ce nu mai joaca mutu ??? pemtru ca nu si-a luat pastilele!

 •  04 Martie 2010, 16:10

Speram sa iasa cu succes , Mutu aduce o contributie echipei nationale .. fie ca vreti fie ca nu Romania sta in Mutu , Chivu , Radoi , Rat si etc . Ati vazut ce sa intamplat miercuri fara 4 jucatori importanti nu ? O fi el amical dar Israelul a aratat diferenta

Vezi toate comentariile (11)
Comentează