INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CROTONE

Adrian Stoian visează la un salt important în carieră: ”Mă salvez cu Crotone și ajung în națională”

Articol de - Publicat miercuri, 03 august 2016 00:00

"Anul trecut, în Serie B, mi-era mai greu să câștig pe Playstation decât pe teren”, spune Stoian în interviul din Gazzetta dello Sport

Adrian Stoian are planuri mărețe pentru sezonul viitor în Serie A. Doar nu degeaba și-a prelungit contractul cu Crotone pentru 3 sezoane. "Am venit aici să dau o mână de ajutor, când am rămas în Serie B, dar acum vreau să reușim și minunea. Să ne salvăm și în Serie A și apoi să ajung în echipa națională", a dezvăluit mijlocașul român de 25 de ani, aflat în fotbalul peninsular din 2008.

Roma i-a oferit șansa, la 17 ani. "Veniseră doi români, Pena și Mladen, de la Academia Popescu. Apoi, am ajuns eu cu agentul Chiodi și m-au trimis la Primavera, cu Florenzi și Bertolacci. La Bari am trecut să joc extremă, să alerg pe stânga folosind piciorul drept. Mi-a plăcut poziția. Acolo m-a folosit și Jurici la Crotone. Anul trecut mi-era mai greu să câștig pe Playstation decât pe teren".

"Sper să mă vadă Daum"

Trecut pe la "naționalele" de juniori și de tineret, Stoian n-a făcut și saltul la cea mare. L-a întâlnit de mai multe ori pe Chivu, apoi l-a cunoscut și pe Mutu: "Am jucat o dată la «națională», într-un meci cu Trinidad. Dar acum, cu noul selecționer Daum și evoluând în Serie A, sper să reușesc".

"Am crescut cu mitul lui Totti, dar am legat prietenii la Roma și cu Aquilani și Vucinici. Spalletti, un grande: m-a debutat cu Juve, am intrat în locul lui Vucinici"
Adrian Stoian, mijlocaș Crotone

"Sunt foarte legat de țara mea. Părinții mei, funcționari la stat, au făcut multe sacrificii, însă acum îi ajut eu. Am cumpărat o casă în București și sunt logodit cu Daniela de doi ani și jumătate"
Adrian Stoian, mijlocaș Crotone

"Stema Craiovei de pe brațul stâng e un tatuaj care nu mai contează. N-am jucat niciodată pentru Craiova, însă țin cu ea de mic. Mergeam cu tata la stadion"
Adrian Stoian, mijlocaș Crotone

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
viperx10
viperx10  •  03 August 2016, 13:57
Postat de papa_poulette pe 03 August 2016, 10:05

Asta se aude oare vorbind? Chiar nu are simtul penibilului? Un retrogradat anonim vrea la nationala

Eu inteleg ca a promovat, unde vezi ca a retrogradat?

papa_poulette
papa_poulette  •  03 August 2016, 10:05

Asta se aude oare vorbind? Chiar nu are simtul penibilului? Un retrogradat anonim vrea la nationala

Vezi toate comentariile (2)
Comentează