INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DRAMA LUI NEŞU

Antrenorul lui Utrecht este bulversat: "În viaţa mea nu am văzut un accident atît de stupid la fotbal"

Ton du Chatinier a jucat între 1977 şi 1987 fotbal la Utrecht, iar apoi, cu scurte pauze, a activat ca antrenor în cadrul clubului
Ton du Chatinier a jucat între 1977 şi 1987 fotbal la Utrecht, iar apoi, cu scurte pauze, a activat ca antrenor în cadrul clubului

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 12 mai 2011 14:40

Ton du Chatinier, antrenorul lui Utrecht, este conştient că de la el se aşteaptă foarte multe în aceste momente. El este cel obligat să-i facă pe jucătorii de la echipă să treacă peste moment. Nu ştie cum, dar trebuie! Marele său noroc e că duminică se dispută ultima etapă din campionat, cu AZ Alkmaar. De la care, recunoaşte, nu aşteaptă prea multe.

- Aţi mai fost martor la vreun eveniment asemănător?
Nu! Cred că este cel mai stupid accident pe care l-am trăit în carieră. Am 53 de ani şi am jucat şi eu fotbal, am apucat să văd destule în viaţă. Aşa ceva însă niciodată!

- V-aţi dat seama din prima clipă că e vorba de ceva grav?
Nu imediat, nimeni nu se putea aştepta la aşa ceva. Dar am văzut că Mihai a rămas jos, iar el nu făcea aşa ceva. Atunci m-am speriat.

- Ce fel de jucător este Mihai?
- Genul pe care şi-l doreşte orice antrenor! Vesel permanent, fără să se plîngă vreodată, sufletul unui grup. Nimeni nu mi-a zis ceva rău de el, chiar dacă în viaţa unei echipe există mereu frecuşuri. Este în relaţii bune cu toată lumea, iar pe teren dă dovadă de un comportament incredibil. Dispus la orice efort pentru echipă.

-Veţi reuşi să-i faceţi pe jucători să-şi revină pînă duminică, la meciul cu AZ?
Recunosc, nu aştept mare lucru de la această partidă. Toţi sînt afectaţi. Wolfswinkel, liderul echipei şi cel care a luat-o pe Maria, soţia lui Mihai, de acasă ca să o ducă la spital s-a închis în el, Schut nici măcar nu se mai poate antrena... Va fi un meci ciudat, asta e sigur. Pe care însă trebuie să-l jucăm şi pentru Mihai.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
fibra
fibra  •  12 Mai 2011, 17:52

Sa dea Dumnezeu sa se faca bine Nesu.

thebluestlion
thebluestlion  •  12 Mai 2011, 17:00

Asta a si spus omul, iti dai seama ca e o tragedie...ti se inmoaie muschii cand vezi asa ceva, cum sa mai lupte aia ...

rorika
rorika  •  12 Mai 2011, 15:03

nu cred ca mai conteaza pt nimeni de la utrecht rezultatul!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close