INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Adrian Mutu: "Uneori am fost un geniu şi în afară terenului! Mă retrag în 2014"

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 decembrie 2010 00:00

Într-un interviu acordat cotidianului La Nazione, fotbalistul a declarat că vrea să-şi încheie cariera la Fiorentina, iar cele mai importante momente fotbalistice de până acum au fost calificarea la Euro 2008 şi victoria asupra lui PSV Eindhoven.

Deşi s-a vorbit de diferite destinaţii pentru Adrian Mutu, este din ce în ce mai sigur că acesta va continua la Fiorentina. Şefii grupării Viola i-au propus prelungirea contractului pentru cinci ani, dar fotbalistul a declarat într-un interviu acordat cotidianului La Nazione că intenţionează să se retragă din fotbal peste trei ani.

- Cinci ani, 66 de goluri la Fiorentina, un număr necunoscut de cazinouri. Geniu pe teren, imatur în afara lui. Recunoşti asta?
- Ei bine, uneori geniu şi afară.

- Felicitări pentru modestie...
- A fost o glumă. Întotdeauna am spus că nu sunt un sfânt, dar unele poveşti au fost inventate, pentru că sunt jucător de fotbal. Ştiu că ar trebui să fiu un model pentru copii şi nu am fost în stare să-mi ţin această promisiune, dar voi încerca să fiu mai bun ca om. Voi încerca să nu fac din nou greşeli.

- Nouă luni de suspendare, apoi problemele cu Chelsea. Este adevărat că te-ai gândit să renunţi la fotbal?
- Nu, nicio secundă. Toată această perioadă m-am gândit la momentul când voi reveni să joc.

- Despre Chelsea...
- Nu aş vrea să vorbesc, sunt avocaţi care se ocupă de asta.

- Ţi-e frică de faptul că vei fi obligat să plăteşti cele 17 milioane de euro?
- Nu, nu cred că se va întâmpla asta.

- Despre bătaia cu chelnerul?
- No comment. Există o predură în desfăşurare.

- Şi în România există multe poveşti despre activitatea ta extra-fotbalistică...
- Ştiu şi e rău că se întâmplă aşa. De exemplu, ei au publicat fotografii cu case despre care au spus că ar fi ale mele, la Miami. Dar casele alea nu-mi aparţin. Este jurnalism de bârfă, nu sunt ştiri. Din acest punct de vedere România este ca Turcia. Totul este senzaţional, aproape întotdeauna neverificat.

- Despre naţională?
- Sper să mă întorc, dar să vorbim mai puţin, trebuie să joc în campionat.

- Ai contract cu Fiorentina până în 2012. Ce se va întâmpla după?
- Vreau să-mi închei cariera aici. Chiar sper asta. N-are sens să facem alte previziuni. Nu cred că viitorul meu aici are vreo legătură cu evoluţia din partea a doua a sezonului. Clubul mi-a propus reînnoirea contractului pentru cinci ani, dar eu le-am spus că vreau să mai joc doar trei ani. Vreau să îmi termin cariera la Fiorentina.

- Care a fost cel mai fericit moment al carierei tale de fotbalist?
- Calificarea la Euro 2008, cu naţionala României, iar cu Fiorentina victoria asupra lui PSV Eindhoven.

- Cazul sibutramina?
- O prostie. Dar cine mă cunoaşte ştie că am fost de bună credinţă şi de aceea în ultimele nouă luni am putut să mă uit în oglindă cu încredere.

- Vei da în judecată compania care a produs pastilele?
- Avocaţii mei examinează asta. Nu era nimic scris pe ambalaj, pilulele erau contrafăcute. Sibutramina face rău la inimă, numai un nebun ar lua voluntar.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (2)
bdgeorge
bdgeorge  •  10 Decembrie 2010, 17:17

poate sa faca orice in afara terenului e viata si cariera lui dar pt ce face cind este pe teren eu il iubesc pe Adi Mutu,aproape la fel cit l-am iubit pe Gica Hagi. Indiferent de viata extrasportiva care a dus-o Adi este cel mai talentat Fotbalist roman la ora actuala,iar lipsa lui la nationala se vede si se simte.Nu sariti la mine este doar parerea mea.Il Muce junior ar trebui sa inceapa echipa cu Mutu si Chivu asta e parerea mea!!!

sirehd
sirehd  •  10 Decembrie 2010, 17:07

striga modestia-n el, saracuztu...totusi, il vreau la nationala

Vezi toate comentariile (2)
Comentează