INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Chivu este lucid, dar nu se ştie cînd va fi externat. Inter deja caută înlocuitor

Articol de GSP - Publicat joi, 07 ianuarie 2010 00:00

Corriere dello Sport relatează că fundaşul român Cristi Chivu a avut o noapte liniştită după accidentarea gravă suferită ieri, la cap. El este internat în spitalul Borgo Trento din Verona.


În această dimineaţă, în jurul orei 09:40 (10:40 ora României) doctorul Sergio Turatti, cel care l-a operat pe Chivu alături de echipa sa, a făcut declaraţii presei italiene: „Pacientul este lucid şi treaz, totul a decurs în mod normal după operaţie. Din punct de vedere neurologic totul este intact. Tomografia a revelat că fragmentele osoase au fust sudate corect. Cutia craniană se află în starea sa naturală, iar hematomul a fost eliminat”.

Profesorul Francesco Procaccio, directorul secţiei de Terapie Intensivă al spitalului veronez, a confirmat: „Urmărim cu atenţie starea sa, care în acest moment este bună. Pacientul este monitorizat din punct de vedere clinic şi instrumental, însă nu putem estima cînd va putea părăsi spitalul”.

În această dimineaţă Cristi Chivu a fost vizitat de soţia sa, Adelina, ca şi de doctorul lui Inter, Franco Combi, cît şi de alţi membri ai staffului interist.

Şeful secţiei medicale a clubului milanez a adăugat: „Colegii mei au explicat clar ceea ce s-a petrecut. Intervenţia medicală nu ar fi putut mai bună decît aceasta. El ar putea părăsi secţia de terapie intensivă, dar rămîne aici ca să nu fie «atacat» de reporteri. Cristian este liniştit şi seren. Este un tip excepţional”. Combi a relatat şi ce s-a petrecut imediat după incident: „El a rămas lucid imediat după contactul cu Pellissier, iar asta ar fi putut duce la subestimarea accidentării sale. Nu am făcut asta. Dacă a fost util că am avut un spital precum cel din Verona în apropiere? Cu siguranţă au fost foarte importante viteza şi calitatea prestaţiei medicale”.

Cel mai probabil, conform Corriere dello Sport, este ca românul să rămînă internat la Verona o săptămînă, ca apoi să se întoarcă la Milano.

De asemenea, deoarece se preconizează că absenţa căpitanului naţionalei României va fi până în vară, Inter deja se pregăteşte să accelereze «pista» Kolarov, de la Lazio, pentru a-şi acoperi gaura lăsată în defensivă.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
 •  10 Ianuarie 2010, 20:36

criti stim ca tu nu poti sa citesti aceste mesaje. speram ca adelina sa iti spuna si mai ales ca tu sa simti ca suntem alaturi de tine. te apreciem cu toti si speram sa te faci bine cat mai repede!

 •  07 Ianuarie 2010, 13:55

Asa se intampla cand intri nepregatit pe net.Du-te la scoala si invata sa scrii corect.Fraiere...

 •  07 Ianuarie 2010, 13:52

bine ca e seren

Vezi toate comentariile (6)
Comentează