INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STUTTGART

Alexandru Maxim îşi împărtăşeşte emoţiile după primul gol marcat în Bundesliga: ”Mă simt important”

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 31 martie 2013 22:14

Alexandru Maxim, 22 ani, a înscris unicul punct al şvabilor la eşecul de pe teren propriu cu Dortmund, 1-2. Şi povesteşte cum l-au ambiţionat comentariile de după transfer, care-i prevedeau o experienţă tristă la Stuttgart


- Alex, sună bine să marchezi la primul meci ca titular în Bundesliga!
- Da, numai că nu m-am putut bucura pe deplin fiindcă am pierdut contra lui Dortmund. Pentru mine e important acum că lumea mă apreciază, mă ajută, iar asta îmi dă mare încredere. Am avut şi şansă cu acest gol, dar chiar mă gîndeam că aproape mi-am făcut un obicei din a înscrie împotriva adversarilor mari! Poate e o coincidenţă, însă asta mă încurajează şi mai tare. Bine, în Bundesliga ai cam în fiecare etapă în faţă un rival cu greutate!

Click aici pentru VIDEO!

"Primele două zile au fost ciudate"
- Care a fost momentul cel mai delicat şi cel mai plăcut în experienţa de pînă acum din Germania?
- Cel mai ciudat m-am simţit în primele două zile. Eram într-un loc nou, foarte aranjat, am intrat într-un vestiar în care nu cunoşteam pe nimeni şi nu prea ştiam de unde să încep! E perioada aceea în care toţi vor să vadă cum te comporţi, ce fel de om eşti şi am încercat să trec repede peste bariera asta, mai ales că eu nu sînt un tip timid, retras. Iar cel mai frumos a fost momentul cînd am semnat cu Stuttgart, plecînd cu învoire din cantonamentul "naţionalei" din Spania, în ianuarie. Şi, bineînţeles, golul de sîmbătă cu Dortmund!

"Mă felicit că am avut răbdare să aştept oferte de afară"
- Cum a fost impactul cu fotbalul german din punct de vedere fizic?
- Mai greu în primele două săptămîni, fiindcă veneam după o perioadă în care nu jucasem, eram cam în urmă cu pregătirea. Nici acum nu sînt la nivel optim, dar am mai recuperat din handicap şi, cu cît joci mai mult, cu atît prinzi ritmul competiţiei şi estompezi mai repede diferenţele. Mai am de tras, dar sînt într-un grup de oameni serioşi şi asta mă ajută să mă adaptez mai facil.

- Cred că te feliciţi acum că ai avut răbdare în iarnă şi nu te-ai aruncat cu capul înainte la ofertele din ţară.
- Mi-am dorit foarte mult să prind direct un contract în străinătate. De aceea nici n-am semnat la prima propunere. Iar apoi, după ce am parafat înţelegerea cu Stuttgart, au şi apărut comentariile pesimiste! Că n-o să fac faţă, că voi fi trimis la echipa a doua sau a treia, că Bundesliga nu e pentru Maxim. M-au ambiţionat incredibil aceste "preziceri" şi cred că primii paşi pe care am reuşit să-i fac în Germania arată că Maxim poate face performanţă. Mă simt important prin prisma încrederii care mi se acordă aici. Depinde însă numai de mine să cresc de la meci la meci.

"Trebuie să luăm şase puncte cu Ungaria şi Turcia"
- Ce zici de thrillerul 9-2 de la Bayern - Hamburg?
- Fenomenal! Eram cu nişte colegi în oraş şi vedeam meciul, nu ne venea să credem că Bayern marchează aproape la fiecare atac. Au închis demult campionatul şi abia aştept sezonul următor pentru confruntarea cu Guardiola. Va fi tare interesant!

- La Stuttgart îţi merge bine, dar la "naţională" ai fost doar rezervă la Amsterdam după ce ai intrat bine la Budapesta şi ai contribuit la golul lui Chipciu din prelungiri. Ce a fost în sufletul tău în Olanda?
- Nu vreau să mai comentez aceste lucruri. Regret că n-am obţinut mai mult din această "dublă", dar, pe de altă parte, aş zice că n-a ieşit chiar rău, ţinînd cont de modul cum am obţinut egalul cu Ungaria, în prelungiri. Eu mă simt bine că sînt la echipa naţională, voi veni cu drag la fiecare convocare şi sper ca în toamnă să luăm maximum de puncte cu Ungaria şi Turcia ca să ne asigurăm locul pentru baraj.


"Am oferit recent un interviu pentru o revistă din Stuttgart, iar reporterii mi-au spus că fanii deja mă apreciază. Am şi simţit asta, pentru că mă aplaudă, mă încurajează. Le mulţumesc!"
Alexandru Maxim, mijlocaş Stuttgart

2,5 a fost nota primită de Maxim în Kicker (maximum 1, minimum 6) pentru meciul cu Dortmund

7 meciuri are Alex la Stuttgart (4 în Bundesliga, 3 în Europa League): 167 de minute a jucat în toate competiţiile la VfB

300 de mii de euro e salariul anual al lui Maxim, care are contract pînă pe 30 iunie 2017

"Maxim nu a cîştigat toate duelurile, mai are de lucru la pregătirea fizică, dar a dovedit că e un foarte bun fotbalist. Şi nu doar pentru frumosul său gol!"
Stuttgarter Zeitung, cotidian german

Doar o pasă greşită în 73 de minute!
Maxim a ieşit clar în relief sîmbătă, la 1-2 cu Dortmund. Potrivit statisticii tabloidului Bild, mijlocaşul şvabilor a avut cel mai bun procent de pase reuşite dintre toţi jucătorii de pe teren: 96 la sută! A dat 25 de pase, 24 corecte şi una singură greşită în 73 de minute. Şi-a creat o şansă de gol, concretizînd-o! Doar capitolul dueluri nu e pozitiv: a pierdut 10, a cîştigat 9.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
dinamo4eva
dinamo4eva  •  01 Aprilie 2013, 13:08
Postat de kobritzzzaaa pe 01 Aprilie 2013, 12:10

Pai s-a accidentat schmelzer si in locul lui a fost introdus Piszczek, care dupa 5 minute a si marcat.

a dat si pasa de gol...

kobritzzzaaa
kobritzzzaaa  •  01 Aprilie 2013, 12:10
Postat de nino pe 01 Aprilie 2013, 11:41

Piszczek a dat golul lui BVB.

Pai s-a accidentat schmelzer si in locul lui a fost introdus Piszczek, care dupa 5 minute a si marcat.

aly_dinamo
aly_dinamo  •  01 Aprilie 2013, 11:42
Postat de forumeer pe 01 Aprilie 2013, 03:35

Cam asa ceva a facut si Guidolin cu Torje, doar ca nu i-a reusit, sa speram ca nu va fi cazul si aici. L-a luat pe Torje pt postul de mijlocas central ofensiv sau al 2-lea varf, desi jucase la dinamo numai ca mijlocas dreapta. In cazul nostru, Maxim jucase numai ca mijlocas stanga la Pandurii. Denota mult curaj, sa iei un jucator pt o pozitie diferita fata de ce jucase in toata cariera de pana la transfer. Riscant, dar uneori iese! Pana acum, i-a iesit lui Labbadia. Sper sa confirme si pe termen lung Maxim, avem mare nevoie de el la nationala. Multa bafta, Alex!

Torje juca doar pe banda dreapta....Maxim a jucat pe toate posturile la Pandurii, desi pozitia principala era , intradevar, pe stanga...Oricum Torje era clar om de banda....nicio legatura cu pozitia centrala...el ce stie sa faca )si anume banda) o face bine...Maxim in schimb e mult mai tehnic...poate juca foarte bine pe oricare post din spatele varfului..

Vezi toate comentariile (14)
Comentează