INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Cosmin Contra a fost prezentat oficial la Getafe: "Getafe e casa mea. Ştiu tot aici. Inclusiv grădinarul"

Despre Contra, preşedintele lui Getafe a spus:
Despre Contra, preşedintele lui Getafe a spus: "Era nevoie de un şoc. E Cosmin Contra. Dacă vom juca bine, poate să stea oricît la noi" // Foto: As (Madrid)

Articol de - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 00:15

Antrenorul, care a semnat pînă în iunie 2016, preia echipa lui Marica aflată pe locul 16 în liga spaniolă, la un singur punct de zona retrogradării: "Ne aşteaptă 11 finale. Vreau atitudine şi sacrificiu. Voi schimba faţa lui Getafe. Nu vom retrograda".

Chiar o provocare pentru Cosmin Contra să se întoarcă la Getafe! În 2010, cînd a părăsit clubul madrilen, după cinci sezoane ca jucător, echipa era pe 6 în Primera.

Acum, aproape patru ani mai tîrziu, albaştrii sînt pe 16, după 12 etape consecutive în care n-au cîştigat nici un meci, pierzînd de opt ori. Au ajuns la un singur punct de locurile 18 şi 19, retrogradabile, cu două luni şi jumătate înainte de sfîrşitul campionatului. Aceasta e situaţia descoperită de antrenorul în vîrstă de 38 de ani, care îl înlocuieşte pe Luis Garcia, demis luni la Madrid.

"Atitudine şi sacrificiu"
Ieri, la o zi de la semnarea contractului - expiră pe 30 iunie 2016 -, la puţin timp după primul antrenament, Contra a fost prezentat pe "Coliseum". Şi i-a impresionat instantaneu pe iberici. "Getafe e casa mea, ştiu tot aici, îl cunosc bine inclusiv pe grădinar. Nu am nevoie de timp pentru adaptare. Visul meu e împlinit. Mi-am dorit să antrenez în Primera şi iată-mă aici!".

Cum veţi juca? "Ofensiv, cu un stil plăcut, atrăgător, ca la Petrolul, exact cum le place fanilor lui Getafe. Ne aşteaptă 11 finale şi vreau atitudine şi sacrificiu de la băieţi", a răspuns el.

" Marica poate mai mult"
Marica? "Ciprian nu şi-a demonstrat încă valoarea reală. Poate mai mult şi va arăta mult mai mult. Îl veţi vedea cît de curînd pe adevăratul Marica".
A încheiat ca un războinic: "Am venit cu un singur gînd. Să salvez această echipă. Cu mine, Getafe va avea suflet, pasiune, intensitate. Va juca să cîştige şi va cîştiga. Prima victorie, vineri, cu Granada!".

"Eroul salvator"
O pagină a dedicat ieri Marca sosirii lui Contra la Getafe. "Eroul salvator", a titrat cel mai popular cotidian sportiv spaniol. "Omul care a făcut-o pe Bayern să tremure, marcîndu-i şi în turul, şi în returul «sferturilor» Cupei UEFA, în aprilie 2008, omul care a jucat cinci ani la Madrid în cele mai importante momente ale istoriei clubului, clipe de mare impact ale acelui minunat EuroGetafe, vine să salveze echipa de la retrogradare".

600 de mii de euro este salariul anual al lui Cosmin Contra la Getafe; la Petrolul cîştiga pe sezon 150.000 de euro

5 ani a jucat Contra la Getafe, între 2005 şi 2010; a antrenat nouă luni la echipa secundă a grupării madrilene

6 jucători ai lui Getafe i-au fost colegi lui Contra: Marica (la "naţională"), Gavilan, Alexis, Codina, Rafa, Pedro Leon

4 stranieri are Contra la clubul madrilen: Marica, Lisandro (argentinian), Lacen (algerian), Sammir (croat de origine braziliană)

"Jucătorii sînt puternic afectaţi psihic după 12 meciuri fără victorie, dar vineri vom cîştiga cu Granada şi vom vedea un alt Getafe. Jucînd compact, ofensiv, un fotbal de calitate" (Cosmin Contra, antrenor Getafe)

"Aveam un acord cu Contra de mai mult timp. Îl aşteptam la Getafe după ce îşi termina contractul în România, dar rezultatele noastre slabe au grăbit lucrurile. Am mare încredere în Cosmin. De vineri, vom cîştiga din nou" (Angel Torres Sanchez, preşedinte Getafe)

"Mă bucur enorm pentru Contra. Cred că va reuşi s-o revitalizeze pe Getafe şi va scăpa de retrogradare" (Viorel Moldovan, antrenor Rapid)

Cele 11 "finale" ale lui Contra la Getafe
14 martie: Granada (a)
22 martie: Bilbao (d)
27 martie: Villarreal (a)
30 martie: Valencia (d)
6 aprilie: Elche (d)
13 aprilie: Atletico (a)
20 aprilie: Levante (d)
27 aprilie: Malaga (a)
4 mai: Barcelona (d)
11 mai: FC Sevilla (a)
18 mai: Rayo (d)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
omar09
omar09  •  12 Martie 2014, 15:16

Bravo frate asa te vreau, ma bucur ca mai avem un roman cu ,sange, in afara si cred ca va face treaba buna in Spania ,vazand ca ,cunoaste si gradinarul iar daca nu face treaba buna o sa-i ia locul gradinarului ,,,,cand nu sant rezultate primul care plateste e ,,mister,,.

1983florin
1983florin  •  12 Martie 2014, 12:25

Sper sa scada pretul la bilete,asa cred ca am putea merge multi romani sal sustinem pe Cosmin(eu primul).Asta e un moment foarte important,sper ca Contra sa-si dea seama ca e romanul care deschide poarta pentru romani in fotbalul mare.

dany_dinamovistu
dany_dinamovistu  •  12 Martie 2014, 10:26

nu are program greu... ar trebui sa reuseasca

Vezi toate comentariile (5)
Comentează