INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DRAMA LUI NEŞU

Alje Schut şi-a deschis sufletul pentru cititorii GSP: "Nu sînt vinovat, dar inima mi-e ruptă"

Articol de GSP - Publicat luni, 16 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 16 mai 2011 01:02

Stoperul lui FC Utrecht abia aşteaptă să discute cu tatăl lui Neşu: "Vrea să-mi spună personal că nu sînt vinovat, şi am nevoie ca de aer de cuvintele lui!"

Exceptînd declaraţiile pe care le-a acordat site-ului oficial FC Utrecht, Alje Schut nu vrea să vorbească despre nimic, cu nimeni. Cu lacrimi în ochi la finalul partidei cu Alkmaar, uriaşul fundaş olandez nu îşi găsea locul în preajma vestiarului. Tricoul cu chipul lui Neşu şi eşarfa tricoloră îi păreau o povară în plus. A acceptat totuşi să-şi deschidă sufletul pentru publicul din România.

- Alje, e nevoie totuşi de un mesaj pe care să îl trimiţi suporterilor români. Cum te-ai simţit la meci?
- A fost incredibil de greu. Dar dacă n-aş fi fost la antrenamentul de sîmbătă şi la meciul de azi, poate m-aş fi pierdut definitiv! Mintea îmi spune că sînt nevinovat, dar inima mea e ruptă în mii de bucăţi! Am nevoie să aud din partea oamenilor că nu sînt eu de vină, să mă pot convinge...

- Ai reuşit să vorbeşti cu Mihai?
- Nu, ştiu că are un tub de oxigen în gură, iar de fiecare dată cînd vrea să vorbească, se emoţionează, iar asta nu-i face bine. Am vorbit cu soţia lui, printr-un prieten, şi ea mi-a spus că Dumnezeu e cu ei. Au multă credinţă şi ştiu că pentru voi, românii, e lucrul esenţial.

"Mihai e un om fantastic"

- Ce vrei să faci de acum încolo?
- Mă voi întîlni cu tatăl lui Mihai, vrea să vorbim şi eu abia aştept. Vrea să-mi spună personal că nu sînt vinovat, şi am nevoie ca de aer de cuvintele lui!

- Care era relaţia ta cu Mihai înainte de incident?
- El chiar e unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, un om fantastic, exemplul ideal pentru juniorii lui Utrecht: tăcut şi cu capul doar la fotbal. Totdeauna e gata să facă ceva pentru cei din jur... De-aceea şi oraşul acesta îl iubeşte atît de mult.

A izbucnit în plîns cînd a aflat că nu e acuzat în România
La finalul interviului, Alje Schut s-a interesat la reporterul GSP dacă suporterii români îl acuză de ceva pentru drama lui Neşu. Cînd a auzit că nu, a bufnit în plîns, s-a şters cu mîneca sacoului de prezentare al echipei şi s-a ascuns în vestiar.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
sibelius
sibelius  •  17 Mai 2011, 20:51

Nu cred ca vreun om normal ar fi putut sa-l acuze pe Schut de ceva. Bichonul s-ar putea sa nu mai va joace niciodata fotbal(sper sa ma insel!), dar e important sa-si revina, iar Schut sa se convinga ca a fost doar un accident nefericit. Oricum, doar niste romani puteau sa dea declaratii tembele de genul "ma asteptam sa pateasca ceva, e un bezmetic". Si stim toti cine au fost autorii declaratiilor.

pancu_mereu_idolul_meu
pancu_mereu_idolul_meu  •  17 Mai 2011, 19:52

olandezii sunt oameni cu suflet mare care tin mult la toti oamenii care muncesc la ei in tara mai ales in momentele acestea cumplite .RESPECT OLANDA!!!!!

raul4steaua
raul4steaua  •  17 Mai 2011, 12:13

tot respectul pentru acesti oameni minuntati din Olanda de la Utrecht, din pacate ne da o lectie la ce inseamna omenia

Vezi toate comentariile (16)
Comentează