INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Contrat dur: 0-10! » Liga Campionilor Asiei nu e pentru Cosmin Contra: două înfrîngeri dure suferite de antrenorul român

Contra se enervează degeaba pe margine. Nu schimbă nimic // Foto: GuliverGettyImages
Contra se enervează degeaba pe margine. Nu schimbă nimic // Foto: GuliverGettyImages

Articol de - Publicat joi, 07 mai 2015 00:00

În 6 meciuri, Guangzhou R&F a reuşit doar o victorie şi un egal, 4 puncte, cu un golaveraj frapant. Trei goluri înscrise şi 13 primite. Ultimele două partide, alte două înfrîngeri: 0-10!

Dacă în campionatul Chinei are totul sub control, locul 4, la numai patru puncte de lider, Shanghai SIPG, în schimb, în AFC Champions League, Cosmin Contra e KO, aruncînd prosopul în ultimele două etape. Are "lingura de lemn" cu Guangzhou R&F!

Şi totuşi, startul a fost neaşteptat de bun: 2-0 în deplasare, cu japonezii de la Gamba Osaka, pe 24 februarie, cînd sezonul intern nici nu începuse. După, căderea. Necontrolată.

A fost din ce în ce mai rău. În următoarele cinci partide, n-a mai cîştigat decît un punct, la 0-0 în deplasare cu Seongnam (Coreea de Sud).

În rest, dezastru în patru acte:

  1. 1-2 cu Buriram (a)
  2. 0-1 cu Seongnam (a)
  3. 0-5 cu Gamba (a)
  4. 0-5 cu Buriram (d)

Un parcurs extrem de slab, cu 3-13 golaveraj. Acasă, Guangzhou a fost teribilă: 3 meciuri, 3 înfrîngeri, un gol marcat şi 8 primite.

5 milioanede dolari este salariul total al lui Contra pentru două sezoane la Guangzhou

3 milioanede dolari a primit Getafe în schimbul antrenorului, chinezii achitînd clauza de reziliere

Oli s-a calificat în "optimi"

În ultima clipă a prins Olăroiu locul 2 în grupa D pentru "optimile" AFC Champions League. În etapa a 6-a, Al Ahli Dubai a fost condusă de două ori (0-1 şi 1-2) acasă de Tractor Sazi (Iran).

Dar campioana en-titre a Emiratelor a revenit de fiecare dată, cîştigînd apoi cu 3-2 în minutul 88. A avut tot două victorii, două egaluri, două eşecuri, ca şi Nasaf (locul 3, Uzbekistan), dar a avut avantajul meciurilor directe (0-0 şi 1-0).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close