INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRABZONSPOR

Coșmarul lui Alex continuă! Bourceanu s-a accidentat grav la genunchiul drept. Primul diagnostic e crunt!

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2015 00:00

Mijlocașul în vîrstă de 30 de ani a alunecat într-un duel, și-a prins genunchiul sub el și riscă 6 luni de pauză. În 2014, tot într-un stagiu de pregătire cu Trabzonspor, a suferit o leziune la același genunchi

După cinci zile călduroase, cu peste 30 de grade Celsius, vremea s-a schimbat ieri dimineață la Arnhem. Temperatura a scăzut brusc cu 10 grade, iar jucătorii lui Trabzonspor s-au bucurat de ploaie. Numai că zîmbetele au dispărut repede. Și antrenamentul s-a transformat într-un coșmar pentru Bourceanu. Gazonul ud, moale, i-a fost dușman "tricolorului".

"S-a auzit o trosnitură"

Mijlocașul l-a atacat în tackling pe Yusuf Erdogan, dar genunchiul drept i-a rămas blocat și toată greutatea corpului a apăsat pe el. "În acel moment, s-a auzit o trosnitură", a povestit un oficial turc. Genunchiul cedase. Alex urla de durere. Căuta din priviri pe cineva să-l ajute. Apoi, a rămas cu fața-n iarbă, simțind că s-a accidentat grav. Șota Arveladze, antrenorul lui Trabzon, a fost primul lîngă român. Ședința de pregătire s-a oprit imediat. Toți colegii s-au strîns în jurul său, unii acoperindu-și fața cu mîinile, disperați.
citat

"E mare păcat. Bourceanu se întorsese la echipă extrem de motivat, se pregătea bine și voia să intre rapid în formă, să joace la Trabzon și să revină la «națională». Și, dintr-o dată, alt ghinion"
Oficial de la Trabzon

Surprinzător, doctorul echipei nu era acolo. L-au luat pe brațe doi fizioterapeuți. Bourceanu nu putea călca pe piciorul afectat. De la teren, a fost transportat la hotel. Și, mai tîrziu, la spital. N-a putut face rezonanță magnetică, genunchiul se umflase deja și RMN-ul a fost amînat pentru zilele următoare, însă turcii se tem de ce e mai rău. O ruptură la ligamentele încrucișate care să-l scoată din circuit minimum șase luni. Întreg turul!

Tendinită cvadricipitală: 3 luni out!

Ghinionul e mereu după Bourceanu în ultima vreme. Și îl lovește exact în cantonament, parcă pentru a-i distruge sezonul din start. În urmă cu 11 luni, pe 3 august 2014, era cu Trabzonspor în stagiul de pregătire din Austria. Atunci, a suferit altă accidentare, la același genunchi. O tendinită cvadricipitală. Numai că medicii nu și-au dat seama imediat cît e de serioasă leziunea. Și au intervenit tîrziu.

"Alex are o problemă la genunchi, a fost tratat superficial. De-abia peste o lună ar putea relua antrenamentele. Și accidentarea poate recidiva, trebuie să fie atent și la recuperare"
Victor Pițurcă, fostul selecționer, în august 2014

Pe 3 septembrie, Bourceanu s-a întors la Steaua, împrumut pînă la finele sezonului, însă nimeni nu era optimist. "Leziunea e gravă, va fi refăcut în aproximativ trei luni", anunța atunci Flavian Avrămitu, doctorul roș-albaștrilor. A revenit aproape două luni mai tîrziu. Pe 28 octombrie, în "optimile" Cupei, la Iași, a jucat din nou. 90 de minute. Totuși, era departe de forma atinsă în 2013, înaintea transferului de 1,3 milioane E la Trabzon. Acum, în cantonament, avea o nouă șansă. Pierdută.

14 meciuria jucat Bourceanu la Trabzon sezonul trecut: 12 în campionat, două în Europa League; 0 goluri, 0 pase decisive

725.000 €este salariul anual al lui Bourceanu la Trabzonspor; ar urma să crească la 750.000 sezonul viitor

A vrut să renunțe la salariu!

Bourceanu i-a impresionat pe șefii lui Trabzonspor cu un gest rarisim. În august 2014, imediat după accidentarea din cantonamentul austriac, Alex i-a anunțat: "Acum nu pot să joc și, probabil, voi reveni complet după o jumătate de an. Dacă e nevoie să fac loc altui jucător, accept să fiu împrumutat la altă echipă. Sau chiar să mi se suspende contractul în perioada refacerii". Trabzon i-a plătit salariul, dar l-a trimis la Steaua pentru restul sezonului.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
900339730036005
Gheorghe Ion  •  09 Iulie 2015, 17:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  09 Iulie 2015, 10:47

are ce merita!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează