INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA / RC LENS

Boloni îl contrează dur pe Mircea Lucescu: "Gura! Nu accept lecţii de patriotism"

Articol de - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2011 00:00

Noul tehnician al lui Lens a reacţionat, deranjat că Il Luce l-a împuns după ce a fost declarat antrenorul român al anului 2010: "Eu sînt antrenor român, nu francez sau italian, ca alţii"

- Domnule Boloni, Mircea Lucescu v-a înţepat voalat luna trecută afirmînd că el e antrenor român, nu francez sau italian, ca alţii.
- Lucescu are dreptul să se considere antrenor român fiindcă s-a format ca antrenor la echipe româneşti. A început la Corvinul, apoi la Dinamo şi la "naţională". Cînd a plecat în Italia avea deja o experienţă de 15 ani la nivel înalt şi foarte înalt. Bravo lui! Eu îi dau însă un singur răspuns: Să mai tacă din gură! Nu accept nimănui să-mi dea lecţii de patriotism!

"Tîmpenia e greu de potolit"

- Rămîneţi fidel şcolii franceze?
- Eu am început să antrenez în Franţa, am obţinut toate diplomele posibile în Franţa. Deci am cultura fotbalului francez. Cînd sînt întrebat ce fel de cetăţean sînt, eu ştiu ce trebuie să răspund. Dar cînd sînt chestionat de care şcoală sînt mai aproape ca antrenor, şcoală numai una am făcut, în Franţa. În România mi-au dat carnet de antrenor fără nici un examen, cînd am atins 50 de selecţii la naţională.

- Şi nu v-a ajutat?

- În Franţa n-a contat că aveam 108 selecţii, a trebuit să trec pas cu pas prin toate examenele. Ca să fie clar, de asta mă consider antrenor francez. În România n-am antrenat nici un club, decît un an la "naţională", nimic mai mult. Asta nu înseamnă că am ceva împotriva românilor sau a României. Încă o dată, tîmpenia e un lucru greu de potolit. Văd că s-a trezit vorbind despre mine şi marele Mihail Marian.

"Nu sînt pokerist"

- Aţi surprins preluînd pentru prima dată o echipă din mers. Ce v-a determinat să semnaţi cu Lens, echipă aflată la retrogradare?
- Îmi lipsea drogul activităţii de antrenor şi îmi doream enorm să revin. Nu e simplu să reintri în circuitul fotbalului francez, al cărui campionat este între primele 4-5 din lume. Pur şi simplu, era o oportunitate să mă întorc în fotbalul mare, la un club important. E onorant să fiu între primii 20 de antrenori din Franţa.

- Priviţi revenirea în Ligue 1 ca pe o revanşă după eşecul de la Monaco?
- N-am de luat nici o revanşă. Atunci chiar că aş fi jucător de poker dacă asta m-ar mîna în munca mea, cînd situaţia echipei este foarte delicată. În ceea ce priveşte Monaco, nu am destăinuit niciodată nimănui ce a fost la Monaco.

"Monaco, deziluzia vieţii mele"

- Ce a fost?
- Cea mai mare deziluzie pe care am trăit-o în fotbal. Bine, eu nu am reuşit la Monaco pentru că n-am fost destul de pregătit şi aşa mai departe. Problema e că nici Didier Deschamp, înaintea mea, şi nici cei care au venit după mine n-au avut rezultate. Toţi sîntem fraieri, am crezut în aceeaşi castană, aşteptam ceva, dar ne-am dat seama că Monaco e frumos pe dinafară, însă măcinat de multe probleme interne. Monaco ori este în primele 5, ori e un fiasco total.


"Nu e ăsta ultimul meu post. Colindînd în vacanţă prin România, Rusia, Ungaria, Cehia, n-ar fi un miracol să construiesc ceva într-un loc simplu"


"N-am avut nici o ofertă din România, nici de la CFR, nici de la Steaua. A, dacă aş fi acceptat sau nu, asta e altă mîncare de peşte"


"Săgeată" depinde de Fisc
Boloni a dat de înţeles că transferul lui Marius Niculae la Lens ar depinde de Fiscul francez. "Clubul este sub control financiar, poate cumpăra jucători doar cu aprobarea Fiscului. Lens are o gaură de peste 50 de milioane de euro. L-am vîndut pe atacantul nostru, Boukari, la Rennes, şi ne-am putem întări din banii pe care urmează să-i primim. Cu condiţia de a avea permisiunea celor de la finanţe". Nu este vorba doar de o sumă de transfer, Niculae putînd veni gratis, ci şi de salarii şi de orice alte bonusuri acordate jucătorilor achiziţionaţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
alpin.
alpin.  •  06 Ianuarie 2011, 00:25

pentru criticul, lucescu a antrenat in italia la inter si a reusit performanta sa'i scoata din toate competitile, lucescu la nationala a fost 0 zero, iar acum a castigat cupa uefa avand 100.000.000 euroi pe sezon, cu banii astia si sportul studentesc castiga cupa uefa

sibelius
sibelius  •  05 Ianuarie 2011, 23:22

@criticul: Turcia a ajuns pe 3 pentru ca a fost Terim. Lucescu nu are niciun merit acolo. El a preluat o masina buna la cheie. Atat. Ucraina are bani(negri, albi...nu conteaza). Daca ai bani vin si performantele. Inainte sa castige Lucescu UEFA trofeul fusese luat de CSKA Moscova si cu UN an inainte de Zenit.

moldovlahul
moldovlahul  •  05 Ianuarie 2011, 22:49

întotdeauna ptr mine secuii au fost şi vor fi sclavi Moldovei...restul românilor au fost iobagii lor de asta se manifestă ca atare.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează