INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  VALENCIENNES

Chiţu explică de ce a ales Franţa, deşi era dorit de Steaua: "Am plecat din România ca să progresez"

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 iulie 2013 15:56

Aurelian Chiţu, mijlocaşul celor de la Valenciennes, a declarat, într-un interviu pentru cotidianul La Voix du Nord, că şi-a dorit să plece din România pentru a continua să progreseze. Acesta a fost dorit în pauza de iarnă şi de Steaua.

"Venirea mea la Valenciennes a fost rapidă pentru că era cel mai bun lucru pentru mine. Totul s-a decis în urmă cu o lună sau două. Mai erau şi alte cluburi care mă doreau, dar nu ştiu care. Eu doream să plec din România pentru a continua să progresez, era necesar.

Şi am primit sfaturi de la prietenul meu Florin Bratu. El mi-a zis că Valenciennes este un club bun, că trebuie să fiu serios şi să învăţ cît mai repede franceza. Mi-a vorbit şi despre suporteri. Florin este un prieten foarte bun. Acum cu atît mai mult, dar îl cunosc de mult timp", a spus Chiţu.

El a precizat că în România pregătirile nu erau precum la Valenciennes: "Nu ne antrenam aşa. Aici antrenamentele sunt mai rapide, mai solicitante fizic. M-am acomodat foarte bine. Nu este o mare schimbare faţă de România, deşi nu a fost uşor să plec atît de tînăr. Sînt aici împreună cu vărul meu şi asta mă ajută. Vreau să învăţ rapid, îmi place mult echipa. Jucătorii sînt drăguţi cu mine, clubul este o familie. Se glumeşte mult, ca în România. Voi învăţa repede franceza pentru a înţelege totul. Voi lua lecţii la revenirea din stagiul de pregătire", a adăugat Chiţu.

Mijlocaşul Aurelian Chiţu a semnat, în iunie, un contract pe patru sezoane cu Valenciennes. Chiţu a jucat în ultimele sezoane la Viitorul Constanţa.

Sursă: Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
onethatcomes
onethatcomes  •  20 Iulie 2013, 20:49

Nici nu a inceput bine campionatul si echipa maidanezilor si-au castigat locul lor pe drept. La fundul clasamentului. Nici nu a inceput bine liga, ca deja Dinamo s-a instalat comfortabil in josul clasamentului:)))

dreamer123
dreamer123  •  20 Iulie 2013, 19:38

era si normal sa aleaga franta...

j.m.
j.m.  •  20 Iulie 2013, 17:23
Postat de flo_ax pe 20 Iulie 2013, 17:00

a fost pe dracu blat... voi chiar va faceti iluzii ca rezervele Stelei si titularii lui Dinamo au vreo valoare? Si cu ACS Poli a fost blat? Scuze, pretexte, dar asta e crudul adevar. Proiectul Negoita arata exact cat se plateste pt el, iar rezervele Stelei zero

baaa oaiee baaa, ciobanul vostru anunta inaintea meciului si dupa meci ca vrea sa faca un bine nasului sau, acest bine a fost un blat cat se poate de mare, ca sa se salveze satelitul stelei, si reghecampf a spus dupa meci, ca el nu intra in jocuri d-astea. Blatuitorilor, acum viitorul va sta capra dinou la voi.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează