INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Olăroiu, ofertă din Europa: ce salariu i-a promis formația care vrea să se bată pentru titlu și grupele UCL

Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 08:54 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 08:54

Cosmin Olăroiu (54 de ani), antrenorul lui Al Sharjah, a primit o ofertă de la Trabzonspor, locul 3 în Turcia în acest moment și campioana din 2022.

Tehnicianul român e la Al Sharjah din noiembrie 2021 și mai are contract până în vara lui 2024. Poate pleca chiar din această iarnă, dacă va accepta oferta turcilor aflați la 23 de puncte de Fenerbahce și Galatasaray, primele două clasate.

Drăgușin 2.0 » A refuzat un colos european pentru a semna cu Tottenham!
PREMIER LEAGUE
Drăgușin 2.0 » A refuzat un colos european pentru a semna cu Tottenham!

Trabzon are 3 înfrângeri la rând în campionat, 1-5 cu Galata, 0-1 cu Rizespor și 2-3 cu Kasimpașa. E la un singur punct deasupra lui Beșiktaș, 37 față de 36, și la două peste Rizespor. Miza e clasarea pe locul 3 la finalul campionatului și participarea în Europa League, poziția a 4-a duce în Conference. Din sezonul viitor, turcii ar vrea să câștige din nou titlul și să evolueze în grupele Ligii Campionilor.

Pentru Trabzonspor urmează chiar meciul cu Beșiktaș, contracandidata la ultimul loc pe podium, duminică de la ora 18:00.

Cosmin Olăroiu, ofertat de Trabzonspor

În urma ultimelor rezultate, Abdullah Avci, antrenorul lui Trabzonspor, are șanse mari să fie dat afară. Iar turcii i-ar fi propus lui Olăroiu să preia echipa, antrenorul român cerând timp de gândire, potrivit iamsport.ro. Cosmin ar avea pe masă o ofertă de două milioane de euro pe sezon, care ar expira în 2026.

Pentru Olăroiu ar fi o retrogradare masivă din punct de vedere financiar, în Emiratele Arabe Unite câștigă 4,6 milioane de euro pe an. Cosmin e pe locul 4 cu Al Sharjah în campionatul din EAU, la 8 puncte sub liderul Al Wasl.

Cosmin Olăroiu, omul-trofeu în Golf

Olăroiu ia serios în considerare oferta turcilor, după ce a obținut rezultate impresionante în Golf. Cosmin a ajuns la 19 trofee câștigate de-a lungul carierei în Asia. Cupa Ligii din Emiratele Arabe Unite, ultimul trofeu câștigat (mai 2023), este al 18-lea din zona Golfului, unde a obținut cel puțin un trofeu cu toate cele 5 echipe pe care le-a antrenat.

  • Al Hilal (Arabia Saudită): un titlu (2008) și două Cupe ale Prințului (2008, 2009);
  • Al Sadd (Qatar): o Cupă a Qatarului (2010);
  • Al Ain (Emirate): două titluri (2012, 2013) și o Supercupă (2012);
  • Al Ahli (Emirate): două titluri (2014, 2016), două Cupe ale Ligii (2014, 2017), trei Supercupe (2013, 2014, 2016) și o finală în Liga Campionilor Asiei (2015);
  • Jiangsu Suning (China): titlul (2020);
  • Al Sharjah (Emirate): Cupa Președintelui (2022), Supercupa (2023), Cupa Președintelui (2023), Cupa Ligii (2023).

Cu excepția echipelor din Asia, Olăroiu a mai antrenat doar în România, la FC Național, Poli Timișoara și FCSB.

Olăroiu a fost dorit și de AEK Atena 

Cosmin Olăroiu putea reveni în Europa încă din 2022, dar nu a fost mulțumit de oferta venită de la AEK Atena.

Lucrurile nu s-au petrecut așa cum mă gândeam eu la momentul ăla. Am venit, am discutat, tipul cu care am discutat era foarte OK. M-a întrebat: «Dacă vii la noi, ce jucători vrei să schimbi?». Îi zic: «Mi-e foarte greu să răspund. Dar vreau să te întreb și eu o chestie: dacă ai fi în locul meu, ce jucători ai schimba?». Mi-a spus: «Aș ține doar 3 sau 4 din tot lotul». «Dacă-ți spuneam eu lucrul ăsta, mi-era frică să nu spui că sunt tâmpit. 

Eu știu că nu poți schimba 20 de jucători, dar nu am văzut lucruri foarte interesante (n.r. în echipă)». A fost foarte corect, onest omul. Mi-a zis că vor să schimbe, că vor aduce, vor face, vor drege. I-am zis că nu cred, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Au schimbat antrenorul după 3 luni. Și jucătorii, mulți dintre ei, după ce au eșuat în Europa League. Apoi au schimbat tot.

- Cosmin Olăroiu, pentru GSP

VIDEO. Rezumat Supercupa Emiratelor Arabe Unite: Al-Ahli Dubai - Al Sharjah 6-2

Citește și:

Moment surprinzător la FCSB » Octavian Popescu plângea, iar un coechipier i-a luat apărarea
FCSB
Moment surprinzător la FCSB » Octavian Popescu plângea, iar un coechipier i-a luat apărarea
Fostul dinamovist consideră că FCSB nu mai poate pierde titlul, iar meritul antrenorului este de necontestat
FCSB
Fostul dinamovist consideră că FCSB nu mai poate pierde titlul, iar meritul antrenorului este de necontestat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
rav410wrc
rav410wrc  •  02 Februarie 2024, 21:26

Trabzon e asa, mai degraba cu sufletul, in Europa !? ;)))

muzzi1
muzzi1  •  02 Februarie 2024, 19:14
Postat de roadghost pe 02 Februarie 2024, 11:27

Nu stiu daca Olaroiu ar face fata in Europa, si nu vom sti niciodata, pt ca niciodata nu se va risca sa faca pasul asta....antrenorii romani sunt (aproape fara exceptie) niste lasi si fricosi, iar noi ca popor nu avem cultura riscului, vezi "capul plecat sabia nu-l taie", "decat la oras codas...", si as putea continua...ma refer. evident, la o cultura a riscului calculat, nu are nimeni pretentia ca Olaroiu sa se apuce sa sara din avioane fara parasuta...avem in schimb cultura acumularii la infinit, a imbogatirii peste masura, nu conteaza ca au deja bani pt inca vreo 12 generatii sa traiasca in huzur, ei continua sa acumuleze, de-aia Olaroiu si Lucescu nu vor antrena niciodata pe Metz, pe Schalke, AZ Alkmaar, Lazio, etc...imi aduc aminte de rusul ala de la Cska Moscova, Cherchesov parca, care a refuzat sa primeasca salariu pt a antrena echipa nationala a Rusiei la CM 2018, n-ai sa vezi asa ceva in Romanica, ei sunt profesionisti sadea, nu antreneaza moca

asta e cu dus-intors! de ce ar antrena moca? ne place noua, astora din Romanica ( urasc, apropos, porcaria asta cu Romanica,ce vrea sa insemne?) sa vorbim despre altii ca de ce nu fac! tu ai face? eu m-as duce sa lucrez moca doar pentru ca vorbeste lumea? pentru glorie? haida-de, sa fim seriosi! au italienii astia pe aici o zicala "e usor ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mafa
mafa  •  02 Februarie 2024, 18:09

Si Turcia la fel ca Israel !!...în Europa !!...l-am intrebat pe unul de unde este si a zis ca din Bucuresti !!...zic, din ce cartier ??...Ciorogârla !!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează