INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ESPANYOL

Amânat! Gâlcă n-a fost dat afară nici acum, după al 10-lea meci fără victorie, la un punct de zona retrogradării

Gâlcă, furie și suferință la Espanyol Foto: Guliver/GettyImages
Gâlcă, furie și suferință la Espanyol Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2016 00:00

Costel Gâlcă mai stă o săptămână la Espanyol, deși a greșit sâmbătă, jocul prăbușindu-se după schimbarea făcută de el

Antrenorul putea fi dat afară după fix două luni la Espanyol. Numit pe 14 decembrie, debarcat pe 14 februarie? Așa așteptau mulți, pentru că statistica e împotriva lui: 1-2 cu Valencia a fost a 3-a înfrângere la rând, al 10-lea meci fără victorie în toate competițiile, al 6-lea eșec în ultimele 8 etape de Primera. Și doar 5 puncte dintr-un total de 27 posibile în campionat, numai două în 2016!

Dar antrenorul a evitat iarăși concedierea ca prin urechile acului. A doua oară în cinci zile. Marți, după 0-5 cu Sociedad, l-au salvat căpitanii. Sâmbătă noapte, într-o ședință de urgență cu directorii clubului chiar în vestiar, tot jucătorii i-au fost alături: "Suntem cu Mister până la moarte". Mai are o partidă, sâmbătă cu La Coruna, acasă. Camacho, care negociază deja cu catalanii, e în stand-by.

"De la terapie intensivă la morgă"

Contra Valenciei, și Gâlcă a greșit. În minutul 66, într-un moment cînd Espanyol conducea cu 1-0 și își domina rivala tehnic, tactic și, mai ales, psihic, tehnicianul a scos unicul vârf real, Caicedo, mizând pe un alt "închizător", Victor Sanchez. A vrut să-și asigure defensiva, însă și-a eliberat adversara de presiune. Din clipa aceea, Valencia s-a trezit și a dat două goluri în 5 minute (70-75). "De la terapie intensivă, Espanyol ajunge direct la morgă", a comentat Ivan Molero, de la AS.

A avut și ghinion. La 1-0, Duarte și Diop, singuri în fața porții, au tras consecutiv în goalkeeper. Tot Duarte a ratat la 1-1. Și Gerard a irosit o minge fantastică la 1-2.

"A ucis o echipă muribundă"

Fanii alb-albaștrilor nu mai țin cont de ratări. Îl vor plecat pe Costel. Mesajele de protest au inundat Twitter-ul. Un suporter sarcastic: "Chiar o să murim cu acest român". Altul, rău: "Spune că am jucat bine? Gâlcă trăiește pe altă lume! Ne-a arătat azi cât e de incompetent. A ucis o echipă muribundă". Și cel mai dur: "Du-te în România, să-ți sugă Dracula și ultima picătură de sânge!".
Nici ziariștii iberici nu-i mai acordă circumstanțe atenuante. Același Ivan Molero i-a transmis: "Din demnitate, Gâlcă trebuie să-și dea demisia".

CONFERINȚĂ DE PRESĂ: "Voi lupta! Până la capăt"

Sâmbătă, Gâlcă a fost asediat de jurnaliști, dar n-a cedat:

- Constantin, înțelegi că Espanyol are nevoie de un nou antrenor pentru a schimba dinamica negativă?
- A fost ultimul meu meci? Voi fi concediat? Întrebați conducerea!
- Tu ce crezi că se va întâmpla?
- Eu voi lupta! Până la capăt. Am jucat bine, ne-am creat ocazii, multe, clare, dar n-am înscris.
- Poți să convingi fanii?
- Hombre, la cum am evoluat azi, da, pot!
- Ești mulțumit?
- Mulțumit de atitudine. Băieții au dat 120 la sută. Nu am ce să le reproșez.

"Românul și-a imaginat că antrenează o altă echipă decât în realitate. Nu a avut știința de a modela jucătorii sau inteligența de a se adapta el la situație"
Alberto Martinez, jurnalist As

"Nu este vina lui Gâlcă, de ce să fie dat afară? Problema nu e antrenorul, suntem noi, jucătorii. Sper ca acesta să nu fie sfârșitul etapei Gâlcă"
Pau Lopez, portar Espanyol

8 eșecuri are Gâlcă la Espanyol în 12 meciuri (două victorii, două egaluri) în toate competițiile
22 de goluri a primit echipa catalană în ultimele 9 etape de Primera Division (a marcat doar de 6 ori)

Theodor Jumătate

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  15 Februarie 2016, 14:54

Omul bun trebuie sa aiba si sansa... Galca o merita!

valiro
valiro  •  15 Februarie 2016, 07:21

Astia sunt cantatori de prohod, nu ziaristi... O sa scrieti asa dupa fiecare meci, pana in vara, Galca nu poate fi dat afara, are clauza de obiectiv. In plus, statistica asta cu care va laudati este mincinoasa, unde e egalul 0-0 cu Barcelona? Ce usor e sa fii ziarist si sa minti prin omisiune...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează